Другий матч фінальної серії плей-оф чемпіонату Іспанії прогнозовано зібрав аншлаг на домашній арені «Пальми Футзал» – «Палау Мунісіпаль д’Еспортс Сон Моі». Чому прогнозовано? Тому що для «Пальми» це була перша у її історії гра фіналу чемпіонату Іспанії з футзалу на рідному майданчику. Тому, звісно, що господарі майданчику хотіли порадувати своїх вболівальників. До того ж, їм потрібно було зробити все, щоб зрівняти рахунок у серії. Тому, рідні трибуни та рідний майданчик мали би острів’янам допомогти у цьому.

Однак, бажання та мотивація частково заважали підопічним Антоніо Вадільйо показувати все, на що вони здатні. Можливо, це і було причиною того, що вже на 10-й хвилині у пасиві «пальми» було п’ять командних фолів, і господарі майданчику мали би почати грати обережніше. Що стосується «Барселони», то вона у контексті збирання фолів була більш дисциплінованою. Щоправда, трохи згодом підопічні Хесуса Веласко змогли «наздогнати» своїх візаві. Але це було потім…

А поки обидві команди боролися за право більше володіти ініціативою у цій грі. Однак, було зрозуміло, що володітиме нею та команда, яка не просто заб’є першою, а і не дасть це зробити опонентам. Якщо відштовхуватися від такої логіки, то після того, як на 12-й хвилині Ігор скористався передачею Шагіньї та фактично «розстріляв» Дідака, для «Пальми» головним завданням було не пропустити у відповідь. Хоча з іншого боку – кураж від першого забитого голу мав би допомогти господарям майданчику у спробах розвинути свій успіх. Але ж самі балеарці й привезли собі проблеми. На 16-й хвилині Серхіо Лосано перехопив м’яч на чужій половині майданчику та віддав пас на Піто, а той – далі на Дієго, який замикав цю атаку. Фабіо впорався з ударом бразильця, але з добиванням від капітана «Барселони» – ні. Так рахунок став рівним, але, як показали наступні хвилини, ненадовго. Вже за кілька миттєвостей  Дієго Нунес обіграв того ж таки Серхіо Лосано та пробив низом – м’яч пролетів під Дідаком та опинився у воротах. Але у «Барселони» знайшлася швидка відповідь. І знову злим генієм «Пальми» став Серхіо Лосано, який цього разу відгукнувся на передачу Дієгоз лівого флангу. Так рахунок став 2:2, але після цього «Барса» могла вперше у цій зустрічі вийти вперед, проте Фабіо впорався з ударом від Адольфо. Після цього «блаугранас» заграли більш активно, і вони цілком реально могли піти на перерву в якості лідерів за рахунком, однак пробити Фабіо втретє їм до кінця першої 20-хвилинки так і не вдалося.

Другий тайм почався з атак «Пальми», і у ворота «Барси» ледь не влетів «гол з роздягальні» після удару Ігора. У відповідь непоганий момент був у Матеуса Родрігеса. Тим не менш, такий початок по-спортивному завів саме господарів майданчику, які намагались вийти вперед. Тому, і не дивно, що у «Пальми» було трохи більше моментів, а у Дідака, відповідно, трохи більше роботи. Але воротар «Барселони» кілька разів показав свою готовність до матчу, що трохи застудило атакувальний пил острів’ян. Щоправда, при цьому «Барселона» була не те, що змушена грати другим номером, але ситуативно вона все-таки почала робити акцент на контратаки. Проте, цей хід не приносив дивідендів «синьо-гранатовим».

Гра почала розкриватися після екватору другого тайму, коли обидві команди мочали створювати більш гострі моменти біля чужих воріт. Але «Барселона» використала свій шанс трохи краще: на 32-й хвилині Серхіо Лосано прострілив на Піто, а той переправив м’яч у ворота Фабіо. Тепер вже «Барса» почала свідомо віддавати ініціативу суперникам, адже гравцям «Пальми Футзал» тепер потрібно було відіграватися, аби врятувати не тільки матч, а і серію. Відповідно, балеарцям потрібно було ризикувати, але Антоніо Вадільйо не поспішав вводити у гру п’ятого польового. Він зробив це лише за дві хвилини до кінця другого тайму, і при цьому Дієго Нунес одразу міг зрівняти рахунок. Проте, одному з лідерів «Пальми» не пощастило. А за 12 секунд до кінця другого тайму Дієго забив гол у порожні ворота господарів майданчику, чим вирішив долю не тільки поєдинку, а і всієї фінальної серії – 4:2. Щоправда, у «Пальми» ще було трохи часу для того, щоб залишити останнє слово у цьому сезоні за собою, однак цього острів’янам зробити не вдалося.

«Барселона» перемогла у серії до двох перемог з рахунком 2:0. Більше того – «синьо-гранатові» здобули четвертий трофей у сезоні. Підопічним Хесуса Веласко у сезоні вдалося здобути титул чемпіона Іспанії, а також Кубок Іспанії, Суперкубок Іспанії, а також перемогти у Лізі чемпіонів. Єдиний трофей, який не підкорився «синьо-гранатовим» – Кубок Короля.

Що стосується «Пальми Футзал», то вона може занести цей сезон до свого активу. Бодай би через те, що грала у фіналі чемпіонату Іспанії та завоювала путівку в Лігу чемпіонів.   

«Пальма Футзал» – «Барселона» – 2:4
Голи:
Ігор (12), Дієго Нунес (17) – Серхіо Лосано (16, 18), Піто (32), Дієго (40)  

«Пальма Футзал»: Фабіо – Томас, Елой Рохас, Шагінья, Ігор – Манкусо, Кайнан, Марлон, Дієго Нунес –
«Барселона»: Дідак – Андре Коельйо, Адольфо, Дієго, Піто – Серхіо Лосано, Ортіс, Матеус Родрігес, Феррао – Марсеніо, Ескердінья
Попередження: Елой Рохас (10) – Піто (31)
Рахунок у серії – 0:2 

«Барселона» - чемпіон Іспанії сезону 2021/2022 р. р.
«Барселона» – чемпіон Іспанії сезону 2021/2022 р. р.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: ФК «Барселона» (Іспанія)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.