Легенда іспанського та світового футзалу, гравець «Барселони» Карлос Ортіс, оголосив про закінчення професіональної кар’єри гравця по закінченні поточного сезону.

Свою професіональну футзальну кар’єру Ортіс розпочав у 1998 році. Але найбільш знакові роки його кар’єри почались після того, як він у 2008 році перейшов з «Осасуни Магни» (тоді ця команда називалась «МРА Наварра». – А. Т.) до гранда іспанського футзалу – «Мовістар Інтера». Разом з «Інтером» він став 6-разовим чемпіоном Іспанії, 4-разовим володарем Кубку Іспанії, 4-разовим володарем Кубку Іспанії, володарем Кубку Короля, а також володарем Кубку Короля. Також у складі «Інтера» Карлос Ортіс був 3-разовим володарем Кубку УЄФА, а також володарем Міжконтинентального Кубку. Ще кілька вагомих успіхів у Карлоса Ортіса було у складі «Барселони», з якою він по одному разу ставав чемпіоном Іспанії, володарем Кубку Іспанії, Кубку Короля, переможцем Ліги чемпіонів, а також два рази здобував Суперкубок Іспанії. Окрім того, цей іспанський футзаліст встиг здобути один титул чемпіона Франції у складі «ACCS Футзал».

Солідною була кар’єра Карлоса Ортіса і у збірній Іспанії, з якою він став 2-разовим срібним призером чемпіонатів світу, 4-разовим чемпіоном Європи, 2-разовим бронзовим призером чемпіонату Європи, а також одного разу був срібним призером чемпіонату Європи з футзалу.

Українські любителі футзалу могли бачити гру Карлоса Ортіса наживо, коли збірна України грала у Києві два товариських матчі проти збірної Іспанії. Також Карлос Ортіс підтримав Україну під час повномасштабної агресії росії. 

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: ФК «Барселона» (Іспанія)

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.