За кілька днів до цього поєдинку «CLUST» та «ХІТ» грали між собою у рамках перенесеного матчу другого туру VBEТ Екстра-ліги. Тоді «ХІТ» зміг здобути перемогу на чужому майданчику. Тепер же підопічні Олега Лук’яненка приймали своїх візаві у рамках матчу сьомого туру. Тому, було цікаво подивитись, які висновки обидві команди зробили протягом цих кількох днів.

Одразу треба звернути увагу на те, що в обох командах сталися зміни у порівнянні з попереднім поєдинком. Зокрема, в обох колективів помінялися стартові воротарі, а «ХІТ» ще й поміняв стартовий квартет. Також варто додати, що «кабельникам» у цій грі не міг допомогти Сергій Журба, тому замість нього капітаном «ХІТа» у цьому київському дербі був Євген Сірий.

Вже на 3-й хвилині «ХІТ» повів у рахунку після того, як Завертаний зробив простріл на дальню стійку, який замкнув Школьний. Однак, вже через кілька хвилин Мельник пройшов до воріт Кравця та пробив по воротах Кравця, і голкіпер «ХІТа» в цій ситуації не зміг допомогти своїй команді. Ще за кілька миттєвостей Семенченко міг вивести номінальних гостей уперед, проте 13-му номеру команди Валерія Директоренка не пощастило. Такий перебіг подій показував, що «CLUST», вочевидь, зробив висновки після матчу, який пройшов у спорткомплексі НПУ ім. М. Драгоманова. Але вже ближче до екватору першого тайму «ХІТ» став грати активніше біля воріт Удовиченка, що призвело до моментів, які, щоправда, не реалізували Чернявський та Жук. Але водночас активність номінальних господарів у атаці супроводжувалась ще й командними порушеннями правил. Тому, і не дивно, що «кабельники» відносно швидко назбирали чотири фоли. Однак, це не заважало підопічним Олега Лук’яненка грати у свій футзал та водночас давати трохи пограти і суперникам. Та все-таки відчувалося те, що гравці «ХІТа» явно незадоволені перебігом подій та рахунком на табло. А якщо додати сюди й те, що «CLUST» подекуди створював моменти біля воріт Кравця, то це, мабуть, найбільше не влаштовувало «кабельників», які перед початком матчу були в якості фаворитів.

На 16-й хвилині Жук міг робити рахунок 2:1 на користь «ХІТа», проте Удовиченко якимось чином зреагував на цей момент і не дав 11-му номеру «ХІТа» жодних шансів. А трохи пізніше Ліфер міг забивати, і тут вже Удовиченко навряд чи врятував би «CLUST», але свого воротаря підстрахував Мельник. Таким чином, можна сказати, що кінцівка першої 20-хвилинки була за «ХІТом», але підопічним Олега Лук’яненка так і не вдавалося схилити шальки терезів на свою користь. У «айтішників» була надія на те, що після заробленого п’ятого фолу «ХІТ» десь не зможе зіграти надійно у захисті та привезе собі дабл-пенальті, але цього не сталося.

«ХІТ» дуже активно почав другу половину гри та мав кілька моментів для того, щоб забити швидкий гол, проте «пробити» Удовиченка в цих епізодах не вдавалося. На це «CLUST» відповів моментом Мельника, який на 26-й хвилині вирішив перевірити готовність до гри Сухова, котрий по перерві вийшов захищати ворота «ХІТа». Але куди більш реальний момент «CLUST» мав у середині другого тайму, коли Аксьонов перекинув Сухова, але влучив у поперечину.

Але все-таки «ХІТ» зміг знову повернути собі ініціативу, а трохи пізніше він зміг довести свою ігрову перевагу, яка була протягом більшої частини поєдинку, і втілив її у голи. На 34-й хвилині класний удар з льоту після розіграшу кутового вдався Чернявському, який зробив рахунок 2:1 на користь «ХІТа». Після цього «CLUST» мав би піти вперед та почати ризикувати, але «кабельники» не дозволяли цього зробити. Більше того – через кілька хвилин Поночовний завершив голом свій сольний прохід до воріт Удовиченка, який у цьому епізоді зіграв не найкращим чином. І це вже 3:1, а це означало, що ситуація для номінальних гостей стала майже критичною. Тому, після взятого Валерієм Директоренком тайм-ауту Аксьонов вийшов п’ятим польовим гравцем. Однак, зробити щось серйозне у цій «штучній» більшості «CLUST’у» не вдалося. Тому, «кабельники» змогли відіграти у захисті грамотно та надійно та записали другу перемогу у київському дербі у рамках VBET Екстра-ліги сезону 2022/2023 р. р.    

«ХІТ» (Київ) – «CLUST» (Київ) – 3:1
Голи:
Школьний (3), Чернявський (34), Поночовний (36) – Мельник (5)

«ХІТ»: Кравець (Сухов, 21) – Завертаний, Літвінов, Педяш, Школьний – Сірий, Чернявський, Ліфер, Жук – Шеремета, Сметаненко, Поночовний
«CLUST»: Удовиченко – С. Чеберяк, М. Чеберяк, Семенченко, Аксьонов – Науменко, Королишин, Мельник, Бессалов – Карбула, Британ, В. Моспан  
Попередження: Науменко (40)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: МФК «
CLUST» (Київ)

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.