Головний тренер жіночої збірної України Олег Шайтанов відповів на питання журналістів після фінального матчу Євро-2023.

– У сьогоднішньому поєдинку Ваша команда гідно билася на майданчику, пропустивши голи на початку кожного з таймів, також стався прикрий автогол. Тим не менш, збірна України не здавалася й забила заслужений м’яч. Якими є Ваші емоції?
– Ми намагалися протистояти цій дуже сильній команді, але клас є клас. Тож, хочу привітати збірну Іспанії з підтвердженням свого титулу.

– На 20-ій хвилині зустрічі рахунок у матчі був 0:2, і збірна України на 100% знаходилася у грі. Яка точка стала поворотною у матчі?
– Якийсь один такий момент не можу відзначити. Були певні індивідуальні недопрацювання. З кожним голом ми розуміли, що повернутися у гру буде все важче.

– Ви двічі вигравали срібні медалі Євро в якості гравця, а зараз здобули срібні медалі з чоловічою збірною. Як можете порівняти ці досягнення?
– Дві медалі 20-річної давнини лежать у мене досить далеченько, і я не часто на них дивлюся. Натомість, срібна й бронзова медалі висітимуть на видноті. Медалі чоловічого Євро є історією, а здобутки з жіночою збірною – це сьогодення.

– Як загалом підсумуєте турнір й здобуток збірної України?
– Срібло Євро – це наша маленька звитяга, але ми очікуємо перемоги України у боротьбі з окупантами! Саме вона є головною для нас. Хотів би подякувати ЗСУ за можливість знаходитися тут й займатися улюбленою справою.

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу України
Фото: УЄФА

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.