У Крижанівці триває розіграш Кубку України (U-15). Пропонуємо Вашій увазі результати матчів другого ігрового дня. 

Груповий етап. 

Розпочинати другий ігровий день довелось командам з групи «С», де вирішувалась доля першої команди «Трилюксу» з Одеси та МДЮСШ з Нового Бугу. Вчора ці команди по-різному закінчили свої перші ігри: «Трилюкс» переміг «Славуту», а «Новий Буг» програв тій самій «Славуті». Обом командам важливо було сьогодні перемагати.

Матч команди розпочали дуже обережно, як-то кажуть «розвідку боєм» проходили. У середині першого тайму колектив з Нового Бугу став розкриватись та підходити ближче до воріт візаві. Але хлопці з Одеси скориставшись помилкою та випавши у контр випад відкривають рахунок у зустрічі. Новобужанам такий розклад точно не сподобався, та вже через півхвилини колектив зрівняв рахунок у грі. Не зважаючи на те, що вчора в перший ігровий день «Новий Буг» виглядав досить невпевнено, то саме сьогодні хлопці вже на початку гри змогли створити декілька гарних моментів. Чи то ранок, чи якась інша причина, але одеська команда дуже в’яло провела більшість часу, хоча і мала моменти для забиття, але завадило точності. Але як би там не було, Фатьянову це не завадило, який тягнув свою команду до перемоги, забив другий командний гол на останніх хвилинах першого тайму. За дві хвилини до кінця капітан ново бужан небезпечно збивав гравця з Одеси, за що отримав жовту картку, та дав можливість «Трилюксу» на пробивання непоганого стандарту. Але хлопці з Одеси не використали можливість, та двічі пробили повз ворота. Та вже за хвилину, тобто на останній хвилині першого тайму – колектив «Трилюксу» мав вбивчий момент на гол «у роздягальню», але захисники відпрацювали своє почесне звання.

Отже, на перерву колективи пішли за рахунком 2:1 на користь одеситів.

Дуже активно та непогано розпочали другий тайм команди, вже на другій хвилині одесити мали шанс на забитий третій м’яч, але штанга врятувала новобужан. Більшу частину другого тайму одесити «прокинулись» та дуже непогано контролювали гру і зовсім не давали ніяких шансів на прохід до своїх воріт. Непогано провів першу половину тайму Федоряка, який був помітний на майже усіх ділянках майданчику. І саме його дії допомогли в одній з атак одеситів забити третій м’яч і приблизити команду до наступного етапу змагань. На «екваторі» другого тайму Фатьянов робить хет-трик, і робить рахунок 4:1 на користь своєї команди. Ще маючи декілька моментів  одеської команди – Авраменко та Фатьянов не змогли переправити м’яч до пустих воріт після непоганих контр випадів. Останні хвилини матчу пройшли «під повну диктовку» команди з Одеси. У «Нового Бугу» було декілька небезпечних моментів, після помилок захисників та воротаря одеситів, але реалізувати свої моменти не вдавалось. На останній хвилині гри поставили остаточну крапку у матчі одесити  забивши два м’ячі та зробивши рахунок 6:1.

Цей рахунок остаточно залишав команду з Одеси на першій сходинці таблиці та з виходом до чвертьфіналу. А ось «Новий Буг», на жаль, залишається на третій сходинці та буде боротися за 9-12 місця у розіграші Кубку України (U-15).

«Трилюкс» (Одеса) – МДЮСШ (Новий Буг) – 6:1
Голи: Фатьянов (7, 11, 22, 28), Федоряка (19),  Авраменко (28) – Сухоруков (7)
Попередження: Андросович (12)

Другим матчем ігрового дня ставала цікава гра за друге місце у групі «В», де вчора «Чорне море» та «Авдіївка» програли свої ігри «Респекту» з Маневич, який вже точно гарантував собі місце у чвертьфіналі. Ці команди боролися за вихід у наступний раунд змагань. Точнісінько можна було казати, що «Чорне море», які грали на домашній арені вийшли лідерами у цьому протистоянні, адже вчорашня гра показала, що сьогодні одесити будуть боротися, аби довести, що вони гідні виступати у чвертьфіналі. На жаль, вчора «Авдіївка» не показала належної гри, тому хотілось побачити від донеччан активності та боротьбу.

Тож, розпочавши гру одеська команда дуже активно розпочала «давити» суперників. Нагадаємо, що у складі одеситів виступають декілька хлопців, які вже у цьому сезоні представляють «Black Sea PSV» у Юнацькій Екстра-лізі, але за віком вони у цьому сезоні ще підходять під категорію U-15. Та й варто зазначити, що «Авдіївка» з перших хвилин непогано розпочала грузити ворота Микити Тегляєва. Але помилка того самого Тегляєва, який начебто забирав м’яча вже до своїх рук, який котився до нього, Рябов опередив Микиту та направив м’яч до воріт, тим самим відкрив рахунок у зустрічі. Але Лагола вже через декілька секунд зрівнює рахунок у матчі дальнім пострілом після розіграшу кутового. За хвилину Андрієнко гарним пасом через увесь майданчик вивів Діброву «1 на 1» з воротарем «Авдіївки», а той не схибив і перевісив рахунок на користь «Чорного моря». Начебто Тегляєв у воротах зарядив своєю помилкою хлопців, або то ж хлопці підбадьорили свого воротаря, аби той не засмучувався – та все ж таки колектив з Одеси активізувався ще більше та більшість часу перебував на чужій половині майданчику. Хлопці з «Авдіївки» мали декілька можливостей для атак, але проходи лівим флангом не приносили успіху. Було помітно, що донеччани грали «на відбій».  В середині першого тайму, Микита Тегляєв не побачив м’яч, який переправляли хлопці з «Авдіївки» зі своєї половини майданчику та пропустив другий м’яч у свої ворота. Головою замкнув довгу передачу у карному майданчику Ківерський, зробивши рахунок 2:2.

В останні хвилини першого тайму «Чорне море» мали змогу забити, але дякувати воротареві та захисникам «Авдіївки», які героїчно кидались під м’яч. На перерву команди пішли за рахунком нічийним – 2:2.

Другий тайм розпочався найшвидшим голом другого тайму цього турніру. Вже на 10 секунді Діброва робить дубль, та збільшує перевагу у рахунку на користь своєї команди. Вже через півтори хвилини Тегляєв Марк та Лагола забивають два м’ячі, роблячи рахунок 5:2. Через хвилину «Авдіївка» використовує нагоду та влучним пострілом Середа забиває третій командний гол у ворота Караваєва, який змінив Микиту Тегляєва. Але «Чорне море» вже ввійшло у азарт, тому їх вже важко зупинити, і відповіддю на гол донеччан, Ткаченко робить рахунок 6:3 на користь одесит. Як було зазначено вище, одеситів не зупинити, і Андрієнко, який сьогодні вже віддавав гольову передачу, повторює це ще раз, але тепер на Виноградського, який робить рахунок досить непристойним – 7:3. У середині другого тайму команди вже догравали цю гру. Справу одними було зроблено, інші не змогли відповісти на натиск «Чорного моря». Тому, тренер одеситів Федір Пилипів дав трохи більше пограти другій четвірці, де рахунок було збільшено до 8:3, відзначився Степанов.

Останні дві хвилини пройшли під контролем м’яча «Чорного моря» і вийшовши на майданчик другої четвірки одесит, вони почали грати з п’ятим польовим гравцем, яким був задіяний Горовий. На останній хвилині гри гравці «Адіївки» обікрали одеситів та забили четвертий м’яч. Остаточний рахунок – 8:4.

«Чорне море» впевнено перемогла команду з Донеччини та посіла у своїй групі другу сходинку.

«Чорне море» (Одеса) – КЗ ДЮСШ АМР (Авдіївка) – 8:4
Голи: Лагола (4, 17), Діброва (5, 15), Тегляєв Марк (16), Ткаченко (18), Виноградський (20), Степанов (24) – Рябов (4), Ківерський (9, 28), Середа (18)
Попередження: Лагола (9) – Ківерський (9)

Заключний матч групового етапу Кубку України (U-15) завершували команди з групи «А». Обидві команди програли свої перші матчі та не забивали ще на цьому розіграші Кубку. Тож, переможець гри автоматично посяде другу сходинку та вийде у наступний етап змагань.

На першій хвилині гри колектив з Чорноморська відкриває рахунок зустрічі та рахунок забитих голів команди на цьому турнірі. Досить жваво розпочала команда «Іллічівець» атакувавши ворота суперників декілька разів. До речі, хлопці з Чорноморська ростом нижче, аніж колектив з Очеретина, але це зовсім не заважало боротися на рівних та тримати гру під своїм контролем. Десь у середині першого тайму «Колос» став протидіяти своїм візаві. Але потроїти перевагу вдалось «Іллічівцю» завдяки двом курйозним голам, які пропустив воротар «Колоса» Сорокін. Два удари, які були не складними, але воротар не зміг приборкати хвилювання чи то м’яч слизький та рахунок став 3:0 на користь колективу з Чорноморська. Два курйозних м’яча трохи «завели» команду з Очеретина та у хлопців почали з’являтись непогані моменти, але захисники не забували відпрацьовувати. На 11 хвилині таки скористались шансом колектив з «Колосу» та Бєлков відкрив рахунок забитим м’ячам своєї команди на цьому розіграші Кубку України. Почавши активні дії у воріт суперників «Колос» непогано виглядав у атаці. Своїми діями вони заставили трохи «підсісти» представників Чорноморська до своїх володінь. Дякувати воротарю «Іллічівця» Деканадзе, адже якби не віддача у воротах цього хлопця – рахунок до перерви міг би стати нічийним. Все ж таки, команди на перерву пішли відпочивати за рахунком 3:1 на користь «Іллічівця».

Непогано та жваво розпочали другий тайм хлопці з Очеретина, бо вже на першій хвилині таймі вони мали змогу забити, але «круглий» влучив у штангу. На такий момент відреагував колектив з Чорноморська – направивши того ж м’яча у штангу візаві. Штанга на штангу. Тренер «Іллічівця» дуже багато разів казав своїм підопічним, аби ті віддавали паси біля воріт суперників. Та дійсно, якби хлопці у потрібний час віддавали паси, то рахунок міг би давно бути більшим. Приблизно до середини другого тайму гра йшла як «на гойдалках», але в одній з атак «Колосу», непоганий простріл замкнув не нападник з Очеретина, а Балан зрізав м’яч у свої ворота. Але відповідь довго не прийшлось чекати, у наступній ж атаці Лісовий повернув відрив у рахунку. Рахунок за 7 хвилин до кінця – 4:2 на користь «Іллічівця». За хвилину після помилки воротаря «Колосу» Дзюін не зміг реалізувати свій момент та зробити рахунок більш впевненим.

За останні 5 хвилин матчу команди створили досить мало моментів, але градус гри підвівся, коли за дві хвилини до кінця Кравченко скоротив відставання своєї команди до мінімуму зробивши рахунок 4:3. За 45 секунд до кінця класним пострілом Бєлков зрівняв рахунок в матчі. Велика кількість помилок та нереалізованих моментів команди з Чорноморська привела до післяматчевих пенальті.

 «Колос» (Очеретине) – «Іллічівець» (Чорноморськ) – 4:4 (після пенальті 9:8)
Голи:
Бєлков (11, 28), Балан (20 – у свої ворота), Кравченко (26) – Каплун (1), Дзюін (6), Гризан (6), Лісовий (21)

Чвертьфінали

У стартовому чвертьфіналі Кубку України (U-15) зустрічались команди СДЮШОР № 2 та «ДЮСШ-Respect». І команда з Волинської області почала зі стартових хвилин шукати ключі до воріт Дарієнка. До того ж, варто сказати, що вони робили це без традиційних підключень Савоніка в якості п’ятого польового гравця. Однак, навіть при грі у рівних складах атаки маневичан були небезпечними, і зрештою на 3-й хвилині Тарас Воронюк зміг втілити перевагу «Респекта» у гол. Після цього кропивниччани спробували відповісти своїми моментами, але до взяття воріт Савоніка справа так і не дійшла. Натомість, «Респект» після вдалих дій у захисті намагався швидко переходити до атаки, аби подвоїти свою перевагу в рахунку, проте реалізація власних моментів залишала бажати кращого, хоча візуально перевага підопічних Андрія Шевчука відчувалася. І, зрештою, на 9-й хвилині Савич таки зробив рахунок 2:0 на користь своєї команди. Проте, варто віддати належне кропивниччанам, які все одно чекали на свій момент. Більше того – вони могли забити, коли Савонік помилився при підключенні п’ятим польовим, але м’яч пролетів мимо порожніх воріт. «Ренспект» же такого не пробачив. На 11-й хвилині волиняни заробили штрафний, який реалізував Приходько. А вже за кілька хвилин Савич оформив хет-трик, зробивши рахунок 5:0 на користь своєї команди.

В принципі, можна було би сказати, що маневичани ще по ходу першого тайму вирішили долю путівки до півфіналу. Однак, не варто забувати, чим могла обернутися для «Респекта» втрата концентрації у матчі з «Чорним морем», коли підопічні Андрія Шевчука, ведучи в рахунку 7:1, ледь не втратили перемогу. Тому, тут вже було питання в тому, чи змогли Приходько та компанія зробити висновки з тієї гри? Судячи з того, як зростала перевага волинської команди, відповідь була очевидною.

Другий тайм розпочався з двох фолів від «Респекта», які, мабуть, навряд чи були потрібні. Однак, кропивницька команда не змогла покарати за це своїх візаві. І після цього гра фактично перейшла у спокійне русло. «Респект» продовжував грати вп’ятьох, залучаючи до атак тепер не Савоніка, а Вишневецького. Але в одному з епізодів маневичани припустилися помилки, чим і скористався Нудьга, який «розмочив» ворота «Респекта». Проте, підопічні Андрія Шевчука на це не звернули увагу та продовжували грати у свою гру, що не сподобалося Морозу, який грубо зіграв проти Клімчука, за що й отримав пряму червону картку. Маневичани одразу реалізували більшість завдяки голу Суханова та продовжили домінування на майданчику. Зрештою, зупинились підопічні Андрія Шевчука лише тоді, коли рахунок став 10:2. Чи ставили волиняни собі за мету забити десять голів у цій грі? Не факт. Але те, що вони ставили собі за мету вийти до півфіналу та виконали поставлену задачу – це факт.

СДЮШОР № 2 (Кропивницький) – «ДЮСШ-Respect» (Маневичі) – 2:10
Голи:
Нудьга (21), Андрейченко (27) – Т. Воронюк (3), Савич (9, 12, 13), Приходько (11), Клімчук (13), Я. Воронюк (14), Суханов (25), Вишневецький (26), Романюк (28)

Попередження: Гречковський (5), Чолак (11) – Т. Воронюк (12), Романюк (22)
Вилучення: Мороз (25)

Фактичні господарі майданчику, гравці «Чорного моря», теоретично були фаворитами у матчі проти черкащан. Однак, вже стартові хвилини показали, що «Дніпро» теж має свій план на цю гру, і він не планує відступати від того, що було заплановано перед матчем. Підопічні Віктора Пархоменка нав’язували боротьбу суперникам, які намагались грати першим номером за рахунок контролю м’яча. Однак, в одному з епізодів одесити привезли собі неприємності, і ними міг скористатися Овчаренко, проте він з перспективної позиції пробив у стійку. На це «Чорне море» відповіло більш ніж аргументовано – Андрієнко відкрив рахунок у середині першого тайму, трохи полегшивши задачу виходу до півфіналу своїм одноклубникам. Після цього підопічні Федора Пилипіва мали ще кілька моментів, проте вдало у воротах «Дніпра» грав Ковальов. Черкащани ж намагались відповідати високим пресингом, проте гравці «Чорного моря» давали собі раду з цією задачею від своїх візаві, після чого знову йшли вперед. Взагалі по ходу першого тайму «Дніпро» виглядав не надто переконливо. Принаймні, моментів біля воріт Микити Тегляєва було вкрай мало, та і на чужу половину майданчику «дніпряни» проходили рідко, що, звісно, було на руку «Чорному морю».  

У другому таймі на майданчику спорткомплексу «BLACK SEA-PSV» побільшало боротьби. Можливо, це було зумовлено тим, що обидві команди не хотіли припускатися помилок, які могли би бути фатальними. Однак, було зрозуміло, що в такій боротьбі перевага буде у тієї команди, яка менше помилятиметься. І на 18-й хвилині «Чорному морю» вдалося подвоїти рахунок на свою користь завдяки удару Андрієнка та рикошету від Федченка. Трохи пізніше той-таки Андрієнко ледь не зробив хет-трик, але цього разу вдача відвернулася від одного з лідерів «Чорного моря». Але трохи згодом Деркач порушив правила у власному штрафному, за що отримав жовту картку, а Гечев отримав можливість реалізувати пенальті, шо він, власне кажучи, і зробив. Так рахунок став 3:0, і команді з Черкас нічого не залишалося, окрім як сподіватися на те, що якимось чином вдасться пройти до чужих воріт та забити бодай би гол. Однак, замість цього гра проходила під контролем «Чорного моря». Розуміючи це, тренерський штаб «Дніпра» спробував перейти на гру вп’ятьох, але практично одразу це призвело до голу в порожні ворота від Виноградського. Той же Виноградський трохи згодом покарав за помилку Деркача та ще раз влучив у спорожнілу «рамку» – 5:0. Після цього одесити фактично догравали гру, і, можливо, вони вже подумки були у півфіналі. Однак, «дніпрянам» не вдалося цим скористатися, щоб забити бодай би «гол престижу». Хоча, можливо, підопічні Віктора Пархоменка вже змирилися з поразкою та догравали гру, зосереджуючи свої думки вже на майбутній півфінал міні-турніру за підсумкові 5-8 місця. Втім, як би там не було, а «Чорне море» змогло довести матч до перемоги.   

КДЮСШ-1 МСК «Дніпро» (Черкаси) – «Чорне море» (Одеса) – 0:5
Голи:
Андрієнко (7, 18), Гечев (20 – з 6-метрового), Виноградський (23, 24)

Попередження: Деркач (20) – Горовий (21) 

Славутчани на старті гри показали, що вони готові чинити опір «Олімпії», яка була фаворитом передостаннього чвертьфіналу. Принаймні, у плані боротьби подоляни намагалися не поступатися підопічним Олександра Юзика, проте вже на 4-й хвилині вихованці славутської ДЮСШ були змушені починати з центра майданчику після того, як відзначився Гаржа. Однак, цей пропущений гол не засмутив представників Хмельниччини, які намагалися шукати щастя біля воріт Купи, але при цьому турбували його переважно ударами з далекої відстані. Тим не менш, такий хід гри, мабуть, не сподобався наставнику «Олімпії» Олександрові Юзику, тому він узяв тайм-аут. Після цієї хвилинної перерви дніпровська команда почала більше грати першим номером, але при цьому вихованці славутської ДЮСШ чекали на «лакі-панч», якщо висловлюватися боксерською термінологією. Однак, ситуацію ускладнювало те, що славутчани по ходу першого тайму були на п’яти фолах. І саме тоді «Олімпія» знову почала забивати. Принаймні, наприкінці першого тайму рахунок вже був 4:0 на користь «Олімпії». А міг би бути рахунок і 5:0, якби Гаржа забив за секунду до кінця першого тайму. Однак, тут вже одному з лідерів «Олімпії» не пощастило.

Те, що не зробив Гаржа, зробив на початку другого тайму Мельник, і рахунок став 5:0 на користь «Олімпії», яка після цього десь почала свідомо віддавати ініціативу суперникам. Однак, славутчани цим не користались. Замість цього стало більше боротьби та фолів з боку обох команд. Щоправда, це не завадило дніпровцям трохи згодом забити ще один гол у ворота славутчанам. Але варто віддати належне команді з Хмельницької області – вона все-таки змогла «розмочити» Купу в середині другого тайму. І цей гол, до речі, став першим, який «Олімпія» пропустила на цьому турнірі. Окрім того, як показали подальші події, це був єдиний гол у виконанні команди зі Славути в цій грі.

А «Олімпія» продовжила володіти ініціативою та збільшувати рахунок. Хіба що можна відзначити хет-трики у виконанні Гаржі та Мельника, які багато в чому вплинули на підсумковий результат, який був на користь команди з Дніпра. І тепер команда Олександра Юзика у півфіналі зіграє з «Респектом».

«Олімпія-Дніпро» (Дніпро) – ДЮСШ (Славута) – 10:1
Голи:
Гаржа (4, 12, 10), Кацюба (10), Дідич (13 – автогол), Мельник (15, 23, 24), Мандур (19, 26), Верхогляд (28 – автогол) – Шахнюк (21)

Попередження: Миронюк (27) 

Очеретинський «Колос» несподівано для багатьох зміг вийти у чвертьфінал, забравши путівку в цю стадію у «Іллічівця». Тобто, підопічні Вадима Кашеварова вже зробили сенсацію. Та чи були у них сили на те, щоб зробити ще один сюрприз? Відповідь на це мала дати гра з «Трилюксом». І треба сказати, що на початку гри представники команди з Донеччини мали спроби біля воріт Раснюка, проте їм не вдалося забити швидкий гол. І це було на руку «Трилюксу», який одразу перехопив ініціативу, однак забити йому вдалося лише після екватору першого тайму. Однак, при цьому одеська команда забила двічі протягом кількох секунд, і після цього її вже було складно зупинити. Про що казати, якщо вже за підсумками першого тайму рахунок був 5:0 на користь «Трилюкса»?

Така ж сама ситуація була і на початку другого тайму, коли Кошелю вдалося забити два м’ячі протягом кількох секунд, і це, вочевидь, ще більше вдарило по психологічному стану гравців «Колоса». У цей же час «Трилюкс» продовжував куражитись на майданчику спорткомплексу «BLACK SEA-PSV» та забивати м’ячі у ворота «Колоса». Немає сенсу описувати всі м’ячі, які забивала одеська команда. Лише скажемо те, що «Колосу» вдалося-таки двічі забити у ворота Раснюка, однак це лише підсолодило гірку пігулку розгромної поразки команди з Донеччини.    

«Трилюкс» (Одеса) – «Колос» (Очеретине) – 17:2
Голи:
Сапега (8, 13, 14, 20, 26), Федоряка (8, 26), Чикуров (14, 25), Кошель (15, 15, 22), Бєлков (16 – автогол), Фатьянов (16, 23, 28), Авраменко (22) – Кравченко (20), Онопрієнко (21)

Міні-турнір за 9-12 місця.

Мабуть, поразка у серії пенальті від очеретинського «Колоса» боляче вдарила по амбіціях «Іллічівця». Тому, підопічні Олександра Каплуна намагалися «вилити» всю свою спортивну злість на іншій команді з Донеччини. Принаймні, так можна пояснити те, що «Іллічівець» фактично залишив дебют зустрічі за собою, щоправда, це не знайшло підтвердження у вигляді забитого голу. Однак, варто відзначити, що авдіївська команда намагалась не відсиджуватись у захисті, і кілька разів вона змогла потурбувати Деканадзе. Щоправда, «пробити» воротаря чорноморської команди гравцям з Донецької області не вдавалося. А так авдіївська команда переважно грала другим номером, сподіваючись на можливість зробити контратаку. Проте, «Іллічівець» своїми активними діями попереду не давав надії своїм візаві на те, щоб зробити якусь організовану атаку. А ось на 10-й хвилині Каплун таки змусив капітулювати Кірієнка, пробивши йому поміж ніг, і рахунок став 1:0 на користь «Іллічівця». А вже за кілька миттєвостей Закора забив ще два голи у ворота команди з Авдіївки, і в результаті «Іллічівець» дуже швидко оформив собі непогану перевагу. Однак, ще був свіжий у пам’яті матч проти «Колоса», коли «Іллічівець», ведучи в рахунку, не зміг довести гру до перемоги. Тому, решту першого тайму підопічні Олександра Каплуна провели дуже зосереджено.

Команда з Донецької області спробувала на початку другого тайму скоротити відставання в рахунку, проте ці спроби виявилися невдалими. Після цього гра почала поступово переходити у більш спокійне русло. Це було вигідно «Іллічівцю», який вів у рахунку. Не сказати, що «Іллічівець» планово «сушив» гру, але подекуди це виглядало саме так. Однак, цьому є пояснення: все-таки, авдіївцям, на жаль, не вистачало майстерності для того, щоб переламати хід гри. Але все-таки на 20-й хвилині авдіївцям вдалося «розмочити» Деканадзе зусиллями Рябова. Цей гол мав би подарувати надію команді з Донеччини на повернення інтриги, однак практично одразу Каплун погасив цей вогник надії, зробивши рахунок 4:1. Після цього темп гри ніби знову впав, але команда з Авдіївки все-таки зробила кілька моментів біля воріт Деканадзе, змусивши того показувати свою майстерність. Що стосується «Іллічівця», то він вже почав грати за рахунком, і, відповідно, не так активно йшов уперед. І через це темп гри все-таки почав падати, адже з кожною хвилиною у цьому матчі все ставало зрозуміло. Однак, за п’ятдесят секунд до фінальної сирени Середа своїм голом знову подарував своїй команді надію на порятунок. Однак, по факту цей гол став лише останнім словом команди з Авдіївки у цьому поєдинку.       

«Іллічівець» (Чорноморськ) – КЗ ДЮСШ АМР (Авдіївка) – 4:2
Голи:
Каплун (10, 21), Закора (11, 11) – Рябов (20), Середа (28) 

Команда з Нового Бугу спробувала заволодіти ініціативою, проте «Трилюкс-2» дуже швидко розвіяв ці спроби представників Миколаївщини. Більше того – вже на 3-й хвилині Ходак відкрив рахунок у зустрічі. І після цього «Трилюкс-2» продовжив грати першим номером, намагаючись збільшити свою перевагу. До того ж, своїми активними діями одесити нівелювали спроби своїх опонентів перейти до атаки, тому біля воріт Чимпоеша було дуже мало небезпеки. А поки Чимпоеш «відпочивав», його партнери по команді продовжували контролювати хід гри, і вже ближче до перерви це відобразилося на рахунку – він став 3:0 на користь «Трилюкса-2». І лише після цього команда з Нового Буга змогла двічі потривожити Чимпоеша, проте якогось ефекту від цього не сталося.

На другий тайм «Трилюкс-2» вийшов з Терзі у якості п’ятого польового гравця. В принципі, якщо враховувати перебіг поєдинку в першому таймі, то цей хід теж можна було би вважати логічним. Одесити продовжувати грати першим номером, і при цьому гра вп’ятьох дозволяла їм розігрувати свої атаки фактично до вірного. Щоправда, при цьому новобужанська команда змогла створити собі момент, але Сухоруков влучив у стійку. Далі ж події відбувалися за таким сценарієм: новобужанці ніяк не могли «розмовити» ворота «Трилюкса-2», а самі одесити, мабуть, вже не хотіли витрачати багато сил. Щоправда, при цьому одеська команда у першій половині другого тайму привезла собі чотири фоли, що виглядало не зовсім логічно. Але з іншого боку – це був шанс для команди з Миколаївщини бодай би якимось чином виправити ситуацію на майданчику.

З кожною хвилиною виникало лише одне питання: за рахунок чого МДЮСШ з Нового Бугу зможе забити бодай би один гол? Поки відповіді на це питання не було, «Трилюкс-2» встиг забити четвертий гол у цій грі, чим, вочевидь, остаточно поховав навіть маленькі промені інтриги. Тому, решту поєдинку обидві команди вже фактично догравали, оскільки все всім було зрозуміло.  

МДЮСШ (Новий Буг) – «Трилюкс-2» (Одеса) – 0:4
Голи:
Ходак (3), Станков (11), Ушеров (13), Гарчинський (24)  

Третім матчем етапу, де команди борються за 9-12 місця відбувався протистоянням «Іллічівця» та другої команди «Трилюксу», які за сьогоднішній день грали вже 3-тю гру. Обидві команди виграли свої перші ігри, тому боротьба обіцяла бути цікавою не зважаючи на те, що сил у команд вже не настільки, як на початку ігрового дня.

Досить енергійно розпочала команда з Одеси і вже за 2 хвилини першого тайму воротар «Іллічівця» Деканадзе парирував як мінімум чотири непоганих удари. Та й взагалі-то команда з Чорноморська розпочала цю гру другим номером, багато «сиділа» на своїй половині майданчику. Не зважаючи на активний пресинг команди з Одеси – колектив «Іллічівця» зміг відтіснити суперника від своїх воріт та розпочати боротьбу у середині майданчику починаючи активізуватись на ворота візаві. І до речі, саме у команди з Чорноморську вдалось відкрити рахунок у цій зустрічі непоганим випадом Лісового «1 на 1» з воротарем, останній не зміг протистояти нападнику та вже на шостій хвилині гри «Іллічівець» повів у рахунку. Саме після цього епізоду четвірка хлопців з Чорноморська змогла переломити хід зустрічі на свою користь та за короткий проміжок часу «посадила» своїх суперників на декілька фолів. На екваторі першого тайму після непоганого прострілу на ворота «Іллічівця» у Дзюіна зіскочив м’яч з ноги та саме він «вколотив» «кругленького» до своїх воріт. Через хвилину «Трилюкс» подвоює перевагу та виходить вперед у цій зустрічі завдяки дальньому пострілу Терзі. Рахунок став 2:1 на користь одеситів. У наступному ж епізоді той самий Терзі отримав жовту карту після стику з воротарем команди з Чорноморська. Той час який залишився до перерви пройшли під натиском та контролем м’яча «Трилюксу», які мали декілька «стовідсоткових» моментів, але переграти Деканадзе не зуміли. А команда з Чорноморська не змогла одним небезпечним виходом «1 в 1» влучити у створ воріт. Тож, рахунок на перерву залишився незмінним – 2:1 на користь «Трилюксу».

Вже на початку другого тайму завдяки трьом небезпечним ударам «Трилюкс» тримає перевагу, та двома з трьох ударів поражає сітку воріт «Іллічівця» та робить рахунок 4:1 на свою користь. Відповідь чекати довго не стали та вже через півхвилини спочатку Дзюін «стріляв» у ворота «Трилюксу» зі штрафного удару, але пробив у захисника і наступним ударом після розіграшу з ауту «запустив» м’яч у ближній кут воротаря одесит. Трохи «завелись» хлопці з Чорноморська та пробували наздогнати своїх візаві у рахунку. На 19-тій хвилині капітан «Трилюксу» Станков занадто грубо зіграв у боротьбі за м’яч із Дзюіном, за що отримав попередження від арбітрів. У середині другого тайму «Іллічівець» взяв ініціативу у свої руки, почалось все з крутого сейва воротаря Деканадзе, а після декілька класних ударів продемонстрували підопічні Олександра Каплун, але пробити воротаря одесит не вдавалось. Натомість, на жаль для них, в одному з контр випадів «Трилюксу» – Ходак збільшив відставання у рахунку до 5:2. Друга половина другого тайму нагадувала «гойдалки» не зважаючи на достатній відрив «Трилюксу» від «Іллічівця». Ну то й логічно, бо можна точно зауважити, що саме ці команди є лідерами у підгрупі за 9-12 місця у цьому розіграші Кубку України (U-15). Не зважаючи на рахунок, «Трилюкс» зміг привезти собі непотрібні 5 фолів для своєї команди. Нагадаю, що саме 6-тий фол пробивається у вигляді дабл-пенальті. Та зауважемо, що на цьому розіграші Кубку України ми ще не бачили тих 10-ти метрових ударів. Курйозних моментів на нашому кубку достатньо і саме цей матч не став виключенням. Ходак нескладним ударом пробиває Деканадзе, який начебто спіймав «кругленького», але той випав з рук саме у ворота. І на кінець гри, Ходак оформив хет-трик, та встановлює остаточний рахунок у матчі – 6:2 на користь команди з Одеси.

ФСК «Іллічівець», м. Чорноморськ – «Трилюкс-2» (Одеса) – 2:6
Голи: Лісовий (6), Дзюін (16) – Дзюін (9 – автогол), Терзі (10), Тарєєв (15), Ходак (15, 20, 25)
Попередження: Терзі (10), Станков (19) 

Останнім матчем другого ігрового дня завершували команди, які боролись за 9-12 місця та які програли свої перші ігри у боротьбі за ці місця.

Варто зазначити, що кожна з цих команд ще не разу до цієї гри не вигравали на Кубку України (U-15). Та цю гру команди розпочали без «розвідки», а одразу перейшли до активних дій. На першій же хвилині гри Мутьєв відкриває рахунок гри, а вже через півтори хвилини Кушнір, що з Авдіївки зрівнює рахунок та як то кажуть, гра почалась заново. Але довго команди не вагались, та Мутьєв подвоює перевагу новобужан буквально у наступній атаці. Початок гри одразу показав, що гра буде захоплююча та доки команди мають сили на проведення своїх атак – будуть по максимуму «грузити» воротарів обох команд. Саме так і продовжувалось більшість часу першого тайму. Десь у середині тайму Андросович пробивав у ворота колективу з Авдіївки влучивши у штангу м’яч чітко відлетів до Сухорукова, який пробив сильно та точно, але воротар Авдіївки парирував «круглого» та перевів його на кутовий. На жаль, «стовідсотковий» момент для зрівняння рахунку було втрачено. На 10-тій хвилині першого тайму Мутьєв мав шанс оформити хет-трик, але завадило точності нападнику Авдіївки. Але, цим шансом скористався його одноклубник Рябов, який через хвилину точним ударом з семиметрової дистанції «поразив» ближній кут воротаря новобужанців. Тим часом, рахунок на табло змінився вже на 3:1. Доволі рівна гра, але більше щастило саме колективу з донеччини. За 40 секунд до кінця першого тайму команда з Нового Бугу отримала на свій рахунок 5-й командний фол, але порушити та дати можливість своїм візаві на забиття ще одного голу не дали. Тож, команди на перерву пішли за рахунком 3:1 на користь «Авдіївки».

 На початку другого тайму, як у завершення першого – команди грали атака на атаку. Але свій шанс використали команда з Авдіївки та збільшила рахунок до 4:1. Досить енергійно проходила перша половина другого тайму, як і матч взагалі. У середині другого тайму Кушнір оформив дубль та зменшив відставання від своїх суперників до двох м’ячів. Новобужанцям потрібно було ризикувати, тому, можливо, це розуміли тренери Авдіївки та саме після голу взяли тайм-аут, після якого хлопці з донеччини «привозять» шестиметровий удар у власні ворота. Воротар збивав гравця, який вже не доганяв м’яч, що виходив за межі майданчику, тож Андросович реалізував свій удар з 6-ти метрів та скорочує рахунок до мінімуму – 4:3. Після епізоду з пенальті, новобужанці перекрили колектив з Авдіївки та максимально загрузили їх ворота. За декілька хвилин до кінця гри команди закидами вперед на форварда, але серйозних загроз це не приносило. Та все ж таки, в одній з атак «Авдіївки» Ківерський збільшуює перевагу та забиває останній гол у цій грі, роблячи остаточний рахунок у матчі – 5:3. Наприкінці зустрічі новобужани мали моменти, але «затовкати» м’яч не вдалось.

Отже, можна привітати донеччан з першою перемогою на розіграші Кубку України (U-15).

КЗ МДЮСШ АМР (Авдіївка) – МДЮСШ (Новий Буг) – 5:3
Голи: Мутьєв (1, 3), Рябов (11), Ківерський (17, 27) – Кушнір (3, 20), Андросович (21 – з 6-метрового)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, Богдан ЄМЕЦЬ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.