Передматчевий розклад перед очною зустріччю «Черкасиобленерго» та «CLUST’у» трохи нагадував ситуацію перед матчем «In.IT» – «Кардинал-Рівнестандарт». Черкаські «енергетики», так само як і львівські «айтішники», стартували з двох домашніх поразок поспіль. У той час як «CLUST», так само як і рівняни, лише у третьому турі офіційно стартував у VBET Екстра-лізі. До того ж, для київської команди гра у Черкасах взагалі була дебютною на такому високому рівні. Однак, незважаючи на цей факт, саме «CLUST» вважався фаворитом цього матчу, адже практично всі гравці столичного дебютанта VBET Екстра-ліги мають серйозний досвід матчів на такому високому рівні. І саме досвід підопічних Валерія Директоренка мав би зіграти у цій грі ключову роль.

Однак, старт гри показав, що черкащани теж не проти здобути свої перші очки у VBET Екстра-лізі. Принаймні, підопічні Сергія Гупаленка створили кілька цікавих та водночас небезпечних моментів біля воріт Удовиченка. Зокрема, Петришин міг переправляти м’яч у дальній кут воріт, але тут фарт був на боці «CLUST’у». Могли забивати Вініченко та Дєдов, але тут вже свою майстерність показав Удовиченко. «CLUST» міг відповісти своїм моментом на 5-й хвилині, коли Семенченку вдалося перехопити м’яч, але вде за мить Іщенко випередив 13-го номера киян, позбавивши свою команду можливих проблем. Однак, гості, впоравшись зі стартовим штурмом черкащан, змогли згодом відсунути гру від своїх воріт та перевести її ближче до володінь Іщенка. Три хороших удари мав Мельник, але жоден з них не став результативним. Взагалі треба сказати, що саме друга четвірка «CLUST’у» до екватору першого тайму створювала багато проблем «Черкасиобленерго». Тому, і не дивно, що саме вона організувала перший го у цій грі. Підопічні Валерія Директоренка класно розіграли кутовий: Мельник відпасував на Науменка, а той п’ятою скинув м’яч на набігаючого Семенченка. Ексграцеві «ІнБева», щоправда, вдалося забити лише з другої спроби, але факт залишається фактом: «CLUST» повів у рахунку.

І цей пропущений гол наче підмінив черкаських «енергетиків». Склалося враження, що підопічні Сергія Гупаленка знітились та потрапили у невеличку психологічну яму. Перехід з оборони до атаки у черкаської команди геть не клеївся, до того ж, був великий відсоток втрат м’яча. Все це, безумовно, грало на руку гостям. Футзалісти «CLUST’у» на майданчику вдавалося практично все, окрім збільшення власної переваги у рахунку. І той факт, що на табло залишались цифри 0:1, давав надію гравцям «Черкасиобленерго» на те, що можна буде щось змінити ще до перерви. І дійсно – наприкінці першої 20-хвилинки «сині» мали кілька моментів для взяття воріт Удовиченка, проте воротар столичної команди залишався «сухим».

Черкаські «енергетики» дуже хотіли забити «гол з роздягальні», проте підопічним Сергія Гупаленка не вдалося втілити ці задуми у життя. Хоча будемо відвертими: бажання у черкащан було чимало. Однак, ані Вініченку, ані Лобову не щастило з реалізацією своїх моментів. І це при тому, що «CLUST» подекуди свідомо віддавав ініціативу своїм візаві. І треба сказати, що кияни як раз і виграли від цього. Це зайвий раз підтвердив гол, який був забитий на 28-й хвилині. Його розіграла друга четвірка, у якій тоді вперше на майданчику з’явився Британ. І саме він став автором другого голу киян, відгукнувшись на передачу від Королишина. Ось так орендований в «Урагану» ексгравець юніорської збірної України відзначив свою першу появу у футболці «CLUST». І знову склалося таке враження, що після пропущеного голу господарі майданчику трохи знітились, але їх візаві з Києва не вдалося цим скористатися. Тим не менш, підопічні Сергія Гупаленка спробували знову прибрати ініціативу до своїх рук, проте помилка Вініченка, після якої Чеберяк-молодший забив третій гол «CLUST’а» в цій грі, фактично звів нанівець усі зусилля черкащан.

Після цього Іщенко пішов до атак своєї команди в якості п’ятого польового гравця. Більше того – він цілком реально міг забити своєму колезі по воротарському цеху, проте Удовиченко залишився «сухим». А ось у наступному епізоду Іщенку пощастило ще менше: намагаючись перехопити передачу гравців «CLUST`у» після розіграшу ауту, він з центру майданчику зрізав м’яч у власні ворота. Так рахунок став 4:0 на користь гостей, і вже мало хто сподівався у тому, що підопічні Валерія Директоренка втратять свою перевагу.

Тим не менш, господарі майданчику скоро змогли-таки відквитати один гол. Це зробив Петришин після передачі Дєдова. Щоправта, на той момент ворота «CLUST’у» вже захищав не Удовиченко, а Гуйван. Цей гол трохи додав наснаги підопічним Сергія Гупаленка, які ще кілька разів потривожили новачка столичної команди. Однак, цього разу Микола вже грав надійніше. Під кінець матчу міг оформити дубль Семенченко, проте 16-річний Коваленко, який дебютував у VBET Екстра-лізі, записав на свій рахунок перший «сейв» у дорослому футзалі. І це, мабуть, один з небагатьох позитивів у грі «Черкасиобленерго» (якщо сюди ще додати гол Петришина). А от негативу – значно більше. «Черкасиобленерго», так само як і львівський «In.IT» у групі «Захід», отримав до свого пасиву третю домашню поразку поспіль. Щодо «CLUST’у», то він, так само, як і «Кардинал-Рівнестандарт», стартував з перемоги. Різниця лише в тому, що команда з Рівного – це вже досвідчений «екстраліговий» боєць, а «CLUST» лише дебютував у головному дивізіоні українського футзалу.  

«Черкасиобленерго» (Черкаси) – «CLUST» (Київ) – 1:4
Голи:
Петришин (36) – Семенченко (9), Британ (27), С. Чеберяк (31), Іщенко (35 – автогол)

«Черкасиобленерго»: Іщенко (Коваленко, 36) – Чижик, Лобов, Кошелюк, Вініченко – Скоров, Дєдов, Мосійчук, Петришин  
«CLUST»: Удовиченко (Гуйван, 35) – Аксьонов, Карбула, М. Чеберяк, С. Чеберяк – Семенченко, Королишин, Мельник, Науменко – Британ, Стрельченко
Попередження: Лобов (10)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Федерація футзалу Києва 

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.