Універсал жіночої збірної України Анна Шульга відповіла на питання журналістів напередодні фінального матчу Євро-2023.

– Анно, вчора ти, напевно, провела свій найкращий матч у складі збірної України. Як грається на такому рівні після серйозної травми?
– Насправді, у мене було багато матчів за збірну, які приємно згадати. Не вважаю, що поєдинок проти Угорщини став для мене одним з найкращих. Однак, добре, що вдалося забити два голи й команда здобула позитивний результат. Минуло 11 місяців з моменту отримання травми. Зараз я ще не в оптимальній формі. Повторюся, перемога у півфіналі є надважливою для команди і країни загалом.

– Ти граєш у чемпіонаті Іспанії й знаєш усіх футзалісток з цієї команди. Як обіграти цю збірну?
– Дійсно, усі гравці цієї команди відповідають високому рівню. Мені дуже подобається як грає Іспанія. Як на мене, це найкращі збірна у світі. Завтра буде непросто. Ми про це знаємо. Віддамо всі сили для перемоги.

– Зараз в Україні триває війна. Наскільки складно готуватися до таких турнірів як Євро з ментальної точки зору?
– Звичайно, це залишає серйозний відбиток. Кожного дня ми переживаємо якісь події, бачимо ракетні обстріли. Всі перебувають на зв’язку зі своїми рідними. Коли ти виходиш на майданчик, то все одно пам’ятаєш про це. Хочу сказати, що в Україні живуть найсміливіші та найсильніші люди. У фіналі на майданчику будемо боротися так само як захисники нашої країни на передовій.

– Чи вважаєш, що завдяки таким матчам як проти Угорщини ти можеш стати прикладом для юних дівчат, які хочуть займатися футзалом?
– Так. Я особисто знаю молодих талановитих дівчат, які пишуть мені не лише після півфіналу Євро, але й після кожного поєдинку чемпіонату Іспанії. Чую від них слова підтримки, які надихають і мене. Приємно ставати прикладом для молодого покоління, яке хоче розвиватися й робити кроки вперед у футзалі.

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу України
Фото: УЄФА

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.