Головний тренер жіночої збірної України Олег Шайтанов розповів про підготовку до товариських матчів зі Словаччиною та очікування від них.

– Олеже Миколайовичу, у жіночої збірної України вже досить давно не було НТЗ і товариських матчів. Наскільки важливо, що команда знову зібралася?
– Безумовно, кожна така зустріч з контрольними зустрічами є дуже важливою. Зважаючи на те, що не за горами чемпіонат Європи, такий спаринг є вкрай потрібним для наших дівчат.

– Які завдання є основними на ці три дні, які команда проведе разом?
– Відповідь на це питання пов‘язана з попереднім. Останні наші поєдинки відбулися восени у рамках основного раунду чемпіонату Європи. Він завершився і всі дівчата роз’їхалися по закордонних клубах, присвятивши себе вирішенню завдань в їхніх чемпіонатах. Після тривалої паузи ми збираємося, щоб наші футзалістки знову відчули гру разом у збірній України. Потрібно згадувати взаємозв‘язки між собою та налагоджувати їх.

– Майбутній суперник – збірна Словаччини. Ви як тренер вже провели чотири матчі проти цієї команди. Які очікування від майбутніх протистоянь?
– Ми налаштовуємося на непрості поєдинки з командою, яка грає в силовий футзал. Суперник переважає нас в антропометрії і буде нав’язувати свою гру. У деяких зустрічах зі Словаччиною нам вдавалося забивати багато голів, але простими я б їх не назвав.

– Питання про склад. Вперше до збірної викликана досвідчена Віра Дятел, а також після пошкодження повертається Анна Шульга. Як прокоментуєте появу цих гравчинь?
– Щодо Анни Шульги, то ми встигли стисло поспілкувалися, але домовилися про більш детальну бесіду у Словаччині. Фундаментом цих розмов є те, що збірній потрібна Аня, а їй, у свою чергу, потрібна збірна. Аня і я хочемо, шоб вона грала за збірну своєї країни. Я це підтримую, оскільки вона сильний гравець. З приводу Віри Дятел, то відзначу, що вона є потужною футзалісткою. Маю надію, що вона своїм досвідом також нам допоможе.

– Яким є лазарет серед переліку футзалісток, яких би Ви хотіли викликати, але не можете цього зробити?
– Невеликі пошкодження зараз мають Христина Степаненко та Альона Кирильчук. На жаль, отримала серйозну травму і не зможе нам допомогти на чемпіонаті Європи Софія Рубан. На неї очікує операція. Бажаю дівчатам якнайшвидшого одужання та повернення до лав збірної країни.

– Не так давно було офіційно оголошено про те, що у змаганнях серед жіночих збірних проводитиметься чемпіонат світу. Вас як тренера тішить те, що кількість офіційних матчів збільшиться?
– Офіційне повідомлення – це добре, але також цікаво дізнатися про наступні кроки в організації турніру. Жіночий футзал, безумовно, зачекався на світові змагання.

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу України
Фото:
kobiecyfutbol.pl

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

 

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.