Так само, як і в нещодавній грі проти «Харкова», «ХІТу» довелося грати на своєму паркеті у якості номінального гостя за протоколом. Тим не менш, навряд чи цей факт міг вплинути на те, що саме підопічні Олега Лук’яненка були фаворитами у грі з «Рятувальником». Це свідчив і перший небезпечний момент «кабельників» у виконанні Школьного. Але «Рятувальник» відповів на це двома своїми моментами. І хоча роменчани не забили, та все-таки було видно, що з настроєм на гру проблем у підопічних Ігоря Салівона немає. Більше того – «Рятувальник» виглядав трохи цікавіше за «ХІТ», і недарма Олег Лук’яненко був змушений брати тайм-аут вже на 4-й хвилині матчу. Однак, наставнику «кабельників», мабуть, не вдалося до кінця достукатися до своїх підопічних, оскільки все одно вони не показували свою звичну гру. Звичайно, можна зробити припущення, що десь «ХІТу» не вистачало викликаних до лав збірної України Сірого та Чернявського, але у столичної команди лавка запасних така, що тимчасова страта згаданих гравців не має позначатися на грі. Хоча, будемо відверті, свої моменти «ХІТ» все-таки мав, але не зміг їх реалізувати – перш за все, завдяки вдалим діям Сітнера у воротах «ХІТа». У одного лише Салтанова було два непоганих моменти. Також могли забивати Ліфер та Літвінов, але ворота Сітнера були на замку.  

Міг забивати у першому таймі і «Рятувальник». І подекуди представники Північної Слобожанщини діяли на вістрі атаки значно небезпечніше за опонентів. Мабуть, найбільш реальну нагоду відзначитися змарнував Дрога, який з кількох метрів пробив мимо дальнього кута воріт Кравця. До речі, про воротаря «ХІТа» потрібно сказати окремо. Він зробив кілька хороших «сейвів» і завдяки цьому «ХІТ» не пропустив по ходу першої 20-хвилинки.

Фактично наприкінці стартової хвилини другого тайму «ХІТу» таки вдалося відкрити рахунок. Це сталося після того, як Завертаний видав пас на Журбу, який «черпаком» перекинув Сітнера. З одного боку – цей гол наче був логічним. Але з іншого – враховуючи те, як «Рятувальник» грав у першому таймі, можна сміливо сказати, що це був ефект несподіванки для підопічних Ігоря Салівона. І тут, вочевидь, почав даватися взнаки той факт, що у цьому поєдинку «Рятувальнику» не міг допомогти Катеринін. Принаймні, його вміння забивати важливі голи роменчанам дуже знадобилося б. Однак, і без Катериніна номінальні господарі майданчику намагались робити все для того, щоб як мінімум зрівняти рахунок. Зокрема, в одному з епізодів сміливо пішов уперед Сітнер, проте його підключення не стало результативним. Хороший момент був у Кончакова, однак, йому не вдалося «прошити» Сухова, який у другому таймі захищав ворота «ХІТа». Щоправда, при цьому варто зазначити, що і у киян були непогані моменти для взяття воріт Сітнера. Зокрема, в одному з епізодів міг забивати Завертаний після розіграшу штрафного, але Сітнера підстрахував Носок. А ще в одному моменті на допомогу воротареві «Рятувальника» прийшла стійка.

Та все-таки «Рятувальнику», за логікою гри, забивати було більш потрібно, ніж «ХІТУ», з огляду на те, що на табло надалі був мінімальний рахунок на користь «кабельників». Тому, Ігореві Салівону потрібно було йти на ризик. До того ж, до ризику його змушувала ситуація з фолами, адже роменчани під кінець гри були на волосинці від дабл-пенальті. І лише за півтори хвилини до фінальної сирени Завгородній таки вийшов зайвим гравцем, проте втілити розіграш у форматч «5х4» у гол представникам Сумщини не судилося, тому в підсумку перемога дісталася «ХІТу», хоча до гри підопічних Олега Лук’яненка, особливо у першій 20-хвилинці, залишаються питання. Тим не менш, наразі констатуємо те, що «ХІТ» продовжує очолювати турнірну таблицю групи «Центр».  

«Рятувальник» (Ромни) – «ХІТ» (Київ) – 0:1
Гол:
Журба (21)

«Рятувальник»: Сітнер – Кончаков, Колесник, Дрога, Баранник – Віт. Радченко, Носок, Завгородній, Виставной – Гаврась
«ХІТ»: Кравець (Сухов, 21) – Педяш, Завертаний, Журба, Школьний – Поночовний, Ліфер, Літвінов, Жук – Сметаненко, Салтанов, Шеремета
Попередження: Носок (34)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.