Пресслужба Асоціації футзалу України повідомляє про створення благодійного фонду, діяльність якого спрямована на те, щоб зберегти український футзал в умовах війни. Про це йдеться в офіційному повідомленні АФУ.

«Станом на сьогодні можемо констатувати, що війну пережили чи зможуть пережити далеко не всі футзальні клуби (у тому числі й представники PARIMATCH Екстра-ліги). Внаслідок призупинення діяльності або втрати власних бізнесів, більшість клубів та команд перестали виплачувати зарплати, що значно ускладнює життя сімей українських футзалістів, тренерів та працівників клубів.

Надзвичайно велика кількість гравців зі своїми сім’ями нині є вимушеними переселенцями, їхній особистий побут зруйновано, їм часто бракує елементарних речей для звичного побуту. Серед них, на жаль, і гравці усіх футзальних збірних України. 

Після кваліфікації до 1/2 фіналу чоловічого Євро-2022 ми прагнемо здобувати яскраві перемоги й на рівні жіночих та юнацьких команд. Безумовно, це дуже складно зробити без нормального функціонування футзалу всередині країни. Ми дуже вдячні за допомогу нашим європейським партнерам, але їхніх зусиль замало у непростий воєнний час. Відповідно, для цього потрібні додаткові фінансові надходження.

Економічна підтримка наших гравців, клубів та працівників стає новим соціальним пріоритетом в діяльності Асоціації футзалу України на даному етапі діяльності. Для АФУ надзвичайно важливо розвивати здобутки та досягнення нашого футзалу, допомогти усім представникам нашої футзальної сім’ї, які опинилися у скрутному становищі, зберегти українську футзальну мрію.

Для цього ми створили благодійний фонд. Його головна мета – фінансова підтримку гравців та їхніх сімей, які позбавлені життєвих побутових умов та можливості займатися своєю професією на належному професійному рівні, а також підтримка функціонування інституту футзальних збірних команд та українських клубів.

Підтримаймо наш улюблений вид спорту! Збережемо футзальну мрію разом!

Відскануй QR-код, перейди за посиланням та зроби свій внесок. Це допоможе підтримати нашу історію, пережити всі складнощі війни та досягнути нову футзальну мрію!

Дякуємо! Все буде футзал! Слава Україні!» 

Нагадаємо, що 24 лютого Російська Федерація почала повномасштабне військове вторгнення на територію України.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.