Сьогодні у Запоріжжі стартує «Фінал чотирьох» Кубку України з футзалу сезону 2017/2018 р. р. І в першому з двох запланованих поєдинків зустрінуться івано-франківський «Ураган» та «АРПИ Запоріжжя» – господарі фінального етапу кубкових змагань.

Безумовно, сам факт того, що підопічні Олега Зозулі зіграють у півфіналі Кубку України вже в перший рік існування команди – це вже досягнення. Але, як то кажуть, апетит приходить під час їжї. А поєдинок проти такого колективу, як «Ураган», наразі для запорожців стане справжнім випробуванням. В принципі, щось подібне можна було казати і про поєдинки проти «Кардинала-Рівне». Але давайте одразу розставимо всі крапки над «і». «Кардинал» – це команда, яка була по зубах запорізькій команді, що і показали чвертьфінальні поєдинки. Представники Півдня України переграли рівнян тактично, та і склад у «АРПИ Запоріжжя» виглядає пристойно. Враховуючи той факт, що перед Олегом Зозулею та його команда стоїть задача вийти в Екстра-лігу, то з таким складом запорожцям цілком до снаги виконати поставлене завдання. А поєдинок з «Ураганом» має показати, наскільки вже зараз запорожці готові до поєдинків проти найсильніших команд українського футзалу. Адже в «Урагану» і склад сильніший, і амбіції традиційно чемпіонські. Тому, в цьому плані для «АРПИ Запоріжжя» це буде дійсно випробування.

До того ж, якщо казати про «Ураган», то неможливо не відзначити, що «дракони» зараз перебувають у чудовій психологічній формі. І це допомагає підопічним Максима Павленка надолужувати те, що було втрачено протягом сезону. І поєдинки на виліт вже показують психологічну стійкість команди, особливо після відверто невдалого чемпіонату та після того, як їм вдалося заскочити на підніжку поїзду, який відправлявся у плей-оф Екстра-ліги. І зараз «ураганівці» переносять цей настрій на Кубок України. Тому, якщо підопічні івано-франківці будуть таким же чином налаштовані і у грі з «АРПИ Запоріжжя», то у господарів «Фіналу чотирьох» можуть виникнути проблеми.

Отже, який прогноз можна зробити по цьому поєдинку? Вочевидь, обидві команди боротимуться за ініціативу, за право грати першим номером. І хто зможе заволодіти ігровою перевагою, той, вочевидь, матиме більше шансів на перемогу.  

 «Ураган» (Івано-Франківськ) – «АРПИ Запоріжжя» (Запоріжжя)
17 березня 2018 року. Запоріжжя. Палац спорту «Запоріжалюмінбуд» – 12.00.

Арбітри: М. Чубінський, Ю. Кондратьєв (обидва – Київ), Д. Куций (Харків)
Хронометрист: В. Беляєв (Запоріжжя)
Спостерігач арбітражу: О. Іванов (Дніпро)
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ: «XSPORT»

«5х5»
Фото: Сергій Левицький

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.