22 квітня у Львові був зіграний четвертий матч півфінальної серії плей-оф Екстра-ліги між «Енергією» та «ХІТом». За його підсумками визначився другий фіналіст цього сезону.

Вже на 15-й хвилині «Енергія» повела в рахунку після голу Радевича. Складалось враження, що для «енергетиків» досі тримав поєдинок, який проходив напередодні, коли вони забили вирішальний гол за 13 секунд до фінальної сирени. Після цього «Енергія» на куражі спробувала розвинути свій успіх, але зробити це підопічним Валерія Легчанова не вдалося. Натомість, кияни змогли оговтатись та перевели гру до воріт Кардаша, якому кілька разів довелося виручати своїх партнерів. Ті віддячили йому своїми «автографами» у воротах Лисенка, після яких рахунок став 3:0 на користь «зелено-білих». І тільки після цього Педяшу вдалося відквитати один м’яч та подарувати гостям промінь надії.

Але вже на початку другого тайму Гасюк знову збільшив перевагу «Енергії» до трьох м’ячів, чим суттєво ускладнив задачу столичним опонентам. Вони і так вже по ходу першої половини гри застосовували тактику гри з п’ятим польовим, а тепер ситуація на майданчику просто змушувала їх ризикувати. І варто зазначити, що після екватору другої 20-хвилинки киянам вдалося скоротити рахунок до мінімуму. І після цього пішов справжній відкритий футзал. Варто було гравцям «ХІТа» підібратись до львів’ян на відстань одного голу, так підопічні Валерія Легчанова знову виходили вперед. Переломним став гол Танського, після якого рахунок став 6:4 на користь «зелено-білих». А потім забивала тільки «Енергія». Ще два голи від «енергетиків» повністю схилили шальки терезів на користь господарів майданчику. Міг  рахунок бути і більшим, ніж підсумкові 8:4, але Пітуля не забив дабл-пенальті. Однак, ця хиба стала єдиним мінусом для «Енергії», яка вийшла у фінал, де знову, як і торік, зустрінеться з «Продексімом».

«Енергія» (Львів) – «ХІТ» (Київ) – 8:4
Голи:
Радевич (1), Федюк (8, 39), Струк (14), Гасюк (22), Легендзевич (33), Танський (37), Писько (40) – Педяш (14, 33), Корнійчук (30), Колесников (32)

Попередження: Легендзевич (28), Кардаш (30) – І. Борсук (27), Колесников (35)
На 39-й хвилині Пітуля («Енергія») не реалізував 10-метровий.
Рахунок у серії – 3:1

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу України
Фото: Євген Кравс

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.