Головний тренер збірної України Олександр Косенко поспілкувався з журналістами під час передматчевої пресконференції, яка передувала півфінальному поєдинку Євро-2022 проти збірної Росії.  

– Найбільші проблеми команда мала у протистоянні зі збірною Нідерландів. Тоді ми обговорювали емоційну складову. Зараз збірна України кваліфікувалася до півфіналу Євро-2022. Тиск на хлопців став значно більшим, зважаючи на стадію і принциповість суперника. Чи змогли знайти правильні слова для хлопців, щоб вони думали лише про футзал?
– Дійсно, це був стартовий поєдинок. Десь ми не впоралися з певним тиском і хвилюванням. Це вплинуло на дії команди. Після цього матчу ми отримали шквал критики на свою адресу. Насправді, ми лише стали сильнішими. Команда пережила такі непрості моменти, що вона вже нічого не боїться. Ми дісталися серйозної стадії, але зупинятися на цьому не збираємося. Впевнений, що хлопці докладуть максимум зусиль, щоб здобути позитивний результат й потішити нашу країну перемогою.

– Зважаючи на суперника, чи будете ви дотримуватися «фейр-плей»?
– УЄФА підтримує правила чесної гри. Ми також. Майбутній матч не є винятком. Будемо дотримуватися цих принципів. Налаштовуємося на спортивну складову протистояння. Все розсудить футзал. «Фейр-плей» ніхто не відміняв.

– Сьогодні стало відомо, що завтрашній матч транслюватиметься на великому екрані ТРЦ «Gulliver» у Києві. Чи відчуваєте ви дистанційну підтримку, зважаючи на обмежену кількість вболівальників на трибунах?
– Звичайно, цей матч викликає неабияку зацікавленість серед великої кількості людей. Те, що його транслюватимуть для вболівальників на великому екрані у центрі столиці є зайвим підтвердженням цьому. Безумовно, підтримка відчувається. Через ковідні норми ми живемо у певному «вакуумі». Дякуємо всім за підтримку! Завтра докладемо максимум зусиль, щоб віддячити всім вам перемогою!

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу України
Фото: УЄФА

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.