Футзальний портал «5х5» за підтримки Комітету дитячо-юнацького футзалу АФУ починає висвітлювати юнацькі та молодіжні чемпіонати провідних футзальних країн Європи. І розпочнемо ми з чемпіонату Італії, де 24 квітня завершився регулярний чемпіонат.

Перед тим, як познайомитися з підсумковим становищем у групах, спочатку розповімо трохи про формат розіграшу чемпіонату Італії серед 19-річних.

Команди-учасниці розіграні на шістнадцять (!!!) груп, у яких команди грають переважно за територіальною ознакою. Перший етап чемпіонату складається з регулярного сезону, де команди грають у два кола за схемою «дім-виїзд». Потім переможці груп отримують прямі путівки до 1/16 фіналу, а ще чотири команди з кожної групи виходять до етапу плей-оф, де продовжать боротьбу за право теж зіграти в 1/16 фіналу. А вже потім команди долають 1/8 фіналу, чвертьфінал, півфінал, і дві найкращі команди виходять до фіналу, де і визначають чемпіона Італії серед 19-річних гравців.

Зазначимо, що переважна більшість команд-учасниць чемпіонату Італії (U-19) – це молодіжні склади клубів Серії «А», Серії «А2» та Серії «В».  

Отже, пропонуємо Вашій увазі підсумкові турнірні таблиці регулярної частини сезону чемпіонату Італії (U-19).

Група «А»

До 1/16 фіналу вийшла команда «L84». До другого етапу – «Аоста», «Оранж Футзал», «Елледі Фоссано», «Топ-Файв».

Підсумкова турнірна таблиця групи «А»

Група «В»

Учасником 1/16 фіналу став «Леччо». У другому етапі гратимуть «Сан-Карло Спорт», «Сейнтс Паньяно», «Спортстім», «Домус Брессо».

Підсумкова турнірна таблиця групи «В»

Група «С»

З першого місця до 1/16 фіналу вийшов «Корнедо». До плей-оф вийшли «Арціньяно», «Куоре е Аванці», «Атлетіко Прессана» та «Хеллас Верона».

Підсумкова турнірна таблиця групи «С»

Група «D»

З цієї групи до 1/16 фіналу вийшла «Футзал Віллорба». У плей-оф гратимуть «Спортінг Альтамарка», «Каме Доссон», «Удіне Сіті», «Порденоне».

Підсумкова турнірна таблиця групи «D»

Група «Е»

Від цієї групи у 1/16 фіналу напряму вийшла команда «Феніче», а у плей-оф зіграють «Футзал Джорджоне», «Сін-Біос Петрарка», «Антеноре Спорт Падова», «Джіфема Лупаренсе».

Підсумкова турнірна таблиця групи «Е»

Група «F»

Переможцем цієї групи стала «Апоза Болонья». У плей-оф вийшли «Футзал Чезена», «Х Мартрі», «Модена Кавеццо», «Руссі».

Підсумкова турнірна таблиця групи «F»

Група «G»

Перше місце у цій групі дісталося команді «Футзал Понтедера». У плей-оф зіграють «Атланте Гросетто», «Саньйованнезе», «Фіренце» та «Віс Губбіо».

Підсумкова турнірна таблиця групи «G»

Група «Н»

Пряму перепустку до плей-оф заробила «Ета Бета». Відповідно, у плей-оф отримали путівки «ІталСервіс Пезаро», «Даміані&Гатті Асколі», «Ренакаті», «Мондольфо».

Підсумкова турнірна таблиця групи «Н»

Група «І»

У цій групі перше місце вдалося здобути команді «Леонардо». Відповідно, місця у плей-оф здобули «Монастір Комото», «Медітерранеа», «360GG Футзал», «К’є Чі Чіак».

Підсумкова турнірна таблиця групи «І»

Група «L»

Переможцем цієї групи став «Лаціо». У плей-оф гратимуть «Хісторі Рома 3Z», «Тодіс Лідо ді Остіа», «Нордовест», «Еур Массімо».

Підсумкова турнірна таблиця групи «L»

Група «М»

У цій групі перша позиція була завойована «Ромою». «Квитки» до плей-оф оформили собі «Чіолі Аріччіа», «Фортітудо Помеціа», «Фрозіноне», «Велетері».

Підсумкова турнірна таблиця групи «М»

Група «N»

Перша сходинка дісталася «Беневенто». Місця у плей-оф, відповідно, дісталося «Наполі», «Реал Сан-Джузеппе», «Кус Молізе», «Фелді Еболі».

Підсумкова турнірна таблиця групи «N»

Група «Р»

У цій групі тріумфувала «Пескара», яка і здобула пряму путівку до 1/16 фіналу. Що стосується команд, які зіграють у плей-оф, то це «Діаз Бішельє», «Чітта ді К’єті», «Томбезі Ортона», «Акіле Мольфетта».

Підсумкова турнірна таблиця групи «Р»

Група «Q»

З перевагою в одне очко перше місце у цій групі та перепустку до 1/16 фіналу отримала команда «Воларе Поліньяно». У плей-оф же зіграють «Ітрія», «Матера», «Саммікеле» та «Кастеллана».

Підсумкова турнірна таблиця групи «Q»

Група «R»

У передостанній групі за підсумками регулярного чемпіонату перше місце дісталося «Катафоріо», а путівки до плей-оф – «Касалі дель Манко», «Мірто», «Поліспортіва Футура» та «Боваліно».

Підсумкова турнірна таблиця групи «R»  

Група «S»

І, насамкінець, у групі «S» перша сходинка дісталася команді «Віллауреа». У плей-оф за право також зіграти в 1/16 фіналу зіграють «Мета Катанія Бріосіті», «Футзал Канікатті», «Монтреліто», «Геар Сіаз П’яцца Армеріна».

Підсумкова турнірна таблиця групи «S»

Плей-оф у чемпіонаті Італії (U-19) стартує у травні.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»   

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.