Універсал жіночої збірної України Ірина Дубицька розповіла про підготовку команди до «Фіналу чотирьох» Євро-2022.серед жінок.

– З якими найбільшими проблемами ти і команда загалом зіткнулися під час підготовки до цього турніру?
– Цей період для збірної, напевно, є найскладнішим. Фактично, ми втратили можливість повноцінно готуватися до фінальної частини Євро-2022. Деякі гравці не мали ігрової практики всі ці місяці. Завдяки підтримці УЄФА ми майже місяць готувалися до турніру у чотирьох різних країнах. Хотілося б подякувати усім, хто доклав до цього руку. Збір вийшов досить плідний і корисний. Тепер потрібно виходити на паркет і демонструвати свої найкращі якості.

– Розкажи, де ти знаходилася після повномасштабного вторгнення росії та як готувалася до турніру?
– Через війну мені довелося виїхати з країни. Щоб не втратити спортивну форму я тренувалася і брала участь у міжнародних змаганнях з текболу і футволею. Потім мені прийшло запрошення приєднатися до португальського клубу «Iнтернасьонал». Я дуже вдячна Асоціації футзалу України за те, що вона швидко допомогла знайти команду. Також хотіла б подякувати президенту клубу Жозе Лейте, який надав можливість повноцінно тренуватися і грати у чемпіонаті. Це гарна можливість перевірити свій рівень на міжнародній арені та підготуватися до Євро. Так само для моїх колег зі збірної та багатьох інших футзал – це справа всього життя. Тож, продовжувати грати є дуже важливим. Я тішуся, що багато європейських країн відгукнулися у такий непростий час і допомогли нашим «збірницям».

– Що означає для тебе і партнерок по команді грати на цьому жіночому Євро і представляти свою країну?
– Чемпіонат Європи – це велика подія у кар’єрі кожного спортсмена. Я вважаю, що вдруге поспіль потрапити до «Фіналу чотирьох» є гарним досягненням. Усі мріють про перемогу, тож, боротьба за медалі буде запеклою.

– Наскільки важливо для українців бачити свою команду, яка бере участь у цьому турнірі?
– На жаль, у нашій країні досі триває війна, і, звичайно, у людей зовсім інші пріоритети. Однак, для когось це все ж таки може стати розрадою, адже навіть маленькі звитяги на різних аренах допомагають підтримувати дух. Мрію присвятити цю перемогу Україні!

– Футзал – це просто гра, але чи турнір у Гондомарі допомагає надсилати повідомлення набагато глобальніші, ніж сам вид спорту?
– Зараз той час, коли треба бути, гучним як ніколи. Зі свого досвіду скажу, що складно бути за кордоном, а подумки «залишатися» в Україні і переживати за рідних. Однак, нашим інструментом є футзал. Тож, ці змагання дуже важливі для нас. Я гадаю, що українцям важливо знати, що ми не зупинилися і продовжуємо прославляти свій народ завдяки спорту. Я не можу підібрати слів, аби пояснити наскільки пишаюся тим, що є українкою. Світ стоїть за Україною, і солідарний з нами. Це неймовірно!

– Вже сьогодні наша команда зіграє півфінальний матч проти Іспанії – чинного чемпіона Європи. Яке налаштування на поєдинок?

– Дійсно, суперником буде найкраща команда Європи. Втім, усі налаштовані на те, що вийти на паркет і віддати все від себе залежне для здобуття позитивного результату.

За матеріалами пресслужби Асоціації футзалу України
Фото: УЄФА

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.