У черговому огляді подій за участі українців та українок у закордонних чемпіонатах розповідаємо про результати наших співвітчизників та співвітчизниць у матчах ігрового тижня.

Естонія

Команда українця Олександра Сорокіна, «СМСраха», склала з себе повноваження чемпіона Естонії. У вирішальному, п’ятому матчі фінальної серії плей-оф до трьох перемог, команда з Віімсі поступилась «Космосу» з рахунком 0:8. Відповідно, саме «Космос» представлятиме Естонію у новому сезоні Ліги чемпіонів.

Польща

В Екстракласі відбулися поєдинки 29-го туру, за підсумками яких було визначено імена чемпіона та третьої команди, яка покине елітний дивізіон. За тиждень до завершення сезону нею стала «Тім Леборк». Команда українця з польським паспортом Віталія Колесника зазнала виїзної поразки від «Футзал Лешно» – 4:7, а наш співвітчизник голами не відзначався. Тож, колектив з Леборка завершує сезон на чотирнадцятій позиції.

У рамках варшавського дербі «АZS UW» Дениса Ліфанова та Віталія Лісниченка розромив «Легію» – 6:0. Саме зусиллями наших співвітчизників були забиті перші три м’ячі. Голом відзначився Лісниченко, а дубль оформив Ліфанов, який за підсумками туру увійшов до символічної збірної тижня. Перед 30-м ігровим тижнем «студенти» перебувають на восьмій сходинці.

Після серії невдалих результатів знову повернулася на переможний шлях найбільш українська команда Екстракласи – «Ред Дрегонз». Вдома «дракони» розгромили «Констракт», який вже кілька турів грає без турнірних завдань. Серед українців забитим голом зумів відзначитися Максим Паутяк, для якого це взяття воріт стало 19-м. Натомість, Дмитро Камеко та Микита Сторожук пішли з паркету без забитих м’ячів. Після цієї перемоги команда з Пнєв вийшла на сьоме місце. Вище піднятися «дракони» не зможуть, а от перемога у матчі останнього туру дасть їм змогу втримати свою позицію.

Після поразки «Тім Леборк» шанувальники «МОКСа» видихнули з полегшенням, адже їхня команда досить довго перебувала у зоні вильоту. Втім, на власному майданчику підопічні Олександра Даниленка досить впевнено розібралися з останньою командою чемпіонату – «АZS UG» (7:3). Після цієї звитяги колектив з Бялистока піднявся на 12-те місце.

«Горнік» Сави Лутая та Олександра Нагайцева дав гідний бій, але зазнав виїзної поразки від «Торуні» – 3:5. Наші співвітчизники голами не відзначалися, а команда з Полковіце залишилася на 15-му щаблі турнірної таблиці.

«Клірекс» Микити Можейка на виїзді розгромно переграв «Гредар Футзал Бжег» Романа Смирнова з В’ячеславом Кожем’якою у складі. Поєдинок завершився перемогою гостей з рахунком 7:1, а українці голів не забивали. Вікторія дозволила команді з Хожува піднятися на 10-ту сходинку. Водночас, бжезький колектив опустився на 13-те місце.

У неділю визначився новий чемпіон Польщі. І він дійсно став новим, адже для «Пяста» це «золото» стало дебютним в історії. Окремою приємністю для команди з Глівіце стало те, що титул був оформлений у домашньому матчі проти «Рекорда», який приїхав без Максима Малиновського у складі. Господарі перемогли з рахунком 5:2 та перервали п’ятирічну гегемонію «рекордистів», які посіли другу сходинку й вже дев’ятий сезон поспіль не фінішують поза п’єдесталом.

Завершувався тур поєдинком у Хойніце, де «Ред Девілз» Олега Негели з «Дреман Ополе Футзал» Вадима Іванова та Сергія Філя розписали єдину нічию у турі – 3:3. Українці завершили матч без голів. Команда з Ополе вже давно фінішувала четвертою, а «дияволи» розташувалися на дев’ятому місці.

Бельгія

«Халле Гоойк» Євгена Іваняка вийшов до фіналу чемпіонату Бельгії завдяки повторній перемозі над «Херенталсом» – 6:0. Український кіпер провів матч на лаві для запасних. У фіналі плей-оф чинний чемпіон зіграє з антверпенським «Топспортом».

Іспанія

У перенесеному матчі 19-го туру Прімери «Торребланка» у виїзному матчі розписала виїзну мирову з «Ролданом» – 1:1. Вікторія Кислова провела поєдинок у якості резервного кіпера. Натомість, календарний матч проти «Сала Сарагоса» було перенесено через неможливість гостей прибути до Мелільї у зв’язку з погодними умовами. У турнірній таблиці «Торребланка» посідає сьому сходинку з трьома очками відставання від четвертої позиції, але й двома матчами у запасі.

У групі 1 «Амарелль» Дарини Ткаченко та Христини Степаненко, який нещодавно офіційно оформив чемпіонство, здобув 25-ту перемогу у 25-ти зустрічах. Команда українок на своєму майданчику переграла «Сьєдад Дас Бурга», який йде другим – 7:0. Серед наших співвітчизниць один гол на свій рахунок записала Степаненко.

«Спрінг Сидр Роділес» Марії Васковець та Олександри Скибіної також відвантажив у ворота суперниць сім голів. Команда наших співвітчизниць з рахунком 7:1 переграла «Вальдетірес Ферроль». Українки голами не відзначалися. Після перемоги «Спрінг Сидр Роділес» піднявся на п’яте місце.

У групі 4 «Коста Сур» з Юлією Форсюк та Наталією Митрофанською у складі поступився «Унамі» у виїзній зустрічі – 2:5. Українки голами у зустрічі не відзначалися. «Коста Сур» за підсумками ігрового тижня залишився на 14-ій сходинці.

Також невдачею завершився матч 29-го туру для «Атлетіко Навалкарнеро В» Сніжани Воловенко. Команда з передмістя Мадрида на власному паркеті зазнала поразки від «Сан Фернандо» – 2:4. Українками голами не відзначалася. «Атлети» також свою позицій у турнірній таблиці не змінили й перебувають на 13-му місці.

За матеріалами пресслужби Асоціації футзалу України

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.