Так сталося, що львівський «In.IT» закривав програму першого туру VBET Екстра-ліги, а потім – відкривав програму другого туру. І обидва рази підопічні Андрія Федюка грали вдома. Тільки якщо у попередньому поєдинку суперником «айтішників» був один з головних фаворитів сезону (тобто, «Ураган»), то тепер львів’янам довелося зіграти з «Соколом», у якого теоретично можна було би забрати очки.

Звісно, бажання здобути перші домашні очки мало би стимулювати підопічних Андрія Федюка з перших хвилин піти вперед, аби нав’язати трохи молодшим гостям з Хмельницького свою гру. Проте, подоляни показали, що легкої прогулянки у матчі проти них не варто чекати. Більше того – підопічні Романа Ковальчика робили серйозні наміри заволодіти ініціативою по ходу гри. Більше того – ці наміри на 7-й хвилині підтвердив Бабак, який відзначився голом та дав можливість «Соколу» повести в рахунку. Щоправда, через кілька хвилин Гриник, який, так само, як і в матчі з «Ураганом», був одним з найбільш активних гравців у складі «In.IT», влучив у стійку воріт Шевченка. І за це «Сокіл» ледь не покарав львів’ян, проте цього разу після удару Абзалова стійка вже допомогла Кардашу. Такий перебіг подій свідчив про те, що обидві команди поточний результат навряд чи влаштовував, тому «соколята» робили все для того, щоб збільшити свою перевагу, а їх львівські візаві, у свою чергу, хотіли би для початку домогтися паритету в рахунку. При цьому, господарі майданчику вже після екватору другого тайму суттєва додали в активності, але і це не допомогло галичанам забити гол у ворота Шевченка у першій 20-хвилинці. Тому, підопічним Андрія Федюка залишалося лише одне: перенести свої плани на другий тайм.

Але «Соколу» вдалося ускладнити завдання для «айтішників». На 24-й хвилині Абзалов класним ударом з льоту після розіграшу кутового збільшив перевагу гостей. І за таких обставин «In.IT» стояв на порозі другої поразки поспіль. Тепер підопічним Андрія Федюка потрібно було щось вигадувати, аби не привезти собі ще більші проблеми. Однак, поки львів’яни думали, як тепер потрібно грати, щоб скоротити своє відставання до мінімуму, «Сокіл» мав кілька непоганих моментів для того, щоб довести рахунок до 3:0 на свою користь. Зокрема, непоганий момент мав Абзалов, але Кардаш не дав гравцеві «Сокола» зробити дубль.

У той же час біля протилежних воріт мали хороші нагоди Танський та Гриник, проте їм знову не пощастило. Вже з середини другого тайму «In.IT» перейшов на гру у форматі «5х4», проте далеко не завжди вона мала позитивний ефект. А якщо бути точним, то позитивного ефекту для галичан не було, оскільки, як і раніше, не вдавалося «розмочити» Шевченка. «Сокіл» теж почав використовувати п’ятого польового гравця, яким, за традицією, був Шевченко, котрий почав підключався до атак своєї команди. Але це якщо і робилося, то для того, щоб хмельницька команда потримала м’яч у себе. Тим більше, наближались останні хвилини поєдинку, і «Соколу» хотілося б зберегти переможний результат. Однак, більше в «ендшпілі» цього поєдинку м’ячем володіли все-таки господарі майданчику, які шукали своє щастя у грі вп’ятьох. Щоправда, гравці «Сокола» захищались не просто грамотно, а і самовіддано. І саме ця самовіддана гра у захисті стала однією з тих причин, яка у підсумку дозволила підопічним Романа Ковальчика здобути перемогу над дебютантом VBET Екстра-ліги.   

«In.IT» (Львів) – «Сокіл» (Хмельницький) – 0:2
Голи:
Бабак (7), Абзалов (24) 

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: ФК «In.IT» (Львів) 

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.