Київська «Aurora-Clust» створює свою футзальну академію. Про це повідомляють журналісти програми «Futsal News». Повідомляється, що академія працюватиме на базі Київського Олімпійського фахового коледжу імені Івана Піддубного. Як розповів президент столичного клубу Дмитро Влох, акцент наразі робитиметься на вікову категорію U-19. Тобто, це студенти першого та другого курсів, які хочуть спробувати себе у футзалі. Керівництво «Аврори» сподівається, що вже найближчим часом представники молодіжної команди поповнюватимуть основний склад. У свою чергу,

Зазначимо, що під час відкриття академії, президент ФК «Aurora-Clust» (Київ) Дмитро Влох та ректор Київського фахового олімпійського коледжу ім. І. Піддубного Олександр Москаленко урочисто підписали меморандум про співпрацю. Зокрема, у ньому йдеться, що з 1 вересня 2024 року до академії будуть зараховані всі охочі студенти.   

Зазначимо, що наразі молодіжні та юнацькі (або ж суто молодіжну чи суто дитячі команди) команди у своїх структурах мають такі клуби VBEТ Екстра-ліги: івано-франківський «Ураган» (Академія НФК «Ураган», «Ураган-2-КФВ»), львівські «Енергія» (КІВС «Енергія-2») та «In.IT» (КІВС «In.IT»), рівненський «Кардинал-Рівне» («Кардинал-2-Авангард-ДЮСШ № 4», а також дитячо-юнацькі команди ДЮСШ № 4, які фактично входять до структури «Кардинала»), хмельницький «Сокіл» (ДЮСШ «Сокіл», «Сокіл-2»), київський «SkyUp Futsal» («SkyUp Futsal – 2»), МСК «Харків» (МСК «Харків-2», МСК «Харків-3») та «Рятувальник» (ДЮСШ «Рятувальник»). Наразі з клубів VBET Екстра-ліги ані юнацької, ані молодіжної команди не має лише «ХІТ» (хоча свого часу команда «ХІТ-2» грала у Вищій лізі чемпіонату Києва. – А. Т.). Сподіваємось, що у перспективі кожний з клубів VBET Екстра-ліги матиме у своїй структурі молодіжну команду, і це стане поштовхом для повноцінного функціонування Молодіжної Екстра-ліги.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.