Так вже сталося, що «Харкову» довелося грати другий номінально домашній поєдинок за два дні. І другий – проти київської команди. Але цього разу – проти «ХІТа». Звичайно, це було явно не на руку підопічним Дениса Овсяннікова, тому що «ХІТ» мав би перевагу, оскільки команда Олега Лук’яненка мала свіжі сили. У такій ситуації харків’янам залишалося сподіватися на те, що того заряду позитивних емоцій, який вони отримали у поєдинку з «CLUSTом», вистачить і на гру з «ХІТом».

Те, що у харків’ян ще залишився запал після матчу з «CLUSTом», показав дебют поєдинку з «ХІТом». Хокрема, у Федюсюка було два моменти для того, щоб відкривати рахунок. І «Харків» таки відкрив рахунок першим, але не без «допомоги» воротаря «ХІТа» Сухова, від якого м’яч після розіграшу кутового відлетів у ворота. Не сказати, що цей гол серйозно розлютив «кабельників», але було видно, що після пропущеного голу підопічні Олега Лук’яненка почали серйозніше підходити то створення нагод біля воріт Чабанова. І результати не змусили себе довго чекати. Спочатку «кабельники» пристрілювались, а на 7-й хвилині краще за всіх пристрілявся Чернявський, який отримав м’яч на лівому фланзі, змістився ближче до центру та пробив по воротах Чабанова, після чого рахунок став рівним. Трохи пізніше Чернявський повторив свій трюк, але цього разу ворота «Харкова» врятувала поперечина.

При цьому, треба сказати, що після того, як рахунок став 1:1, «ХІТу» не вдалося цілком та повністю прибрати ініціативу до себе через те, що «Харків» теж мав, чим відповісти. Кілька разів номінальні господарі майданчику були близькі до того, щоб вийти вперед. Найкращий шанс мав Васильєв, який перехопив м’яч після дуже грубої обрізки Літвінова біля своїх воріт, але «вісімку» «ХІТа» підстрахував Сухов, який записав до свого активу «сейв». Зрештою, обом командам за підсумками першої 20-хвилинки так і не вдалося схилити шальки терезів на свою користь.  

Початок другої половини матчу аж ніяк не можна занести до активу «Харкову». Більше того – це фактично можна назвати провалом, який і вирішив долю поєдинку. Почалося все з гола Жука вже у дебюті другого тайму, після чого «ХІТ» уперше вийшов уперед. Щоправда, після того непоганий момент мав голкіпер «Харкова» Чабанов, який у найкращих традиціях Гітти пішов до воріт Сухова і пробив, але не зміг змусити капітулювати свого колегу по воротарському цеху. Але вже незабаром Чабанов знову був змушений витягати м’яч з сітки власних воріт після того, як класний дальній удар з льоту вдався Завертаному. І це вже – 3:1 на користь «ХІТа», і тренерський штаб «Харкова» був змушений брати тайм-аут. Однак, ця хвилинна перерва не надто допомогла слобожанцям, тому що після неї перевага «ХІТа» тільки збільшилася. Спочатку Педяш пробив з лівого флангу в дальній кут воріт Чабанова, а потім дубль оформив Жук. Ось так, фактично протягом кількох хвилин, «ХІТ» практично зняв усі питання щодо переможця матчу.

Після того, як рахунок став 5:1 на користь «кабельників», гра перейшла у більш спокійне русло. Однак, це не завадило Жуку зробити хет-трик у середині другого тайму. І вже після цього голу у ворота Бутова, який замінив чабанова, гра дійсно заспокоїлась. Щоправда, харків’яни все-таки намагались піти вперед, аби хоч трохи скоротити своє відставання в рахунку, проте по факту у грі підопічних Дениса Овсяннікова вже почав згасати той вогонь, який був під час першого тайму. До того ж, під кінець гри слобожанці могли ще двічі пропустити, але цього разу представникам «ХІТа» не вдалося збільшити свою перевагу в рахунку.

Тим не менш, варто відзначити той факт, що «ХІТ» наразі є єдиною командою, у поєдинках з якою «Харків» припустився втрати очок. Нагадаємо, що трохи раніше слобожанці зіграли з «кабельниками» внічию, а тепер столична команда завдала харків’янам першої поразки у сезоні.    

МСК «Харків» (Харків) – «ХІТ» (Київ) – 1:6
Голи:
Сухов (1 – автогол) – Чернявський (7), Жук (21, 26, 30), Завертаний (24), Педяш (25)

МСК «Харків»: Чабанов (Бутов, 28) – Овсянніков, Стаднік, Федосюк, О. Іванов – Нагорний, Сагайдачний, Рябухін, Крюков – Корженко, Д. Бондар, Васильєв, Топчій
«ХІТ»: Сухов (Кравець, 26) – Поночовний, Сірий, Чернявський, Жук – Літвінов, Педяш, Журба, Школьний – Завертаний, Шеремета, Ліфер
Попередження: Чабанов (14)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: ФК «ХІТ» (Київ)

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.