Капітан та спортивний директор ФК «SkyUp» Микита Тменов розповів про завдання клубу на сезон, підготовку до його другої частини, зміни у складі та враження від жеребкування 1/8 фіналу PARIMATCH Кубку України.

– Микито, сезон 2021/2022 можна охарактеризувати як перехід команди на новий рівень. Як вважаєш, наскільки вдалою вийшла його перша частина?
– Напевно, про успішність сезону варто говорити після його завершення. Зараз можу сказати, що процес становлення клубу ніколи не зупиняється. Треба докладати зусиль, щоб рухатися вперед. Ми багато працюємо та сподіваємося, що у нас все вийде.

– У команді ви поєднуєте функції гравця з посадою спортивного директора. Наскільки важко це робити?
– На нинішньому етапі це не так складно. Безумовно, інколи виникають моменти коли ці процеси накладаються один на одного і вільного часу залишається вкрай мало. Однак, ти займаєшся улюбленою справою й отримуєш задоволення. Особливо, коли все йде згідно з планами.

– Які завдання стоять перед кожною з команд, котрі представляють клуб у різних чемпіонатах?
– Трошки відрізняються поставлені завдання лише у команди «SkyUp-ДЮСШ №25», яка виступає в Юнацькій Екстра-лізі (U-17). Вона функціонує з огляду на подальшу перспективу. Щодо команд «SkyUp» і «SkyUp-2», то перед ними поставлені максимальні завдання – посісти першу сходинку у Першій лізі чемпіонату України та Вищій лізі PARIMATCH чемпіонату Києва. Головна мета «SkyUp» – грати у PARIMATCH Екстра-лізі.

– Чи відбудуться зміни у складі команди під час зимового трансферного вікна?
– Так, склад команди зміниться. Буду відвертим, що до 30 грудня ми планували точково взяти до команди одного або двох футзалістів. Однак, в останній момент нас вирішили покинути двоє гравців, які буквально за день до того казали, що своє майбутнє пов’язують зі «SkyUp». Тож, плани доведеться підкоригувати. Ми знайдемо людей, які зможуть їх гідно замінити.

– Як команда готуватиметься до другої частини чемпіонату?
– Ми вирушаємо на навчально-тренувальний збір до Одеси, який триватиме з 4-го по 11-те січня. Після нього продовжимо підготовку у спорткомплексі НУХТ.

– В 1/8 фіналу PARIMATCH Кубку України жереб звів «SkyUp» з «ХІТом». Як оціните суперника для нашої команди?
– Цілком нормальний результат жеребкування. Те, що ми кваліфікувалися до 1/8 фіналу вже створювало вірогідність нашої зустрічі з представником PARIMATCH Екстра-ліги. Так сталося, що ним виявився київський «ХІТ» – одна з трьох найкращих команд країни.

– Наскільки такі матчі будуть цікавими для вболівальників та принциповими для представників «SkyUp», які свого часу встигли попрацювати у «ХІТі»?
– Щодо принципів, то вони у кожного свої, а хтось їх взагалі не має. Особисто для мене матч з будь-яким суперником високого рівня є принциповим. Безумовно, «ХІТ» – це команда топ-рівня . Для «SkyUp» це протистояння стане неабиякою перевіркою на міцність. Щодо вболівальників, то переконаний, що шанувальники київського та українського футзалу з великою цікавістю спостерігатимуть за цими поєдинками.

За матеріалами пресслужби ФК «SkyUp» (Київ)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.