У чемпіонаті Польщі серед команд Першої ліги завершився регулярний сезон у Північній та Південних групах. Переможцем Північної групи став «Ве-Мет» з Камениці-Крулевської, кольори якого захищають Ігор Дмитрієв, Андрій Кіданов та Юрій Кіданов. Підопічні Пьотра Гурнєвича перед останнім туром відставали на одне очко від «АЗС УГ», у заявці якого на цей сезон є український воротар Владислав Масалов. Однак, команда з Гданьська в останньому турі зіграла внічию у Щецині, а «Ве-Мет» вдома здолав «Футбало Білосток» з рахунком 6:2, внаслідок чого випередив гданьчан у турнірній таблиці Північної групи. 

ФК «Ве-Мет» (Камениця-Крулевська) - переможець чемпіонату Польщі серед команд Першої ліги у Північній групі.
ФК «Ве-Мет» (Камениця-Крулевська) – переможець чемпіонату Польщі серед команд Першої ліги у Північній групі.

Що стосується Південної групи, то там ситуація була майже ідентичною. До передостаннього, 21 туру, лідирувала «Сошніца» з Глівіце. Але у передостанньому турі глівічани поступились на виїзді прямому конкуренту – «Євробусу» з Пшемишля, за який грають українці Роман Колток, Григорій Занько, Владислав Валігура, Дмитро Сичевський та Юрій Оленяк. А вже в останньому турі «Сошніца» програла вдома на останніх секундах «АЗС УМКС» з Любліна (0:1), а «Євробус» виграв на виїзді у «Сілезії БОКС» з Максимом Кравцем у складі – 7:2 на користь пшемишлян. 

ФК «Євробус» (Пшемишль) - переможець чемпіонату Польщі серед команд Першої ліги у Південній групі.
ФК «Євробус» (Пшемишль) – переможець чемпіонату Польщі серед команд Першої ліги у Південній групі.

Зазначимо, що представники «Ве-Мету» та «Євробусу» стали найкращими бомбардирами сезону в Першій лізі серед українців. Зокрема, гравець «Ве-Мету» Юрій Кіданов, який забив 11 голів. Стільки ж забив український легіонер команди «Мрувка Орлік Мосіна» Любомир Коломийчук. А український легіонер «Євробусу» Григорій Занько відзначився у воротах суперників 16 разів.

Таким чином, обидві команди з українцями у своїх складах – і «Ве-Мет», і «Євробус» – вийшли до ФОГО Екстракляси з перших місць у своїх групах. Відповідно, «АЗС УГ» та «Сошніца», які посіли другі сходинки, зіграють між собою у плей-оф за право стати третьою командою, яка підвищиться у класі. Перший матч відбудеться 6 або 7 травня у Гданьську, а повторний поєдинок – 13 або 14 травня у Глівіце.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото:
Sport w Moim Obiektywie, ФК «Ве-Мет» (Польща), ФК «Євробус» (Польща)

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.