14 та 15 квітня відбулись повторні півфінальні протистояння у рамках Кубку Польщі сезону 2022/2023 р. р. За їх підсумками стали відомі дві команди, які зіграють у фіналі – «Рекорд» та «Ягєллонія».

Команда з Бєльсько-Бяли, колтори якої захищає Тарас Королишин, у півфіналі грала з «Констрактом», і це протистояння одразу назвали завчасним фіналом. І два матчі між лідерами нинішнього сезону ФОГО Екстракляси та фіналістами минулорічного розіграшу Кубку Польщі дійсно порадували. Перший поєдинок у Любаві, який відбувся 29 березня, завершився внічию – 2:2. А вже 14 квітня «Рекорд» на власному паркеті здолав «Констракт» з рахунком 4:3. Приємно, що один з голів у цій грі забив Королишин.

Що стосується іншої пари, то там за право вийти до фіналу боролись «Ягєллонія» та «Ред Дрегонз». Нагадаємо, що за «Ягєллонію» виступають Олександр Колесников та Денис Сандецький, а за «Ред Дрегонз» – Микита Сторожук та Сергій Чамуха. У першому матчі (29 березня) «Ягєллонія» перемогла з рахунком 2:1, що залишало шанси для «Ред Дрегонз», тим більше, що матч-відповідь мав пройти у Пнєвах. Однак, по ходу повторного поєдинку (15 квітня) «червоні дракони» вже програвали 0:3, причому перший гол у цій грі був забитий після того, як Сторожук зрізав м’яч у власні ворота. Тим не менш, незадовго до кінця першого тайму пневяни забили зва 10-метрових, внаслідок чого рахунок став 2:3. Однак, все-таки у другому таймі «Ягєллонія» схилила шальки терезів на свою користь – 3:4, і команда з Білостоку вийшла до фіналу Кубку Польщі. Зазначимо, що у другому таймі Сторожук віддав гольову передачу, але це не врятувало «Ред Дрегонз» від поразки.

Таким чином, у фіналі зіграють «Рекорд» та «Ягєллонія». Відповідно, одразу троє українців – Тарас Королишин, Денис Сандецький та Олександр Колесников – матимуть можливість стати володарями Кубку Польщі – 2023. Зазначимо, що фінальні поєдинки відбудуться 1 та 3 травня.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: ФК «Ред Дрегонз» (Польща)   

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.