24 лютого Російська Федерація почала повномасштабне вторгнення на територію України. Починаючи з цього дня всією територією України йде війна за Незалежність нашої країни. Ця військова агресія Росії на теренах нашої країни триває вже дев’ятий день.

У цьому матеріалі ми зібрали нехай і неповну, але все-таки інформацію про те, як підтримують Україну представники світової футзальної спільноти.

Почнемо з найближчих наших сусідів. Зокрема, у Молдові перед матчем чемпіонату країни між «Ністру» та «Клік Медіа» гравці обох команд сфотографувалися біля банеру з написом «NO WAR IN UKRAINE».  

Підтримує Україну і Польща. Зокрема, відео на підтримку України записав багаторазовий чемпіон Польщі – «Рекорд». Його можна подивитись тут.

Також можна згадати акцію від команди «AZS UW» з Міланова, яка вийшла на матч 1/8 фіналу Кубку Польщі проти «Ред Драгонз» з прапором України, а вболівальників попросила принести з собою не тільки синьо-жовті стяги, а і шалики з написом «Україна». 

У кольори прапору України прикрасив свою аватарку в соцмережі «Фейсбук» ще один польський клуб – «Торунь». 

Також допомагають Україні і деякі далеко не останні люди у польському футзалі. Зокрема, гравець збірної Польщі Павел Будняк, який відомий своїми виступами за івано-франківський «Ураган», Гравець «Рекорду» дав клубному магазину десять своїх футболок, і гроші за їх продаж підуть на допомогу Збройним силам України. Акція відбувалась минулої неділі. 

Буде доречно також сказати, що українець Роман Вахула, який наразі є тренером жіночої команди «AZS UZ» з Катовіце, організував допомогу для українських військових, і керівництво польської команди його повністю підтримало. Як стало відомо «5х5», важливий вантаж з усім потрібним вже на території України. 

Підтримав Україну італійський «Арціньяно», який наразі тренує колишній наставник херсонського «Продексіму» Андре Броканелло. Відео підтримки гравців та тренерського штабу «Арціньяно» можна подивитись тут.

У Грузії футзальна команда, яка ще нещодавно називалась «ВТБ», відтепер називатиметься «Україна». Саме так грузинська команда вирішила підтримати Україну. 

Ще один колишній головний тренер «Продексіму», легендарний іспанець Хаві Родрігес, також підтримав Україну. 

На знак підтримки України свої аватарки сторінок у соцмережах у кольорах прапору України поставили флагмани іспанського жіночого футзалу – «Футсі Атлетіко Навалкарнеро» та «Бурела», кольори якої свого часу захищала Юлія Форсюк

Також доєдналась до цієї акції й «Торребланка», за яку наразі грають українки Анна Шульга та Вікторія Кислова

Також можна згадати про підтримку з боку представника італійського жіночого футзалу – «Кік Оф»

Окремо підтримала нашу країну гравчиня збірної Італії Аіда Ксаксо

І наостанок – потрібно сказати, що ще за день до початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України, коли на території нашої країни був введений надзвичайний стан, деякі футзальні клуби України підтримали флешмоб криворізького «Кривбасу» та оформили аватарки своїх сторінок у соцмережі «Фейсбук» у синьо-жовті кольори прапору України. Зокрема, це зробили деякі клуби PARIMATCH Екстра-ліги, Першої ліги та регіональних етапів Другої ліги. Також до цього флешмобу приєднався ЖФК «Легіон» з Луцька.

Це – неповний список тих, хто підтримав Україну та український народ у війні проти Росії. Сподіваємось, що світова футзальна спільнота і надалі підтримуватиме нашу країну у війні проти одвічного ворога. Слава Україні!

P. S. Пост російського гравця португальської «Бенфіки» Івана Чишкали, у якому він написав, що йому соромно за те, що його країна розпочала повномасштабну війну проти України, ми публікувати не будемо.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»   

 

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.