В останній уїк-енд червня визначився чемпіон Португалії. «Спортінг», який до цього вів у фінальній серії з рахунком 2:0, не мав жодного наміру віддавати «Бенфіці» третій матч. І вже по ходу першого тайму підопічні Нуно Діаша влаштували «орлам» справжній «холодний душ», забивши три м’ячі у ворота Андре Соузи. Щоправда, сам Андре Соуза вже у другому таймі підключився в якості п’ятого польового гравця до атаки «Бенфіки» та дальнім ударом змусив Гітту капітулювати, а заодно й подарував надію вболівальникам «червоно-білих» на те, що цю гру ще можна врятувати.

Найцікавіше почалося після екватору другого тайму, коли Зікі Те зробив рахунок 4:1 на користь «Спортін га». Після цього Артур майже одразу відквитав один гол, і у підопічних Пулпіса було близько шести хвилин на порятунок. Ближче до кінця другої 20-хвилинки тому ж таки Артуру вдалося скоротити відставання своєї команди до мінімуму. А на останніх секундах основного часу Артур міг оформити хет-трик та перевести гру в екстра-тайми, але Гітта цього разу не дав забити «сімці» «Бенфіки». І цей «сейв» Гітти приніс чемпіонство «Спортінгу».   

«Спортінг» – «Бенфіка» – 4:3
Голи:
Паулета (5), Кавінато (13), Кардинал (18), Зікі Те (33) – Андре Соуза (26), Артур (34, 39)

Попередження: Кардинал (12), Паулета (29), Зікі Те (32) – Чишкала (7), Робіньйо (11), Бруно Сінтра (12), Жакаре (16), Ромуло (32), Артур (37)
Рахунок у серії – 3:0 

«Спортінг» - чемпіон Португалії сезону 2021/2022 р. р.
«Спортінг» – чемпіон Португалії сезону 2021/2022 р. р.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото:
fpf.pt

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.