Воротар іспанської «Торребланки» та жіночої національної збірної України Вікторія Кислова взяла участь у зйомці відеоролику, який був знятий на підтримку організації першого офіційного чемпіонату світу серед жінок. Зазначимо, що у цьому ролику також знялись такі відомі футзалістки, як лідер збірної Бразилії, найкраща футзалістка світу за версією сайту futsalplanet.com протягом останніх восьми років Амандінья, а також капітан збірної Іспанії Аніта Лухан.

«Кожен рік нам обіцяють Чемпіонат світу. Наші спортсмени чекають, тренуються кожен день. Але доки?

У вересні 2021 року ми звернулися до ФІФА через погане поводження та публічне нехтування футзалістами. Більше року потому ми досі не маємо офіційних відповідей. Поки чоловічий футзал готується до свого десятого чемпіонату світу, ФІФА ще не організувала наш перший чемпіонат. Ми збираємося вперше в історії, щоб публічно засудити дискримінаційне ставлення. Ми терміново просимо офіційної зустрічі з найвищим керівництвом. Нам потрібна справжня відданість раз і назавжди.

Гендерної рівності не досягають порожніми обіцянками. Якщо раніше вони не хотіли нас слухати, то тепер їм доведеться нас побачити»

Саме такий коментар був до відеооролику, який вийшов на сторінці іспанської Асоціації гравців футзалу (AJSFS) у соцмережі «Твіттер».  

ВІДЕО 1 

ВІДЕО 2

Скріншот з офіційного відеоролика на підтримку чемпіонату світу з футзалу серед жінок.
Скріншот з офіційного відеоролика на підтримку чемпіонату світу з футзалу серед жінок.
Офіційний постер на підтримку чемпіонату світу з футзалу серед жінок.
Офіційний постер на підтримку чемпіонату світу з футзалу серед жінок.

Зазначимо, що до цього часу з 2010 по 2015 роки проводились неофіційні чемпіонати світу з футзалу серед жінок – Women`s Futsal World Tournament. У 2019 році відбувся перший офіційний чемпіонат Європи з футзалу серед жінок, а у 2023 році відбудеться вже третій європейський континентальний форум серед жіночих збірних. З 2005 року у Південній Америці проходить «Копа Америка» серед жіночих футзальних збірних. З 2015 року проходить Кубок Азії з футзалу серед жінок.    

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5» 
Фото: kobiecyfutbol.com

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.