Головний тренер національної чоловічої збірної України Олександр Косенко розповів про те, як команда готуватиметься до фінальної частини Євро-2022.

 Олександре Петровичу, в останній момент товариські матчі збірної України проти Казахстану були скасовані. Розкажіть, чи відбудуться контрольні зустрічі з іншим суперником під час збору?
– Замість матчів з Казахстану проведемо товариський поєдинок проти «SkyUp». Цей матч буде єдиним для нас напередодні Євро. Загалом, команда працюватиме у комбінованому форматі, тобто у режимі дворазових та одноразових тренувань. Натомість, 17 січня ми вилітаємо до Нідерландів.

– Ще наприкінці кваліфікаційних матчів до фінальної частини Євро-2022 Ви почали потроху омолоджувати склад, залучивши до нього певну кількість нових гравців. Як вважаєте, наскільки за цей дев’ятимісячний цикл їм вдалося влитися до складу команди?
– На збори викликані 16 футзалістів. Однак, полетить 14. Зайвий раз перевіримо роботу усіх цих гравців під час навчально-тренувального збору. Награватимемо різні поєднання. Дуже не хочеться викреслювати когось зі списку 16-ти, але такі правила. Матимемо певний період, щоб прийняти це рішення.

– Чому зупинилися саме на такій кількості людей у складі команди на цей збір, не викликавши меншу або більшу кількість гравців?
– Були різні ідеї та думки, але прийняли рішення залучити на навчально-тренувальний збір 16 футзалістів.

– Ви вже встигли оцінити новий формат чемпіонату Європи під час кваліфікаційного раунду. Фінальна частина  також не стане винятком і у ній візьмуть участь 16 команд. Які враження склалися у Вас від таких нововведень?
– Як на мене, участь 16-ти команд у фінальній частині Євро є справедливою. Відбір також видався більш цікавим. Всі зіграли як вдома, так і на виїзді. Відповідно, для команд були створені рівні умови. Нинішній формат є цікавішим для глядачів та більш справедливим. Коли у групі присутні три команди, то інколи все було зрозуміло вже за підсумками стартового матчу. Натомість, зараз одна поразка не позбавляє тебе шансів у двох наступних матчах.

– Перший матч команда проведе за вісім днів. Вже починали безпосередню підготовку саме до поєдинку зі збірною Нідерландів?
– Безумовно, весь наш штаб передивився і проаналізував матчі за участі збірної Нідерландів. Хлопці під час збору провели два тренування, втягнулися до процесу з фізичної точки зору. Вже завтра ми розпочинаємо підготовку саме до зустрічі проти збірної Нідерландів. На певний час хлопцям потрібно забути про клубні справи і перемкнутися на хвилю збірної. Чемпіонат Європи проводиться раз на чотири роки. Я переконаний, що кожен з хлопців віддасть усі сили, щоб збірна вдало виступила на цьому форумі.

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу України
Фото: Українська асоціація футболу  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.