Свого часу, коли у 2014 році рашисти захопили Крим та вже встигли окупувати частину Луганської та Донецької областей, у Черкасах були зіграні вирішальні матчі Кубку України, а також завершальна частина чемпіонату України серед команд Екстра-ліги. Окрім того, саме Черкаси приймали останній, «довоєнний» «Матч Зірок» фтузальної Екстра-ліги. І ось тепер команда з Черкас дебютувала у VBET Екстра-ліги. Цим колективом став «Черкасиобленерго». І у дебютному матчі у рамках чемпіонату України черкащанам протистояв інший дебютант VBET Екстра-ліги – роменський «Рятувальник». Щоправда, якщо подивитись на склад команди з Сумщини, у якій гравців з досвідом гри на такому рівні трохи більше, ніж у черкаських «енергетиків», назвати «Рятувальник» дебютантом складно.

Тим не менш, обидві команди дуже хотіли не зіпсувати свій дебют у VBET Екстра-лізі. Тому, і «енергетики», і «рятувальники» робили акцент саме на атаку. Щоправда, візуально складалося враження, що у господарів майданчику шансів для взяття воріт Сітнера було трохи більше – перш за все, за рахунок активності Лобова у першій четвірці та Дєдова зі Скоровим – у другій. Саме ці гравці часто-густо створювали проблеми як захисту «Рятувальника», так і Сітнеру. Однак, голкіпер роменчан тримав свої ворота у недоторканості. Щоправда, підопічні Ігоря Салівона теж відповідали своїми моментами. У представників Сумщини у першому таймі непогано йшли дальні удари, після яких Іщенку доводилося показувати свою воротарську майстерність. Зокрема, часто створював проблеми опонентам Катеринін, який був явним лідером атак гостей.

Однак, рахунок вдалося відкрити все-таки гравцям «Черкасиобоенерго». Це зробив Лобов, який обікрав Кончакова та вийшов на ударну позицію й пробив без шансів для Сітнера. Таким чином, «енергетики» забили свій перший гол у VBET Екстра-лізі. Проте, їх щастя було недовгим. Вже за хвилину Катеринін скористався помилкою Мосійчука (ось від цього гравця, який встиг пограти в Екстра-лізі за житомирський «ІнБев» навряд чи хтось чекав результативної помилки. – А. Т.) та пробив поміж ніг Іщенку. Цей гол не тільки зрівняв рахунок, а і не дав гравцям «Черкасиобленерго» скористатися психологічною перевагою, яка була ще за кілька миттєвостей до того. Тому, обом командам довелося починати все спочатку, проте до перерви ані «Черкасиобленерго», ані «Рятувальник» не порадували забитими голами.

А ось друга половина гри почалася дуже жваво – з обміну моментами від команд. Але якщо Чижику не вдалося втілити у гол простріл партнера зліва, то у відповідь Дрога змусив Іщенка вдруге витягати м’яч з сітки власних воріт. Щоправда, тепер вже роменчани недовго раділи, і на 24-й хвилині Скоров дальнім ударом у ближній кут застав Сітнера зненацька. Трохи пізніше Скоров мав ще два хороших моменти, проте цього разу йому вже не пощастило. Сама ж гра перейшла у відкрите русло, і обидві команди стали відповідати атакою на атакою. Зрештою, це було більш вигідно гостям, які на 26-й хвилині знову вийшли вперед. Цього разу Баранник скористався передачею Кончакова, який завдяки цьому «асисту» виправився за привезений гол у першому таймі. Окрім того, підопічним Ігоря Салівона після забитого голу вдалося трохи збити темп гри, що явно не було на руку «Черкасиобленерго».  

А вже на 34-й хвилині «енергетики» пропустили вчетверте. Це сталося після розіграшу ауту. М’яч полетів на «п’ятачок», де знаходився Прокопчук, і саме він став автором четвертого голу «Рятувальника2 у цій грі. Сергій Гупаленко був вимушений взяти тайм-аут, після чого воротар «Черкасиобленерго» Іщенко став підключатися до атак своєї команди в якості п’ятого польового гравця. Однак, розіграші зайвого у виконання черкащан не доходили до ударів по воротах Сітнера. І лише наприкінці поєдинку «енергетикам» вдалося знайти кілька шпарин у захисті «Рятувальника», проте удари від футзалістів у синій формі не досягли мети. До того ж, вже фактично було надто пізно щось міняти у цій грі. Тому, для черкаських «енергетиків» перший млинець у VBET Екстра-лізі виявився глевким.

«Черкасиобленерго» (Черкаси) – «Рятувальник» (Ромни) – 2:4
Голи:
Лобов (14), Скоров (24) – Катеринін (15), Дрога (22), Баранник (26), Прокопчук (34)

«Черкасиобленерго»: Іщенко – Лобов, Чижик, Кошелюк, Вінніченко – Дєдов, Скоров, Раковський, Мосійчук – Поплевічев, Петришин
«Рятувальник»: Сітнер – Колесник, Кончаков, Дрога, Баранник – Прокопчук, Катеринін, Виставной, Віт. Радченко – Завгородній
Попередження: Баранник (29)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: «Черкаський спорт»

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.