У черговому огляді подій за участі українців та українок у закордонних чемпіонатах розповідаємо про результати наших співвітчизників та співвітчизниць у матчах ігрового тижня.

Польща

В Екстраклясі пройшли матчі 28-го туру. «Горнік» з Савою Лутаєм та Олександром Нагайцевим у складі приймав на своєму паркеті «МОКС» Олександра Даниленка. Більш важливою з турнірною точки зору ця зустріч була саме для команди з Бялистока, яка веде боротьбу за виживання. Зрештою, для підопічних українського наставника все склалося максимально сприятливо й гості впевнено перемогли – 8:3. Українці у зустрічі не відзначалися. Після звитяги «МОКС» розташувався на тринадцятій сходинці, відірвавшись від найближчого конкурента на чотири очки. Натомість, «Горнік» вже давно попрощався з Екстраклясою. Колектив з Полковіце посідає п’ятнадцяту сходинку.

Продовжує переможні перегони «Рекорд». Команда з Бєльсько-Бяли без Максима Малиновського у складі не втратила нагоди поповнити свій баланс трьома очками у протистоянні з «Ред Дрегонз». Водночас, у гостей до заявки потрапили усі троє українців: Дмитро Камеко, Максим Паутяк і Микита Сторожук. Саме останньому вдалося відзначитися голом у цій зустрічі. Однак, цього для загальнокомандних зусиль виявилося замало. «Рекордисти» перемогли з рахунком 3:1 й продовжили свою погоню за П’ястом, який переграв «AZS UG» – 12:1. Відстань між лідерами складає два очки, і у наступному турі вони проведуть очний поєдинок у Глівіце. У свою чергу, після поразки колектив з Пнєв опустився на дев’яту позицію.

«Тім Леборк» Віталія Колесника конче була потрібна перемога, щоб покращити свої позиції у боротьбі за виживання. В гості до неї завітав «AZS UW» Дениса Ліфанова та Віталія Лісниченка. Варшавці минулого туру перервали тривалу серію без звитяг й цього разу також перемогли – 5:1. Українці голами не відзначалися. «Тім Леборк» за два тури до завершення сезону від рятівного тринадцятого місця відділяє чотири очки. Натомість, «студенти» піднялися на восьму сходинку.

«Ред Девілз» без Олега Негели у складі продовжили свою переможну серію до трьох матчів. «Дияволи» у виїзній зустрічі переграли свого сусіда у турнірній таблиці – «Легію (5:3). Завдяки цій звитязі команда з Хойніце зуміла піднятися на сьому сходинку й на одне очко відірвалася одразу від трьох команд. Власне, однією з них є й варшавці, які розташувалися на десятому щаблі турнірної таблиці.

«Клірекс» за відсутності Микити Можейка поступився у виїзній зустрічі «Футзал Лешно». Команда з Хожува перебуває на дванадцятій сходинці з шестиочковим відривом від зони вильоту.

У неділю відбулися два матчі, які завершилися перемогами господарів з однаковим рахунком – 8:2. «Гредар Футзал Бжег» Романа Смірнова з В’ячеславом Кожемякою у складі невдало з’їздив до Любави, де поступився «Констракту». За підсумками туру команда з Бжега опустилася на одинадцяту сходинку.

«Дреман Ополе Футзал» на власному паркеті переграв «Торунь». У складі господарів по дублю оформили Сергій Філь та Вадим Іванов. Відзначимо, що «Констракт» та «Дреман Ополе Футзал» незалежно від результатів завершать сезон на третій та четвертій сходинках відповідно.

Бельгія

«Халле Гоойк» Євгена Іваняка у першому півфінальному матчі за підсумками додатковий часу дотиснув «Херенталс» на його майданчику – 7:4. Український воротар до заявки на зустріч не потрапив.

Іспанія

У рамках 26-го туру Прімери «Торребланка» без Вікторії Кислової у складі у непростому виїзному матчі переграла «Пенью Есплугес» – 3:2. Від четвертої позиції, яка дає право зіграти у плей-оф команду з Мелільї (з одним поєдинком у запасі) відділяє два очки.

У групі 1 Сегунди відбулися матчі 24-го туру. «Амарелль», за який виступають Христина Степаненко і Дарина Ткаченко зумів достроково стати чемпіоном у своїй групі. У 24-му переможному матчі на виїзді було подолано аутсайдера змагань – «Універсідад де Саламанка» – 13:0. Ткаченко, яка єдиною з українок потрапила до заявки, відзначилася одним забитим м’ячем.

«Спрінг Сидр Роділес» Олександри Скибіної та Марії Васковець на виїзді поступився «Сідад Дас Бурга» – 1:3. Українки провели поєдинок без голів. Після поразки команда наших співвітчизниць опинилася на сьомій сходинці.

У групі 4 поєдинки 28-го туру завершилися для українок двома перемогами. «Футсі Атлетіко Навалкарнеро В» Сніжани Воловенко на виїзді переграв «Алькоркон» – 2:0. Українка голами не відзначалася. Команда з передмістя Мадрида після 26-ти зіграних матчів посідає тринадцяте місце.

Найбільш українська команда Іспанії «Коста Сур» з Наталією Митрофанською, Ксенією Гриценко і Юлією Форсюк у складі виявилася сильнішою за «Депортіво Альбасете» – 4:2. Один з голів на свій рахунок у цій зустрічі записала Форсюк. «Коста Сур» за підсумками туру піднявся на чотирнадцяту сходинку.

Португалія

Завершився сезон для «Квінти Ломбош» Яни Дичко та Ксенії Бурлаченко. Матч 26-го туру Першого дивізіону чемпіонату Португалії українки провели без голів, але це не завадило їхній команді перемогти – 8:2. Таким чином, «Квінта Ломбош» фінішувала на десятій сходинці й зберегла собі місце в еліті на наступний сезон.

За матеріалами пресслужби Асоціації футзалу України

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.