22 лютого відбувся другий товариський матч жіночої збірна України проти Словаччини. Нагадаємо, що перша зустріч закінчилась вольовою перевагою «синьо-жовтих» 2:3.

Другий поєдинок розпочався із контрою м’яч від господарок. Однак перші гострі моменти, один із яких перевтілився у гол створили підопічні Олега Шайтанова. Шульга вразила дальній кут воріт після розіграшу ауту. Втім, навіть якби Анна не потрапила у ворота, то «круглого» б занесла Гриценко, яка вже летіла у підкаті. Україна вже на 3-й хвилині швидко реалізувала свою активність в атаці та повела у рахунку 0:1. Далі Титова, Дятел та Воловенко розряджали свої гармати з дальньої відстані. Але в усіх трьох випадках Тішлярова була на місці.

У середині першого тайму господарки нарешті створили небезпеку біля воріт Митрофанської, але українська воротарка своєчасно зіграла на виході та перевела «круглого» на кутовий. Україна теж відповіла виходом віч-на-віч, який не змогла реалізувати Дятел. Після певного затишшя у першому таймі команда Шайтанова таки подвоїла перевагу у рахунку. На 14-й хвилині Дубицька віддала з ауту на Форсюк, Юлія більярдним ударом пробила у нижній кут воріт. М’яч на шляху знайшов ногу Анни та залетів у сітку – 0:2.

На наступній хвилині Словаччина відквитала один м’яч. Господарки, як по нотах, розіграли красиву комбінацію, яка закінчилась розстрілом українських воріт від Ганкової – 1:2. Україна не стала відсиджуватись в обороні. Вже через хвилину Дубицька віддала на Шульгу, Анна не стала шукати партнерку по команді, а завдала потужного удару по воротах. І зробила вона це недаремно – 1:3. Дуже класний гол у виконанні «Оси». Через декілька секунд могла Україна забивати вчетверте. Гриценко не змогла переграти Тішлярову, а Дубицька на добиванні пробила над поперечиною.

Наприкінці першого тайму команди не створили супермоментів, а гра більше відзначалась боротьбою та фолами. Однак жоден зі штрафних не привів до взяття воріт.

Другий тайм розпочався із удару по воротах Кислової – Вікторія парирувала на кутовий. Україна відповіла ударом у стійку від Васковець. Зміна четвірок ознаменувалась невлучним ударом від Титової, але вже за декілька секунд Скибіна хитнула суперницю та сильним ударом прошила сітку воріт господарок. На 24-й хвилині рахунок став розгромним – 1:4 на користь «синьо-жовтих». Могла Україна робити рахунок 1:5, але Титова, яка доборолась у моменті до кінця пробила над поперечиною. Господарки відповіли ударом з розвороту від Рибанської – Кислова були готова до такого пострілу капітана Словаччини. У період з 27-ї по 28-му хвилини команди обмінялись результативними ударами. На м’яч Форсюк господарки відповіли голом Рибанської – 2:5.

Після тайм-ауту Словаччина почала грати з п’ятою польовою, чим могли скористатись українки, які продовжувати тиснути на ворота суперниць, не даючи їм багато часу на гру з п’ятою. За дві хвилин до закінчення поєдинку могла Шульга оформлювати покер. Терех, яка на той момент захищала ворота збірної України, побачила забігання Анни та сильно кинула рукою на партнерку по команді. Шульга хотіла познущатись над суперницями та спробувала закинути за комірець – над поперечиною. Зрештою, наприкінці матчу Україна завдяки невдалій грі в обороні суперниць збільшила рахунок до 2:6. І саме такий рахунок зустрічі на користь «синьо-жовтих» став остаточним.

Таким чином, Команда Олега Шайтанова показала чудову гру та закінчила двоматчеве протистояння проти жіночої збірної Словаччини з рахунком двома перемогами. Нагадаємо, шо вже 17 березня національна жіноча збірна України гратиме у півфіналі Євро-2023 у Дебрецені проти збірної Угорщини.

Словаччина (ж) – Україна (ж) – 2:6
Голи:
Ганкова (15), Рибанська (28) – Шульга (3, 14, 16), Скибіна (24), Форсюк (27), Рибанська (39 – автогол)

Софія КУЛАЙ, «5х5»
Фото:
futsalslovakia.sk

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.