21 квітня у чемпіонаті України серед команд Екстра-ліги відбулись треті матчі півфінальної серії плей-оф. Пропонуємо Вашій увазі їх результати.

І для «Енергії», і для «ХІТа» третій поєдинок був багато в чому визначальним. Адже в разі перемоги будь-яка з цих команд робила вагомий крок до виходу у фінал. Тому, ставки в цій грі були дуже високими. Та і напруга у цьому матчі була дуже високою. Обидві команди одразу запропонували одна одній високий темп, і від цього, відповідно, гра виглядала жвавішою. Але з голами в обох команд не складалося. Тому, ставало зрозуміло, що по такій грі все може вирішити один гол. Однак ані «ХІТ», ані «Енергія» не могли його забити, хоча мали для цього нагоди.

Напруга зросла ще більше, коли вже у другому таймі, на 36-й хвилині, Ковальчук отримав друге попередження та достроково залишив майданчик. У «ХІТа» з’явилась шикарна можливість розіграти зайвого та вийти вперед, але підопічні Олега Лук’яненка нею не скористались, за що і були покарані на останній хвилині другого тайму. За 13 секунд до сирени Танському вдалося забити та подарувати «Енергії» перемогу. І тепер підопічні Валерія Легчанова знаходяться на відстані однієї звитяги від фіналу.  

«Енергія» (Львів) – «ХІТ» (Київ) – 1:0
Гол:
Танський (40)

Попередження: Ковальчук (14) – Жук (27)
Вилучення: Ковальчук (36 – повторне попередження)
Рахунок у серії – 2:1

Покровський «Титан» у Херсоні мав дати відповідь на одне просте питання: чи спроможний він, програючи у серії 0:2, відновити інтригу? Проти позитивної відповіді були два фактори. Перший – «Продексім» грав удома. Другий – у двох домашніх матчах цієї серії проти чинних чемпіонів України «титани» не змогли забити бодай би один гол. І цю проблему покровці мали якимось чином вирішити. В принципі, початок гри показав, що гості налаштовані рішуче. Однак, це не допомагало підопічним Дмитра Камека забити. А от «мельники» після екватору першого тайму змогли відкрити рахунок завдяки Білоцерківцю, який опинився на м’ячі першим після моменту Ланка та змусив Мельника капітулювати. Цей гол давав херсонцям відчутну перевагу, але вже скоро «Титану» вдалося забити гол у відповідь – відзначився Грицовець. Однак, за кілька миттєвостей Фумаса знову вивів «мельників» вперед. І саме у ранзі лідерів «мельники» пішли на перерву.

Після відновлення гри у «титанів» не залишалось вибору, окрім як йти вперед та рятувати гру. Але зрівняти рахунок у підопічних Дмитра Камека не виходило. А коли Грицовець отримав другу жовту картку та одразу ж червону, то гості втратили вагому опцію в атаці. Щоправда, реалізувати більшість херсонські футзалісти не змогли. А трохи пізніше вже команда з Покровського почала розігрувати більшість, але до цього Дмитра Камека спонукало рішення перейти на гру з п’ятим, щоб врятувати гру. Однак, на останніх секундах гри Роніньо точним ударом по порожніх воротах приніс «Продексіму» перемогу в поєдинку та у серії.

«Продексім» (Херсон) – «Титан» (Покровське) – 3:1
Голи:
Білоцерківець (11), Фумаса (16), Роніньо (40) – Грицовець (15)

Попередження: Ципун (5), В’яч. Чуднов (17) – Єрьомін (10), Моспан (19), Грицовець (19), Малишко (21)
Вилучення: Грицовець (32 – повторне попередження)
Рахунок у серії – 3:0

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу України
Фото: МФК «Продексім» (Херсон)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.