Перший півфінал Кубку України очікувався з нетерпінням. Особливо його чекали запорізькі вболівальники, які вже встигли скучити за хорошим футзалом. А тут ще і привід був – «АРПИ Запоріжжя» знаходився за крок до виходу в фінал Кубку України. А для того, щоб здійснити цей крок, треба було обіграти «Ураган».

Однак, гравці «Урагану» вже на початку зустрічі ускладнили життя своїм запорізьким опонентам, забивши два м’ячі протягом стартових п’яти хвилин. Спочатку вдало спрацювала друга четвірка «драконів», яка вивела Корсуна на завершальний удар. А потім Сімка після розіграшу кутового подвоїв перевагу прикарпатців. Безумовно, після такого початку поєдинку Олегові Зозулі треба було не тільки якомога швидше привести своїх підопічних до тями, а й внести корективи у гру. І треба віддати належне запорожцям, які після двох пропущених голів не знітились і намагались йти вперед. Особливо вони це робили, коли на паркеті була перша четвірка, де всі атаки і розганяв, і подекуди завершував Почебут. Але не тільки він міг відзначитись голом у «АРПИ». Це могли зробити і Дубіч, і Оліщук. Однак, їх ударам бракувало точності.

Варто також зазначити, що в матчі проти «Урагану» Олег Зозуля через рідні причини не міг задіяти трьох провідних гравців. І це не могло не вплинути на гру «АРПИ Запоріжжя». Окрім того, неможливо не додати, що вже по ходу другої 20-хвилинки стало помітно, що запорожці грають переважно у шість польових. І це теж не могло не позначитись на тому, як гравці «АРПИ» грали проти своїх візаві. Окрім того, серед мінусів у грі запорізької команди також варто зазначити те, що вона виявилась не готовою до силового футзалу з боку «Урагану». Коли підопічні Максима Павленка починали застосовувати високий пресинг вже біля воріт Гурка, то запорожці іноді не знали, що далі робити. Також вони мали проблеми, коли «дракони» починали грати через «стовпа» (найчастіше – через Сімку). Через це можна зробити висновок, що підопічні Олега Зозулі не були готові до силового футзалу з боку гравців «Урагану». А найголовніше – це те, що «дракони» майже повністю контролювали гру. І це суттєво знижувало шанси «АРПИ Запоріжжя» поборотися за вихід у фінал.

Однак, були у грі Почебута і компанії також і позитивні моменти. Принаймні, у них кілька разів виходили непогані контр випади, які могли би завершитися взяттям воріт Іваняка (зазначимо, що запорізька публіка дуже тепло зустріла цього вихованця запорізького футболу). А якби запорожцям вдалося забити, то позитивів могло би бути більше. Однак, як показали подальші події, це був не день «АРПИ».

Розуміючи, що з плином часу шанси на потрапляння до фіналу катастрофічно танули, Олег Зозуля перейшов на гру з п’ятим. Однак, «ураганівцям» вистачило двох разів, щоб піймати своїх суперників на помилках при розіграшах зайвого та двічі вразити порожні ворота. І саме так була зафіксована остаточна перемога «драконів» з рахунком 4:0.

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «АРПИ Запоріжжя» (Запоріжжя) – 4:0 
Голи: Корсун (3), Сімка (5), Микитюк (38), Шотурма (39) 
«Ураган»: Іваняк (Біров, 40) – Кіндратів, Шотурма, Сімка, Зварич – Корсун, Микитюк, Цілик, Лисенко – Горбатий, Пелех, Швед 
«АРПИ Запоріжжя»: Гурко – Будін, Ессаргіні, Оліщук, Почебут – Огнистий, А. Чуднов, Литовченко, Дубіч 
Попередження: Зварич (10) – Почебут (10), Будін (21)

«5х5»
Фото: Сергій Левицький 

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.