Капітан жіночої збірної України Юлія Форсюк дала коментар для офіційного сайту УЄФА.

«У кожного члена нашої команди були різні труднощі. Головна проблема полягала у тому, що ми не відіграли цілісний сезон. Те, що почалося в Україні 24 лютого, зруйнувало наші плани. Чемпіонат був зупинений, більшість дівчат покинули Україну. Дуже добре, що команди з різних країн дали нам можливість тренуватися або грати, але тренуватися як одна команда протягом сезону – це інакше. Дівчата не починали збір не у найкращому фізичному та психологічному стані. Впродовж червня ми плідно працювали задля того, щоб здобути вдалий результат.

Для мене Євро – це подія у кар’єрі, яку можна назвати вершиною власного шляху. Це те, до чого завжди прагнеш. Найкращий спогад про минулий «Фінал чотирьох» був напередодні півфінальнього матчу з Португалією. Перед початком поєдинку ти бачиш усю атмосферу турніру й розумієш, що є одним з її учасників. Я вперше грала у такому великому залі, на такому чудовому покритті й за такої великої кількості людей на трибунах. Взяти участь у подібному турнірі було мрією. Під час цього ти відчуваєш себе ніби Рікардіньйо. Були неймовірні емоції, що на великому екрані показують тебе і грає Гімн України. Потрібно було побороти ці емоції всередині себе й сконцентруватися на грі.

Футзал – це наш спосіб продемонструвати нашу любов і гордість за український народ, а також показати Європі його біль. Сподіваємося, що привертання уваги до України зробить нас сильнішими і допоможе українським гравцям і нашій нації в майбутньому. Сподіваємося, що більше людей в Європі зверне увагу на те, що в Україні триває війна. На шляху до цього турніру збірна пройшла через багато труднощів. Однак, ми готові грати і представляти Україну. Добре, що у непростий час ми маємо таку можливість!»

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.