Голкіпер національної збірної України Кирило Ципун поділився з пресслужбою Асоціації футзалу України своїми думками щодо результатів жеребкування Елітного раунду Європейської кваліфікації чемпіонату світу – 2024.

– Кирило, як оцінюєш результати жеребкування Елітного раунду відбору на чемпіонат світу?
– Вважаю, що група досить рівна. Всі команди хорошого рівня. Взагалі, не дуже люблю щось оцінювати до. Головна оцінка – це результат на майданчику а не думки на папері.

– І поляки, і серби, і бельгійці – команди, які, в принципі, знайомі українській збірній. За рахунок чого можна здобути очки в іграх з цими командами?
– Так, усі команди знайомі. Але все змінюється – тренери, гравці, стиль. Усі збірні – так само, як і ти – дивляться, аналізують, підлаштовуються під тактику суперника. Ми в кожній грі намагаємося грати першим номером, і для нас найбільш важливий наш малюнок гри. Звісно, ми тримаємо в голові сильні та слабкі сторони іншої збірної. Тому, під кожну команду може бути різний малюнок. У спорті «супер-рецепту» перемоги не існує. Готуємось до кожного суперника окремо.

– На минулий чемпіонат світу збірна України не потрапила. Які висновки команда зробила з тих результатів, і що може допомогти нашій команді не повторити тих помилок?
– Так, минулий відбір був невдалим. Але часто невдачі дають тобі більше, ніж успіхи. Ті, хто залишився з того складу, знають це, як ніхто. Плюс, зараз збірна поповнилася класними і «голодними» до великих форумів гравцями. І теперішній формат, я вважаю, набагато кращий, ніж раніше. Шість ігор – три дома, три на виїзді – це якраз те, що треба щоб виявити справді сильнішого! Ну, і наше налаштування і осмислення, для кого, і За кого ми граємо, точно нададуть нам додаткових сил! Тому, впевнений, що в нас усе вийде.

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу України

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.