Один з лідерів збірної України Ігор Корсун розповів про настрої у стані «синьо-жовтих» перед матчем проти збірної Сербії у рамках Елітного раунду Європейської кваліфікації чемпіонату світу – 2024.

– Ігоре, який зараз настрій у збірній перед матчем із сербами?
– Настрій робочий. Розуміємо ціну цих матчів, тому готуємося.

– Чи проаналізували вже і гравці, і тренерський штаб збірної причини поразки у матчі з поляками?
– Так, проаналізували матч з поляками, зробили правильні висновки і рухаємося вже далі та готуємося до матчів з сербами.

– Зі збірною Сербії наша збірна зіграє одразу два поєдинки: спочатку – у Сербії, а потім – номінально домашній матч в Угорщині. Як ти думаєш, це оптимальний календар, чи все-таки хотілося б зіграти перший поєдинок на номінально своєму майданчику?
– На мою думку, для нас абсолютно ніякої різниці немає, тому що по факту два матчі ми граємо не в Україні.

– Востаннє збірна України грала проти Сербії на Євро-2022. Що, на твою думку, змінилося у суперників з того часу?
– Я вважаю кардинальних змін не відбулося. Збірна Сербії – дуже потужна команда, яка демонструє гарний футзал і має в своєму активі футзалістів високого рівня.

– Відомо, що серби дуже сильно підтримують російських загарбників. З цієї точки зору матчі проти балканців, вочевидь, будуть надто принциповими?
– Підсвідомо ми всі це розуміємо, але вже точно з власного досвіду можу сказати: якщо сильно на цьому концентруватися, то на користь нам це не піде. Тому, насамперед, потрібно думати про футзал і прикласти максимум зусиль для нашої перемоги. Це найкраще, що ми можемо зробити в даній ситуації для нашої України.

Нагадаємо, що матч третього туру Елітного раунду Європейської кваліфікації ЧС-2024 між збірними України та Сербії відбудеться 6 жовтня у сербському місті Враньє. Початок поєдинку – о 19.00 за київським часом. Пряма трансляція відбуватиметься на медіасервісі «MEGOGO» на YouTube-каналі «MEGOGO СПОРТ».

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу України 
Фото: Мартін ЄНЕЙ (Угорщина) 

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.