Матч за третє місце футзальної Фіналіссіми фактично був ремейком фіналу «Копа Америка». І що цікаво. У тому фіналі збірна Аргентини здобула перемогу над Парагваєм на майданчику «альбі-рохас». Тепер же у підопічних Карлоса Чілаверта з’явилась можливість обіграти аргентинців на їх майданчику. Щоправда, цьому могли серйозно посприяти аргентинські вболівальники, які дуже хотіли побачити своїх улюбленців бодай би з бронзовими медалями Фіналіссіми, а також самі «альбі-селестес». Тим більше, що підопічні Матіаса Люкуікса фактично зі старту гри давали розуміти своїм візаві, що аргентинська команда серйозно налаштована порадувати своїх вболівальників. Про це свідчили ударі від Боло Алемані та Борруто, які, щоправда, не ставали результативними. Тим не менш, це був серйозний натяк на те, що збірна Аргентини планувала грати саме першим номером. У свою чергу, парагвайці спробували здивувати своїх візаві підключеннями до атак у якості п’ятого польового гравця Джованні Гонсалеса. Однак, такі підключення воротаря «гуарані» ледь не призвели до фатальних наслідків, проте для підопічних Карлоса Чілаверта все минулося. Після двох подібних спроб підключень Джованні Гонсалес вирішив, що буде краще, якщо він займатиметься своїми безпосередніми обов’язками. До того ж, його партнерам по команді вдалося трохи налагодити гру в обороні, оскільки саме на неї «альбірохас» робили головний акцент. Але при цьому вони шукали можливості застати зненацька гравців збірної Аргентини.

І це їм вдалося ближче до перерви. Саме тоді Паскоттіні та Рехала організували швидкий випад на ворота Сармієнто, який закінчився голом у ворота аргентинської команди. Але на цьому неприємності для збірної Аргентини не закінчились. Вже за хвилину помилка аргентинців при переході з оборони до атаки, яку організував Франсіско Мартінес. Саме він віддав передачу на Мареко, який подвоїв рахунок у зустрічі. До того ж, у тій самій атаці аргентинці ще й привезли собі відкладений фол. Але варто віддати належне підопічним Матіаса Люкуікса, які відносно швидко відігралися після зразкової комбінації. Її розпочав Решіа, який віддав пас на правий фланг, де перебував Мензегес, а вже він, у свою чергу, зміг прострілити на п’ятачок, де Борруто, скориставшись тим, що його не накрив належним чином Уго Мартінес, переправив м’яч у ворота Джованні Гонсалеса. І після цього гра збірної Аргентини суттєво пожвавилася. «Небесно-блакитні» намагалися ще до перерви зрівняти рахунок у грі, але парагвайці знову почали грамотно грати в обороні, що поступово нівелювало спроби господарів майданчику на «гол у роздягальню». При цьому, підопічні Карлоса Чілаверта подекуди йшли у високий пресинг, намагаючись змусити своїх візаві помилитися ще раз. Але фактично складалося таке враження, що незважаючи на те, що рахунок був лише 2:1, та все ж таки перебіг подій на майданчику цілком та повністю влаштовував парагвайців.

Через кілька хвилин після того, як стартувала друга половина гри, збірна Парагваю цілком реально могла збільшувати свою перевагу до двох голів, але Уго Мартінесу, котрий, як і у матчі з Португалією, був одним з найактивніших у складі своєї команди, не зміг переграти Сармієнто. Однак, як виявилося згодом, це лише відтермінувало неминуче, що і сталося на 26-й хвилині. Саме тоді Баес обіграв суперника на чужій половині майданчику та вийшов на побачення з Сармієнто, після чого вразив дальній кут воріт збірної Аргентини. І знову підопічним Матіаса Люкуікса довелося відігравати два голи. І знову аргентинці відносно швидко відігралися. Серйозна навала на ворота Джованні Гонсалеса призвела до того, що Алан Бранді примудрився зі складного положення пробити п’ятою по воротах парагвайської збірної та скоротив відставання «альбі-селестес» до мінімуму. Але більшого парагвайці намагались не дозволяти своїм опонентам. Про це свідчить бодай би той факт, що підопічні Карлоса Чілаверта вміло використовували колективний відбір м’яча. Варто було комусь із аргентинців отримати м’яч у близькості від воріт Джованні Гонсалеса, як на того гравця одразу виходили по два, а то і по три парагвайці. Окрім того, «альбі-рохас» мали ще кілька небезпечних нагод біля воріт Сармієнто, проте голкіпер збірної Аргентини творив дива реакції.

Не вдавався аргентинцям і розіграх п’ятого польового гравця, функції якого, як і у грі з Португалією, виконував Басіле. Підопічні Матіаса Люкуікса кидали всі свої головні сили для того, щоб врятувати цю гру та як мінімум звести її до нічиєї в основний час. Але всі спроби господарів майданчику були марними. Таким чином, збірна Парагваю змогла взяти реванш у аргентинців за поразку у фіналі «Копа Америка». Проте, для парагвайської команди ця перемога важлива ще й тому, що вона вперше за довгий час здобула нагороди на міжнародному футзальному турнірі.           

Аргентина – Парагвай – 2:3
Голи:
Борруто (13), Алан Бранді (28) – Рехала (9), Мареко (10), Баес (26)

Аргентина: Сармієнто – Боло Алемані, Алан Бранді, Едельштейн, Таборда – Мензегес, Решіа, Вапоракі, Борруто – Корсо, Тріподі, Клаудіно, Басіле  
Парагвай: Дж. Гонсалес – Маресо, Рехала, Паскоттіні, У. Мартінес – Рохас, Баес, Ф. Мартінес, Озуна – Салас
Попередження: Мензегес (12) – Баес (26), Мареко (27), Салас (36), Дж. Гонсалес (37) 

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: УЄФА

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.