Офіційний сайт УЄФА повідомляє про те, що «Фінал чотирьох» футзальної Ліги чемпіонів сезону 2022/2023 р. р. прийматиме Іспанія, а конкретно – Балеарські острови (Пальма-де-Майорка). Нагадаємо, що ще одним претендентом на проведення «Фінал чотирьох» був польський Глівіце. Таким чином, вперше за останні кілька років вирішальна стадія Ліги чемпіонів проходитиме не на нейтральному майданчику, а на території однієї з команд-учасниць «Фіналу чотирьох».

Зазначимо, що ключовим фактором на користь Іспанії, вочевидь, було те, що польська сторона не планувала допустити до змагань двох російських футзалістів, які грають за португальські «Спортінг» та «Бенфіку» – Івана Чишкалу та Антона Соколова, оскільки на території Польщі діє заборона на в’їзд для громадян країни-агресорки. Мабуть, іспанці все-таки погодились на те, щоб Чишкала та Соколов зіграли у нинішньому «Фіналі чотирьох».

Що стосується домашньої арени цьогорічного «Фіналу чотирьох», то матчі проходитимуть на «Велодром Іллес Балеарс» (щоправда, офіційний сайт УЄФА називає цей спорткомплекс «Пальма Арена». – А. Т.). Півфінали заплановані на 5 травня, а матч за третє місце та фінал – на 7 травня. Дата жеребкування півфіналів буде оприлюднена пізніше.

Нагадаємо, що участь у «Фіналі чотирьох» футзальної Ліги чемпіонів сезону 2022/2023 р. р. братимуть іспанська «Пальма Футзал», португальські «Спортінг» та «Бенфіка», а також бельгійський «Андерлехт».

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: ФК «Пальма Футзал» (Іспанія)

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.