Пресслужба Асоціації футзалу України оприлюднила інформацію про старт нового сезону в чемпіонаті України серед команд Екстра-ліги. Стартовий тур запланований на 3 вересня. У новому сезоні Екстра-ліги зіграють десять команд: івано-франківський «Ураган», рівненський «Кардинал-Рівнестандарт», хмельницький «Сокіл», львівські «Енергія» та «In.IT», київські «ХІТ» та «CLUST», роменський «Рятувальник», черкаське «Черкасиобленерго» та харківський МСК «Харків». Окрім того, склад учасників розділений на дві групи за територіальною ознакою. Пропонуємо Вашій увазі склади груп.

Група «Захід»
«Ураган» (Івано-Франківськ)
«Енергія» (Львів)
«Кардинал-Рівнестандарт» (Рівне)
«Сокіл» (Хмельницький)
«In.IT» (Львів)

Група «Центр»
«ХІТ» (Київ)
«Черкасиобленерго» (Черкаси)
«Рятувальник» (Ромни)
«CLUST» (Київ)
«Харків» (Харків)

Система розіграшу змагань передбачає такий формат: на першому етапі команди проведуть матчі в групах кожна з кожною у два кола, на другому етапі буде зіграно п’ять турів, де команди групи «Захід» протистоятимуть суперникам з групи «Центр». На третьому етапі команди знову проведуть  поєдинки у своїх групах, але вже в одне коло. На заключному четвертому етапі команди ще раз зіграють між групами, після чого на нас очікуватимуть матчі плей-оф.

Також повідомляється, що за домовленістю між клубами та зважаючи на важку ситуацію у нашій країні, на початку календарного 2023 року АФУ разом з командами-учасницями Екстра-ліги проведе нараду щодо аналізу стану діяльності кожного клубу та погодить початок відновлення змагань за запропонованим форматом.  

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні».

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.