Так вже сталося, що на поєдинок між чемпіонами України та Польщі можна було дивитися крізь призму майбутнього протистояння між збірними цих країн, яке відбудеться 20 грудня у Лодзі. Тим більше, і у «ХІТа», і у «Констракту» «збірників» вистачає (зокрема, як ми вже повідомляли, головний тренер польської збірної Блажей Корчиньські викликав п’ятьох гравців команди з Любави для підготовки до матчу проти збірної України. – А. Т.). Але до збірних ми ще повернемося. Зараз же було важливо саме протистояння чемпіонів України та Польщі у рамках Елітного раунду Ліги чемпіонів.

І почалося воно з атаки «ХІТа», однак, «Констракт» одразу відповів своїми кількома атаками, які, щоправда, до результату не призвели. «ХІТ» же по ходу першого тайму  не боявся ризикувати, про що свідчили підключення Сухова в якості п’ятого польового гравця. І треба сказати, що практично кожне таке підключення воротаря «ХІТа» несло у собі небезпеку. Більше того – за рахунок таких рейдів Сухова «ХІТ» перехопив ініціативу. А сам голкіпер «ХІТа» цілком реально міг забити. А на 7-й хвилині всі атакувальні спроби чемпіонів України накопичились та втілились у гол Жука. Сірий віддав класну передачу на «стовпа» «кабельників», який вийшов на побачення з Віктором Лопесом та переграв іспанського воротаря «будівельників».

Після цього «ХІТ» заграв ще гостріше. Знову ж таки – не обходилось і без підключень Сухова, і складалося враження, що польська команда була до них не готовою. Щоправда, в один момент «Констракт» зміг налагодити гру та почав діяти трохи активніше. Однак, зрівняти рахунок їм вдалося, перш за все, не за рахунок своєї активності, а за рахунок помилки Сірого біля власних воріт. І цією помилкою скористався Педріньйо. Підопічним Давіда Грубальського не вдалося розвинути свій успіх, і багато в чому це їм не вдалося зробити завдяки діям гравців «ХІТа». Підопічні Олега Лук’яненка знову взяли ініціативу в свої руки, і моментів біля воріт Віктора Лопеса стало в рази більше. Про що свідчать бодай би потужний удар Чернявського у поперечину та не менш гостра спроба Педяша, після якої м’яч влетів у стійку. Також кияни мали небезпечні моменти після швидких контратак. А на 17-й хвилині рахунок став 2:1 на користь «ХІТа». Це Абакшин скористався передачею Шеремети та пробив з ходу по воротах Віктора Лопеса. М’яч від руки іспанського воротаря «Констракту» закотився у дальній кут. Після цього «ХІТ» міг забивати ще. Зокрема, Педяш двічі міг карати суперників за помилки біля своїх воріт. Однак, у першому епізоді Олександр не влучив у рамку воріт, а у другому – надійно зіграв Віктор Лопес. Тим не менш, на перерву «ХІТ» пішов, ведучи у рахунку 2:1.

Старт другого тайму був однозначно за «ХІТом». Жук відправив у відрив Чернявського, який непогано пробив, але Віктор Лопес виручив свою команду. Однак, після кутового, який був розіграний через кілька миттєвостей, рахунок став 3:1. Це Сірий після розіграшу згаданого вище «стандарту» пробив з дальньої дистанції та змусив Віктора Лопеса капітулювати. Після цього вже «Констракту» потрібно було йти великими силами вперед. Трохи частіше став підключатися до атак любавян Віктор Лопес, чого практично не було у першому таймі (хіба що одного разу він перейшов на чужу половину майданчику. – А. Т.). До того ж, поляки намагались не дати піти вперед Сухова – вочевидь, підопічні Давіда Грубальського зрозуміли, що такі підключення можуть бути небезпечними, тому намагалися звести ці рейди від голкіпера «ХІТа» до мінімуму. Тим не менш, Сухов мав іншу зброю – дуже класні введення м’яча рукою, які були у більшості випадків точними. У той же час Давід Грубальськи почав поступово залучати до гри футзалістів ротації, які мали би освіжити гру польської команди. Однак, у середині другого тайму «будівельники» ледь не привезли собі проблеми після помилки біля своїх воріт, але Абакшин не зміг нею скористатися. Проте, він все-таки зміг оформити дубль після того, як на 33-й хвилині вийшов на побачення з Віктором Лопесом, за рахунок перекату обіграв його та забив – 4:1.

Після цього шанси «Констракту» на порятунок почали танути, як сніг. Але «будівельники» спробували врятувати гру за рахунок виходу Крєзеля п’ятим польовим. Однак, кияни, як здалося на перший погляд, були до цього готові. Проте, на 37-й хвилині «Констракту» вдалося забити два голи, завдяки чому інтрига у матчі не просто відновилася, а і загострилася. Однак, «ХІТ» вже не зміг втримати поляків, які піймали кураж. Це підтвердили і голи Педріньйо та Клаудіньйо, після яких рахунок став 5:4 на користь вже «Констракту». Щоправда, практично одразу Чернявський потужним дальнім ударом зрівняв рахунок у матчі. Однак, вже через кілька миттєвостей Канєвскі, як справжній капітан, сказав своє вагоме слово та знову вивів «Констракт» уперед. У «ХІТа» залишалося 48 секунд на порятунок, і кияни пішли вп’ятьох (п’ятим польовим вийшов Педяш. – А. Т.). Однак, розіграш зайвого гравця не призвів до голу у ворота Віктора Лопеса, а за дві секунди до фінальної сирени Адріано Лемос міг поставити крапку в цьому протистоянні, пробивши по порожніх воротах «ХІТа», проте м’яч влучив у стійку.

Тим не менш, незважаючи на цей промах Адріано Лемоса, «Констракт» оформив перемогу в цій драматичній грі. Що стосується «ХІТа», то 30 листопада він зіграє зі старими знайомими – хорватським «Олміссумом». Початок гри – о 17.00 за київським часом.

«ХІТ» (Україна) – «Констракт» (Польща) – 5:6
Голи:
Жук (7), Абакшин (17, 33), Сірий (21), Чернявський (39) – Педріньйо (11, 38), Рашковскі (37), Канєвскі (37, 40), Клаудіньйо (38)

«ХІТ»: Сухов – Сірий, Поночовний, Чернявський, Жук – Педяш, Журба, Шеремета, Абакшин – Ліфер
«Констракт»: Віктор Лопес – Клаудіньйо, Педріньйо, Крєзель, Рашковскі – Грубальскі, Адріано Лемос, Мровєць, Доша – Евертон, Сендлевскі, Канєвскі, Янковскі
Попередження: Чернявський (19), Журба (39) – Мровєць (5) 

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.