З 15 по 20 серпня у столиці Польщі, Варшаві, проходив чемпіонат світу з футзалу серед ветеранів з порушенням слуху у віковій категорії 40+. Серед учасників цього «мундіалю» була і збірна України.

У груповому раунді змагань українці грали у групі «А», де їх суперниками були господарі змагань, поляки, а також представники з Марокко та Узбекистану. Обігравши всіх суперників по групі, українці вийшли з першого місця до чвертьфіналу, де зустрілися з Ганою, з якою у наших співвітчизників не виникло проблем. Так само без проблем українські футзалісти здолали словацьких візаві, з якими зустрілися у фіналі. Що цікаво – і ганців, і словаків українці здолали з рахунком 3:0. Але, на жаль, у фіналі програли угорцям з рахунком 0:3. Таким чином, збірна України серед ветеранів з порушенням слуху (40+) стала срібним призером змагань. Зазначимо, що це був перший чемпіонат світу серед ветеранів з порушенням слуху у віковій категорії 40+. Пропонуємо Вашій увазі всі результати матчів за участю збірної України.

Груповий етап.

15 серпня.
Узбекистан – Україна – 1:7

16 серпня.
Україна
– Марокко – 4:1

17 серпня.
Україна
– Польща – 8:0

Плей-оф.

Чвертьфінал.

18 серпня.
Україна
– Гана – 3:0

Півфінал.

19 серпня.
Україна
– Словаччина – 3:0

Фінал.

20 серпня.
Україна – Угорщина – 0:3

Зазначимо, що за підсумками турніру футзаліст збірної України Олександр Чаленко увійшов до п’ятірки найкращих гравців чемпіонату світу серед ветеранів з порушенням слуху у віковій категорії 40+. 

Збірна України з футзалу серед ветеранів з порушенням слуху (40+)
Збірна України з футзалу серед ветеранів з порушенням слуху (40+)

Склад збірної України: Олексій Вознюк, Олександр Ткачук, Олександр Чаленко, Андрій Савицький, Микола Лавський, Дмитро Дяченко, Андрій Яненко, Василь Ажнюк, Андрій Саф’янов, Ігор Хозяінов, Олександр Шикін. 

Збірна України з футзалу серед ветеранів з порушенням слуху (40+)
Збірна України з футзалу серед ветеранів з порушенням слуху (40+)

Зазначимо, що з 12 по 23 жовтня в Італії відбудеться чемпіонат Європи серед спортсменів з вадами слуху. А з 5 по 16 грудня у Малайзії проходитиме перший чемпіонат світу серед спортсменів з проблемами слуху у віковій категорії U-21.     

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні».

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото:
difa.org, Міністерство молоді та спорту України

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.