Шановна футзальна спільното!!!

Футзальний портал «5х5» офіційно оголошує свою позицію щодо колишнього капітана футзального клубу «Шахтар» (Донецьк) та національної збірної України з футзалу Мельникова Георгія Вікторовича, уродженця Одеси, який наразі проживає у тимчасово окупованому Донецьку.

Про те, що Георгій Мельников має відверту проросійську позицію, вочевидь, було відомо ще з початку війни на Донбасі. Але зараз, коли Україна потерпає від повномасштабної військової агресії з боку Російської Федерації, проросійська позиція Мельникова Георгія Вікторовича стала проявлятись у ще більш серйозному вигляді. Зокрема, про це повідомив колишній воротар збірної України з футзалу, а нині – менеджер національних збірних України та асистент головного тренера жіночої національної збірної України Костянтин Власенко. 

24 лютого 2022 року Російська Федерація почала повномасштабне військове вторгнення на територію України. Майже місяць українська армія чинить героїчний опір ворогу. Але, на жаль, за цей час постраждало чимало міст України: Чернігів, Маріуполь, Ізюм, Волноваха, Ірпінь, Буча… Було зруйновано багато об’єктів інфраструктури, зокрема і спортивної. Наприклад, у Чернігові постраждали два футбольних стадіони, а у Харкові – легендарний спорткомплекс «Каразінський», у якому свої перші кроки зробило не одне покоління українських футзалістів. Але найважливіше – те, що, на жаль, гинуть цивільні люди, серед них – вже більше ста дітей. І багато відомих спортсменів – як нинішніх, так і колишніх – вже висловили свою проукраїнську позицію. Однак, проросійська позиція від колишнього капітана збірної України з футзалу, на нашу думку, не є припустимою.

Тому, виходячи з цього, футзальний портал «5х5» офіційно звертається до Асоціації футзалу України та Української Асоціації футболу, а також до Комітету з етики та чесної гри УАФ з наступним проханням:

  1. Визнати Мельникова Георгія Вікторовича, 10.03.1975, таким, що порушив п. 1.4. ч. 1 ст. 4 Кодексу етики та чесної гри УАФ.
  2. Доручити секретарю Комітету з етики та чесної гри УАФ звернутися до КДК УАФ із наступними пропозиціями:

— позбавити Мельникова Г. В. всіх титулів чемпіона України (8 разів) та володаря Кубку України (5 разів);

— виключити Мельникова Г. В. з офіційного реєстру гравців збірних команд УАФ;

— позбавити Мельникова Г. В. всіх індивідуальних нагород (найкращий захисник чемпіонату України сезонів 1995/1996 р. р. та 1996/1997 р. р., футзаліст року в Україні сезону 2000/1001 р. р., Заслужений майстер спорту України).

Якщо для цього потрібно створити відповідну петицію, то ми готові її створити.

Ми вважаємо, що з урахуванням тих подій, які відбуваються в Україні, українській футзальній спільноті потрібно об’єднатися, забути про давні чвари та разом діяти проти ворога, зокрема і проти тих вже колишніх представників українського футзалу, які перейшли на бік ворога.

Слава Україні!!!

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, шеф-редактор футзального порталу «5х5»   

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.