У другому півфіналі Кубку України зустрінуться дебютант «Фіналу чотирьох» (так само, до речі, як і «АРПИ Запоріжжя», якщо не брати до уваги донецьку історію цієї команди), «Альтернатива», та вічний фаворит кубкових протистоянь – «Енергія». Чому вічний фаворит? Тому що «Енергія» вже давно має реноме «кубкової» команди, і вона це вже неодноразово підтверджувала. Ось і цього разу львів’яни спробують це довести на практиці.

Звичайно, «Альтернатива» в цій парі є так званим «андердогом», і навряд чи хтось чекатиме сенсації від підопічних Миколи Костенка. Хіба що на неї розраховуватимуть самі гравці київської команди. Тим більше, у них є приклад столичної «Манзани», яка три роки тому змогла здобути почесний трофей, перебуваючи у статусі аматорської команди. І це має спонукати киян до гри на перемогу, адже вже доведено, що немає нічого неможливого. Однак, навіть в разі поразки столичній команді ніхто не скаже поганого слова. Це дійсно буде хорошою школою для Атаманенка та компанії.

Що стосується «Енергії», то, як ми вже сказали, вона має підтвердити статус «кубкової» команди. І навряд чи вона зупиниться на одному виході до фіналу. Адже там суперник буде більш серйозний (при всій повазі до «Альтернативи»), тому що і «АРПИ Запоріжжя», і «Ураган» – це явно не подарунок. Тому, підопічним Валерія Легчанова краще не влаштовувати собі «тренування з підвищеною відповідальністю» (все-таки статус фаворита, можливо, десь даватиме можливість львів’янам грати на класі), а налаштуватись на непростий бій – на такий, який вони хочуть бачити від своїх суперників по теоретичному фіналу (якщо галичани туди вийдуть). З іншого боку – навряд чи «енергетики» будуть «закидувати шапками» своїх суперників, адже вистачає прикладів, коли за недооцінку суперника наставала розплата.

Тому, робимо наступний висновок по цьому півфіналу. «Альтернатива» здатна попсувати нерви «Енергії», і вона намагатиметься це робити. Однак, львів’яни все-таки контролюватимуть гру, і це врешті-решт позначиться на кінцевому результаті. Хоча можливі й інші варіанти…

 «Альтернатива» (Київ) – «Енергія» (Львів)
17 березня 2018 року. Запоріжжя. Палац спорту «Запоріжалюмінбуд» – 15.00.
Арбітри: О. Кухар (Кривий Ріг), А. Ноєв (Запоріжжя), Є. Гордієнко (Одеса)
Хронометрист: В. Беляєв (Запоріжжя)
Спостерігач арбітражу: В. Карабанов (Чернігів)
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ: «XSPORT»

«5х5»
Фото: Сергій Левицький

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.