24 та 25 березня у чемпіонаті України серед команд Екстра-ліги відбулись перші поєдинки чвертьфінальної серії плей-оф. За їх підсумками трьом командам вдалося зробити дуже серйозні кроки на шляху до півфіналу. А от у парі «Титан» – «Кардинал-Рівне» ще нічого не вирішено. Пропонуємо Вашій увазі огляд перших чвертьфінальних ігор.

Чинний чемпіон України, «Продексім», розпочинав чвертьфінальну стадію двома домашніми поєдинками проти «ІнБев/НПУ». Варто зазначити, що це же третє поспіль побачення обох команд у рамках чвертьфіналу плей-оф Екстра-ліги. Двічі «Продексім» перемагав об’єднану команду, і «мельники» не були проти повторити це ще раз. Принаймні, вони це показали вже на старті першого поєдинку, коли повели 1:0 після голу Скорого. А вже на екваторі першої 20-хвилинки херсонці подвоїли свою перевагу. Таким чином, підопічні Жоао Карлоса Барбози поставили перед своїми візаві непросте завдання відіграти два м’ячі. Тим не менш, гості змогли зібратись і вже у другому таймі все-таки відквитали один м’яч, який подарував «пивоварам» надію на порятунок. Однак, вже після екватору другого тайму Фумаса забив гол, який згодом став для «Продексіму» переможним у першій грі.  

Матч № 1
«Продексім» (Херсон) – «ІнБев/НПУ» (Житомир/Київ) – 3:1
Голи:
Скорий (2), Чеберяк (10 – автогол), Фумаса (31) – Саківський (27)

У другому поєдинку об’єднана команда намагалась зіграти краще. І подекуди це підопічним Валерія Директоренка вдавалось нав’язувати боротьбу «мельникам». Але при цьому гравці «ІнБев/НПУ» мали необережність часто фолити. В результаті це призвело до призначення на 17-й хвилині дабл-пенальті, який реалізував Свірідов. А після цього «Продексім» ніби прорвало. Херсонці забили у ворота Соколовського ще два м’ячі і пішли на перерву з перевагою у три м’ячі. Надалі підопічні Жоао Карлоса Барбози контролювали гру, а от футзалісти «ІнБев/НПУ» довгий час не могли прийти до тями. Більше того – на 31-й хвилині вони пропустили четвертий м’яч у власні ворота. Тільки після цього Войтку вдалося відквитати один м’яч, але під кінець гри Калукову вдалося встановити остаточний рахунок – 5:1. І тепер перед виїздом у Житомир «Продексім» веде у серії 2:0.

Матч № 2
«Продексім» (Херсон) – «ІнБев/НПУ» (Житомир/Київ) – 5:1
Голи:
Свірідов (17 – з 10-метрового), Фумаса (18), Роніньйо (19), Скорий (31), Калуков (39) – Войток (37)

Попередження: Рафінья (20) – Чеберяк (5), Бакум (27), Мороховець (32)

Рахунок у серії – 2:0

Івано-франківський «Ураган» після поразки у фіналі Кубку України від «Енергії», звичайно, перебував не в найкращому настрої. Тим не менш, на поєдинки плей-оф підопічні Максима Павленка налаштувалися по-бойовому. Тому, навряд чи «ХІТ», незважаючи на те, що він грав вдома, можна було називати безпосереднім фаворитом у цих двох поєдинків. «Ураган» це підтвердив на початку другого тайму, коли відкрив рахунок після голу Шотурми. Але Ігор Борсук буквально тут же відновив рівновагу на табло спорткомплексу ЦСК ЗСУ. Фактично можна сказати, що саме капітан «ХІТа» був MVP цього матчу. Саме він врятував «ХІТ» від поразки в основний час, коли столичний клуб програвав 1:2. І це, можливо, далося взнаки, коли гра дійшла до серії пенальті, адже «дракони» не реалізували два пенальті з трьох. А от киянам вистачило двох влучних ударів, щоб перемогти у першому матчі.

Матч № 1
«ХІТ» (Київ) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 2:2 (по пенальті – 2:1)
Голи:
І. Борсук (22, 37) – Шотурма (21), Сімка (31)

Попередження: Тменов (43)

Подібного розвитку подій багато хто очікував і у другому київському побаченні «ХІТа» та «Урагану». Але вийшло все трохи інакше. Почалося все з того, що незадовго до кінця першого тайму «Ураган» залишився без Корсуна, який отримав червону картку. На цьому біди «Урагану» не завершились, і дуже швидко «ХІТ» забив у ворота івано-франківців два м’ячі. Але у підопічних Максима Павленка знайшлась відповідь, і вони змогли дуже швидко відновити паритет у рахунку. Однак, на цьому все для обох команд тільки почалося. У другому таймі було ще цікавіше. «ХІТ» по ходу другої 20-хвилинки знову забив два голи у ворота «драконів». І знову гості змогли відповісти своїми двома голами. Що цікаво – Шотурма зрівняв рахунок буквально незадовго до фінальної сирени. Після цього гра перейшла в овертайм. А там на «Ураган» знову чекали неприємності. Це і вилучення Сімки, і гол Педяша, на який «ураганівці» вже нічим не змогли відповісти. Тому, тепер підопічним Максима Павленка доведеться зробити маленький подвиг: перемогти у двох домашніх матчах, якщо вони не хочуть вилетіти вже у чвертьфіналі.  

Матч № 2
«ХІТ» (Київ) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 5:4 ОТ
Голи:
Медвідь (18), Педяш (19 – з 10-метрового, 26, 43), Школьний (43) – Сімка (19), Кіндратів (20 – з 10-метрового), Зварич (38), Шотурма (40)

Попередження: Журба (9), Педяш (39), Чепорнюк (40) – Пелех (37), Сімка (40)
Вилучення: Корсун (18), Сімка (43 – повторне попередження)

Рахунок у серії – 2:0

Свіжеспечений володар Кубку України, львівська «Енергія», мала собі на меті продовжити свою переможну ходу, але вже у плей-оф Екстра-ліги. І саме львівська команда повела в рахунку в першому поєдинку. Більше того – вона повела не просто так, а з рахунком 2:0 вже на 4-й хвилині. А станом на середину першого тайму рахунок вже був 3:0 на користь «Енергії». Звісно, після такого початку, враховуючи те, що по ходу цього сезону «Енергія» вже мала досвід розгромних перемог над «Соколом». Але підопічним Романа Ковальчика цього разу вдалося уникнути поразки з великим рахунком. Хоча вона могла і статись, якби на 36-й хвилині Струк забив дабл-пенальті. І тільки після цього «соколятам» вдалося відквитати один гол, але для порятунку матчу цього було замало.

Матч № 1
«Сокіл» (Хмельницький) – «Енергія» (Львів) – 1:3
Голи:
Шеремета (37) – Радевич (2), Ліпчинський (4), Кузь (10)

Попередження: Цилепа (24), Кручек (28), Щербань (29) – Радевич (31)
На 36-й хвилині Струк («Енергія») не реалізував 10-метровий.

«Сокіл» зміг за добу проаналізувати помилки першого матчу і зробити висновки. Це стало зрозуміло після того, коли вже на 3-й хвилині другого поєдинку підопічні Романа Ковальчика повели в рахунку. Однак, подолянам не вдалося розвинути свій успіх. Більше того – вони дозволили «енергетикам» зрівняти рахунок у середині першого тайму. Однак, цього разу господарі майданчику не дали львів’янам можливості розвинути свій успіх. А вже по ходу другого тайму хмельниччани змогли вийти вперед, після чого на майданчику спорткомплексу Нацполіції пішов відкритий футзал, внаслідок чого шальки терезів могли схилитись у будь-який бік. Врешті-решт, на 32-й хвилині Радевич зміг зрівняти рахунок. Коли рахунок став 2:2, логічно було передбачити, що обидві команди спробують вирішити питання про переможця зустрічі у основний час. Але замість того їм довелося грати додатковий час. А там «Енергії» більше усміхнулась фортуна – Струк, який у першій грі не забив 10-метровий, виправив свою помилку і забив, як виявилось, переможний гол, який дозволив «енергетикам» повести у серії з рахунком 2:0.

Матч № 2
«Сокіл» (Хмельницький) – «Енергія» (Львів) – 2:3 ОТ
Голи:
Щербань (3), Мартинюк (26) – Ковальчук (10), Радевич (32), Струк (44)

Попередження: Подлюк (18) – Легендзевич (18), Радевич (46)

Рахунок у серії – 0:2

Серед усіх чвертьфінальних пар найрівнішою, за думкою футзальних експертів, є та, в якій грають «Титан» та «Кардинал-Рівне». Але вже на старті першого поєдинку в Покровському місцевий «Титан» повів у рахунку 3:0. Звичайно, рівняни не були готовими до такого розвитку подій. Але гол граючого наставника «кардиналів» Сергія Піддубного трохи підкорегував співвідношення сил та подарував своїм підопічним нехай і невеличку, але надію. А вже у другому таймі гостям вдалося зробити «камбек». Більше того – їм вдалося не тільки зрівняти рахунок, а і вийти вперед. Однак, зберегти цей переможний рахунок гравцям «Кардинала» не вдалося. Голи Леміша та Грицовця допомогли «Титану» здобути підсумкову важку перемогу в першому матчі чвертьфінальної серії.

Матч № 1
«Титан» (Покровське) – «Кардинал-Рівне» (Рівне) – 5:4
Голи:
Боргун (1), Мілінькій (6), Грицовець (9), Леміш (36), Грицовець (37) – Піддубний (16), Новак (22), Кручок (26), Басич (31)

Попередження: Малишко (25), Лінник (28) – Новак (4), Концеба (9), Піддубний (37)
Вилучення: Дармовіс (21)

А от у другому матчі «Кардинал» зміг гідно відповісти «Титану». Можливо, не так переконливо, але підопічним Сергія Піддубного вдалося у першому таймі двічі вразити ворота «титанів». А на початку другої 20-хвилинки «кардиналам» вдалося забити втретє. Якщо згадувати подій першого поєдинку, то логічно було би сподіватись на те, що у «Титана» знайдуться сили на такий же самий «камбек». Однак, цього підопічним Дмитра Камека не вдалося зробити. В результаті «Кардинал-Рівне» не тільки зміг взяти реванш, а і зрівняв рахунок у серії. А це означає, що у Рівному обидві команди вже гарантовано зіграють два поєдинки.

Матч № 2
«Титан» (Покровське) – «Кардинал-Рівне» (Рівне) – 0:3
Голи:
Волянюк (11, 22), Новак (18)

Попередження: Грицовець (22), Шеховцов (36), Єрьомін (38) – Волянюк (30), Новак (36)

Рахунок у серії – 1:1

Наступні матчі чвертьфінальної серії плей-оф відбудуться з 30 березня по 1 квітня.

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу України
Фото: МФК «Продексім» (Херсон)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.