Матч між двома командами, які після першого туру очолювали групу «С», почався з проблем для хорватської збірної. Ці проблеми почалися з того, що збірна Росії одразу заволоділа ініціативу та почала одразу створювати проблеми біля воріт Лукетіна. А продовжились проблеми «картатих» на 2-й хвилині, коли Матошевич отримав пряму червону картку за фол проти Робіньйо. І збірній Росії знадобилося небагато часу, щоб реалізувати більшість, що Антошкін і зробив. Такі події, безумовно, вплинули на гру збірної Хорватії, тому що підопічні Марінко Мавровича після цього намагались налагодити гру. Однак, спочатку їм потрібно було трохи перебудуватися, а самому Мавровичу – переформатувати четвірки. Тобто, фактично тепер у «картатих» мав би працювати план «Б». Однак, у балканської команди, вочевидь, цього плану не було, що і зумовило те, що надалі збірна Росії цілком та повністю взяла гру під свій контроль. Щоправда, у середині першого тайму у хорватів таки був сплеск активності, коли Єловчич та Новак завдяки своїм ударам змусили попрацювати Путілова. Однак, забити їм у цих епізодах не вдалося. Чого не скажеш про російську збірну, яка повела в рахунку 2:0 після того, як на 12-й хвилині Пауліньйо прийняв м’яч на «стовпа», позбавився опіки з боку Юрліни за пробив по воротах Лукетіна. Після цього гра трохи заспокоїлась, що було на руку росіянам. І хоча гра складалася за сценарієм Абрамова та компанії, та все-таки Сергій Скорович під час тайм-ауту просив приділяти більше уваги Єловчичу та Маріновичу. І росіяни не тільки виконали установку свого наставника, а і забили «гол у роздягальню» після того, як Давидов вивів на ударну позицію Чишкалу, а той не схибив.

Той же Чишкала мав ще два моменти для взяття воріт Лукетіна на початку другого тайму, однак цього разу йому не взалося забити. Натомість, забив Антошкін, який скористався помилкою Лукетіна та оформив дубль у цій зустрічі. Таким чином, рахунок став 4:0, і фактично гра перейшла у більш спокійне русло. Підопічні Сергія Скоровича вже почали поступово грати в економ-режимі, а у хорватів просто розклеїлась гра в атаці, що фактично нівелювало зусилля «картатих» забити бодай би «гол престижу». Щоправда, ближче до кінця поєдинку хорватські футзалісти намагалися щось створити біля воріт Путілова, однак, у цій грі підопічним Марінко Мавровича так і не вдалося порадувати себе голом. А збірна Росії, відповідно, здобула перремогу на класі.  

Хорватія – Росія – 0:4
Голи:
Антошкін (3, 26), Пауліньйо (12), Чишкала (20)

Хорватія: Лукетін – Матошевич, Марінович, Єловчич, Новак – Постружин, Сутон, Юрліна, Хорват – Секуліч, Чекот, Джураш
Росія: Путілов (Замтарадзе, 37) – Робіньйо, Чишкала, Антошкін, Давидов – Соколов, Нандо, Абрамов, Пауліньйо – Ніязов, Абрамович, Афанасьєв, Мілованов
Попередження: Єловчич (36), Лукетін (38)
Вилучення: Матошевич (2) 

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: УЄФА

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.