У 2019 році юніорські збірні Польщі та Португалії також грали в одній групі. Тоді вони разом вийшли до півфіналу. Зараз же вони очним поєдинком відкривали змагання у групі «В» Євро-2022 (U-19). І, звісно, кожна з цих двох команд прагнула стартувати з перемоги, проте було зрозуміло, що здолати португальську команду полякам буде складно.

Власне кажучи, ці думки вже на 2-й хвилині підтвердив Діогу Фуртаду, який відкрив рахунок після того, як обіграв суперника та пробив поміж ніж Мурі. Здавалося, що після цього португальці збільшать темп та спробують вирішити всі питання про переможця гри вже у першому таймі. Але по факту підопічні Жозе Луїша Мендеша просто стали більше грати першим номером та контролювати ситуацію на майданчику, при цьому все-таки створюючи моменти для збільшення своєї переваги. Протягом одного лише першого тайму португальцям тричі заважав забити каркас воріт Мури. Тобто, фактично португальці наче і грали більш-менш спокійно, але свої шанси все-таки знаходили. За такої гри у поляків було не так багато спроб зробити свою відповідь. У першій половині першого тайму можна хіба що згадати удар Здунека. Але на 14-й хвилині полякам все-таки вдалося зрівняти рахунок у зустрічі. Сендлевскі зробив класний прохід до воріт збірної Португалії та віддав пас на Ролла, який змусив капітулювати Тьяго Вельйо. За такого перебігу подій «Кадра» мала би спробувати зіграти на куражі, проте португальці швидко перевели гру в спокійне русло, що було вигідно саме піренейцям. І складалося враження, що в цей конкретний момент нічия влаштовує саме португальських футзалістів.

І вже по ходу другого тайму стало зрозуміло, чому підопічні Жозе Луїша Мендеша діяли саме так. На 24-й хвилині Томаш Коласу вийшов на ударну позицію, і м’яч після контакту зі стійкою влетів у ворота Мури. А вже за хвилину Рафаель Фрейре вивів на ударну позицію Діого Фуртаду, який оформив дубль. Такого «ляпаса» поляки явно не чекали, особливо якщо враховувати той факт, що незадовго до цих подій непоганий момент мав Сендлевскі. Але після того, як рахунок став 3:1 на користь збірної Португалії, стало зрозуміло, що сенсації може і не бути. Тим більше, що португальці далеко не завжди дозволяли щось робити своїм візаві. А коли на 31-й хвилині Едмілсон Са (він же – Кутчі) збільшив перевагу своєї команди до 4:1, то, мабуть, усім усе стало зрозуміло.

Щоправда, коли через кілька хвилин Ролл після розіграшу кутового зняв «павутиння» з воріт Тьяго Вельйо, то для «Кадри» зажевріла надія на те, що можна буде зробити «камбек» за прикладом збірної України. Однак, португальці знову перевели гру в спокійне русло. Не допоміг команді Лукаша Жебровского і вихід Сендлевского у якості п’ятого польового, оскільки «біло-червоні» не змогли бодай би щось зробити у «штучній» більшості. Тому, португальцям вдалося довести гру до прогнозованої перемоги.

Польща (U-19) – Португалія (U-19) – 2:4
Голи:
Ролл (14, 33) – Діогу Фуртаду (2, 25), Томаш Коласу (24), Едмілсон Са (31)

Польща (U-19): Мура – Ліщнерскі, Ролл, Сендлевскі, Кшемпек – Мазур, Турковид, Ясжемскі, Здунек – Формела, Бетовскі
Португалія (U-19): Тьяго Вельйо – Діогу Сантуш, Рафаель Фрейре, Діогу Фуртаду, Едмілсон Са – Бруно Майор, Рубен Тейшейра, Рікарду Маркеш, Родріго Сімао – Рауль Морейра, Педро Сантуш, Тьяго Маседу, Томаш Коласу

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: УЄФА

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.