Під час турніру та після нього нам випала нагода не лише долучитися до збору коштів на підтримку 125 бригади сил ТРО Збройних сил України Асоціація Футзалу Львівщини, переглядати класні протистояння, а й поспілкуватися з її учасниками на різноманітну тематику. Такими гостями клубної пресслужби ФК «Галицька здоба» стали:

– головний тренер ФК «Славута» Іван Скіцко,

– голкіпер ФК «Кардинал-Рівнестандарт» Ілля Бакінський,

– гравці МФК «Продексім» та НФК «Ураган», які на даному турнірі виступали за «пекарів» – Михайло Зварич і Віталій Радевич відповідно. 

Ілля Бакінський, ФК «Кардинал-Рівнестандарт»

– Ілля, чи сподівалися, коли їхали до Львова, на підсумкову перемогу вашої команди?
– Чому ж ні? Завжди хочеться перемагати. Вдвічі приємніше було перемогти на змаганнях, які зібрали такий солідний склад учасників. Дуже добре, що в такий складний для нашої держави час зібралися команди PARIMATCH Екстра-ліги, гравці збірної України.

– Як зараз підтримуєте форму?
– Таких тренувань, які були до війни, у нас немає, але, тим не менш, тричі на тиждень збираємося командою.

– Яким ви бачите новий чемпіонат?
– У першу чергу, хочеться завершення війни з нашою перемогою, а вже потім відновлення змагань. Як керівники АФУ та президенти команд зможуть вирішити, так і будемо грати.

Михайло Зварич, гравець МФК «Продексім»

– Михайле, як справи, чи граєте зараз у футзал, і як підтримуєте форму?
– Фізично важко, займаюся індивідуально, аби не втратити ігрову форму. Можливості десь грати зараз немає, тому поки що так. Дякую «Галицькій здобі» що запросила мене зіграти  на цьому турнірі. Він дійсно пройшов на високому рівні.

– Яка ситуація з «Продексімом», чи буде існувати команда в майбутньому? 
– На даний момент справи не дуже добре, адже місто окуповане. Вірю, що в найближчому майбутньому все зміниться, і «Продексім» знову виступатиме у PARIMATCH Екстра-лізі.

– Якщо чемпіонат таки запустять, яким він має бути, де мають проводити матчі?
– Зараз всі думки пов’язані з війною та нашою перемогою, а вже тоді будемо думати про чемпіонат. Звичайно, десь є думка проводити матчі у західній частині України, але це вже буде згодом. Поки всі думки про долю нашої держави. 

Віталій Радевич, гравець НФК «Ураган»

– Емоції лише позитивні. З 23 лютого я не те, що не грав на паркеті, а й навіть не тренувався. Віддавав перевагу тренуванням і змаганням на відкритому повітрі. А тут такий класний турнір і запрошення зіграти за команду «пекарів», плюс скажу відверто: я скучив за улюбленим видом спорту. Звісно, є осад, що не змогли потрапити принаймні в трійку призерів, але є багато факторів, які вплинули на кінцевий результат.

Іван Скіцко, головний тренер ФК «Славута»

– Іване Васильовичу, «гаряче» питання: як Ви, як команда, чи буде існувати ФК «Славута»?
– Якщо взяти справи загалом, то вони не дуже добре, бо в країні війна. Якщо ж взяти спортивну складову, то кілька днів тому наша команда отримала запрошення на турнір. Ми одразу ж зібралися, чотири дні потренувалися й приїхали до Львова. Хочеться, аби наша команда була в тонусі, ми були разом, тому що рівно три місяці не тренувалися. Щодо майбутнього ФК «Славута», то однозначно президент хоче зберегти команду і мріє, якщо все буде добре, грати у PARIMATCH Екстра-лізі України.

– Як турнір, перші враження? Чи сподівалися що буде такий зірковий склад учасників?
– Не очікував такого зіркового складу учасників. Вже по факту побачив, що турнір буде цікавим, що згодом і підтвердилося. Якщо глянути на результати, то немає серйозних розгромів. По своїй команді можу сказати, що помітна відсутність тренувань, дехто набрав вагу, втрачена координація. 

– Яким бачите новий чемпіонат і догравання «Фіналу восьми» Кубку України, куди потрапила «Славута»?
– Не сумніваюся, що «Фінал восьми» точно проведуть. Єдине питання – місце і дата. Можливо, це буде Львів або ж інше місто Західної України. Щодо нового чемпіонату – найголовніше – його запустити аби не загубити український футзал.

За матеріалами пресслужби ФК «Галицька здоба» (Львів)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.