Головний тренер збірної України Олександр Косенко під час післяматчевої пресконференції підбив підсумки матчу проти збірної Португалії.  

– Олександре Петровичу, сьогодні хоч і поступилися, але гра команді давалася.
– Дійсно, провели непоганий матч. Ми підготувалися до поєдинку. Хотіли перемогти, щоб не озиратися на результат паралельного матчу. На жаль, не вдалося реалізувати 100-% моменти. Хотіли забити й грати по рахунку. Напевно, все залетіло у матчі з Сербією. Дякуємо збірній Сербії за те, що вона нам допомогла вийти до чвертьфіналу. Думаю, що сьогоднішньою грою ми заслужили на кваліфікацію до плей-оф. Пишаюся усіма хлопцями, які билися за цей результат, віддали усі сили, а може й більше. Зараз головне завдання полягає у тому, щоб якомога швидше відновитися, а далі будемо готуватися до матчу з Казахстаном.

– У другому таймі досить довго команда грала з п’ятим польовим. Чи не завеликим був ризик?
– Португальці почали нас підтискати. Ми від початку тримали такий варіант розвитку подій у голові. Обойма гравців у суперника була більшою. Вони швидко рухалися й зберігали свіжість. Пішли з п’ятим польовим, щоб відсунути гру від наших воріт. Хотіли змусити суперника високо пресингувати й за рахунок цього забити гол. Португальці не стали цього робити, адже їх влаштовувала нічия. До пропущеного голу моментів з п’ятим ми майже не мали, а після – було достатньо нагод, щоб звести матч до нічиєї. На жаль, не забили.

– До обойми повернувся Сергій Журба, але був відсутнім Артем Фаренюк. У нього позитивний тест на коронавірус?
– Остаточний результат тесту Артема отримаємо вночі. На жаль, сьогодні не могли розраховувати на нього. Однак, ще маємо сподівання побачити його у матчі з Казахстаном.

 Чого очікуєте від матчу з Казахстаном?
– Легких поєдинків на груповому етапі не було. Що вже казати про 1/4 фіналу. Збірну Казахстану зайвий раз представляти не треба. Це команда світового рівня, яка постійно знаходиться поруч з п’єдесталом на чемпіонатах світу та Європи. Це кваліфікована команда, але ми будемо грати на перемогу. Інших варіантів немає.

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу України
Фото: УЄФА

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.