Юніорська збірна Україна з футзалу достроково вийшла до півфіналу Євро-2022 U-19, який нині триває в іспанському Хаені.

У першому матчі синьо-матчі здобули вольову перемогу над хорватами. Наші хлопці поступалися 1:4, проте зробили неймовірний «камбек», зафіксувавши на табло рахунок 6:4 на свою користь.

Наступного дня українці вийшли проти румунів. Матч проти сусідньої країни видався напруженим, проте пройшов під контролем підопічних Віталія Одегова, які створили значно більше небезпечних моментів. У підсумку – 5:2 та достроковий вихід до півфіналу турніру.

Своїми враженнями про історичне досягнення з пресслужбою луцького «Любарта» поділився єдиний представник цього клубу в юніорській збірній України Владислав Сизик.

– У першому матчі вибороли фантастичну перемогу над хорватами. Розкажи, як вам  вдалося так налаштуватися та переломити хід гри? Якими були емоції після фінального свистка?
– Ще до початку матчу ми налаштовувалися тільки на перемогу, тому що збірна Хорватії є непростим суперником, який також претендував на вихід з групи.

Ми забили швидкий гол. На жаль, хорвати зуміли реалізували свої моменти, скориставшись нашими помилками. Після перерви з роздягальні ми вийшли максимально вмотивованими та з вірою у перемогу. Це дало свої плоди. Після фінального свистка емоції були фантастичними: з одного боку не вірили, що змогли це зробити (відігратися з такого рахунку), а з іншого – усвідомлювали, що це реальність.

– У матчі проти румунів ти зіграв чимало хвилин і мав декілька нагод. Наскільки важлива ця перемога?
– Ця перемога на 99,9% гарантувала нам вихід до півфіналу, тому вона була досить важливою. Щодо нагод, то голи прийдуть, головне, щоб я приносив користь для команди.

– На матчах були українськи вболівальники. Чи відчувалася їхня підтримка та як вона впливала на команду?
– Звичайно відчувалася. Їхня підтримка додавала нам сил та мотивації. Також це дуже приємно! Ми щиро вдячні вболівальникам, які прийшли на матч, і тим, які підтримували нас в Україні.

– Наступний матч проти іспанців. Чого чекаєш від суперника?
– Іспанці головний претендент на перемогу у цьому турнірі, тому можна сказати, що це буде міні-фінал, оскільки сподіваюся, що наші шляхи ще раз перетнуться вже у повноцінному фіналі! Очікуємо хорошої гри та приємних емоції. І для нас, і для вболівальників.

За матеріалами пресслужби ФК «Любарт» (Луцьк)
Фото: УЄФА

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.