Перед стартом поєдинку проти збірної Польщі у складі збірної України сталася одна втрата – до заявки на матч не потрапив Даниїл Абакшин. Безумовно, цього гравця не вистачало номінальній третій четвірці збірної України. Однак, в інших «ланках» усе було без змін, і зі стартових хвилин вийшли ті ж самі гравці, що і у матчі зі збірною Бельгії.

На початку першого тайму українці та поляки намагались проводити розвідку боєм. Щоправда, при цьому польська збірна намагалась прибрати ініціативу собі. Це було видно по тому, як підопічні Блажея Корчиньського робили акцент на удари по воротах Ципуна. Однак, воротар збірної України давав собі раду зі спробами представників «Кадри». Але на 7-й хвилині хороший момент створив Чернявський, проте відкрити рахунок йому не вдалося. Тим не менш, після цього українці вже по-справжньому увімкнулися у гру, і почали створювати моменти біля воріт Калужі. Логічним завершенням цих спроб став гол «синьо-жовтих» на 11-й хвилині. Шотурма видав коасний пас на Корсуна, який і відкрив рахунок невідпорним ударом. Після цього українці продовжили атакувати, і на 13-й хвилині їм вдалося збільшити свою перевагу – Чернявський з ауту віддав пас на Педяша, і гравець «ХІТа» збільшив перевагу збірної України. Після цього Блажей Корчиньський був змушений тайм-аут.   

Ця «хвилина», вочевидь, позитивно вплинула на гостей. Наприкінці тієї ж таки 13-ї хвилини Крєзель дальнім ударом низом змусив Ципуна капітулювати. І цей гол надихнув поляків, які стали грати більш активно. Більше того – це спонукало і українців відповідати своїми моментами. Причому, в українців ще була перевага а тому, що у їх опонентів ближче до кінця першого тайму було п’ять командних фолів. Однак, польські футзалісти не тільки не привезли собі дабл-пенальті, а і забили «гол у роздягальню». Це сталося після того, як Канєвський прострілив зліва, і м’яч від ноги Ципуна влетів у ворота збірної України. Так рахунок став 2:2.  

Початок другого тайму був дуже активним від збірної України. Принаймні, підопічні Олександра Косенка кілька разів змушували Калужу вступити у гру, але той грав надійно. Поступово це вже було схоже на тиск, який, щоправда, так і не призводив до забитого голу у ворота збірної Польщі. Зрештою, полякам вдалося витримати цей стартовий тиск від української збірної. Більше того – підопічні Блажея Корчиньського могли вийти вперед, але Ципун впорався з ударом Сендлевського зі штрафного. І одразу ж у відповідь українці організували контратаку, проте Калужа завадив забити Жуку. А найбільш реальну нагоду вийти вперед поляки мали на 27-й хвилині, коли вони організували фактично вихід 2 в 0, проте встиг повернутися Шотурма, який разом з Ципуном зміг захистити ворота збірної України. Далі вже поляки почали діяти гостріше. Однак, «заспокоїти» поляків міг Чернявський, який не втілив у гол класну передачу Жука, який проводив дуже хороший другий тайм.

Українці продовжували грати першим номером, і польській команді за такого розвитку подій доводилося шукати можливості для контратак. Проте, підопічні Олександра Косенка намагалися вже таких шансів своїм візаві не давати. Однак, на 34-й хвилині збірна Польщі таки знайшла свій шанс та вийшла вперед. Крєзель з кутового знайшов передачею Марека, який переправив м’яч у ворота Ципуна. Тепер вже українцям потрібно було відіграватись, проте змусити Калужу втретє українцям не вдавалося. Але воротар «Кадри», коли це було потрібно, грав надійно. Зрештою, наприкінці поєдинку збірна України перейшла на гру з п’ятим польовим гравцем, проте розіграти «штучну» більшість результативно підопічним Олександра Косенка не вдавалося.   

Фінальна сирена зафіксувала першу поразку збірної України у протистояннях з Польщею – 2:3. Після цієї гри підопічні Олександра Косенка посідають поточне третє місце у групі «В». І вже 6 та 11 жовтня «синьо-жовті» зіграють два матчі проти збірної Сербії, яка у другому турі поділила очки з Бельгією – 3:3.

Україна – Польща – 2:3
Голи:
Корсун (11), Педяш (13) – Крєзель (13), Ципун (20 – автогол), Марек (34)

Україна: Ципун – Шотурма, Корсун, Швед, Фаренюк – Семенченко, Педяш, Чернявський, Жук – Мельниу, Зварич, Завертаний
Польща: Калужа – Крєзель, Лбтецкі, Скєпко, Заставнік – Канєвскі, Шадурскі, Сендлевскі, Мадзьонг – Марек, Кубік, Лещак, Мровєць
Попередження: Семенченко (13), Шотурма (33) – Лютецкі (2)

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу України 

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.