У порівнянні з півфіналами у складах обох команд сталися деякі зміни. Перш за все, варто відзначити повернення до складу «Раби ЕТО Дьйор» лідера атак угорської команди – Алекса, який через дискваліфікацію не зміг зіграти у півфіналі проти «Спортінга». І, як ми вже відзначали, саме Алекса дуже не вистачало команді Хаві Родрігеса, який свого часу грав за «Барселону», тому логічно було передбачити, що для наставника «біло-зелених» цей матч був особливим. А от головний тренер «Барси» Андреу Плаза взагалі пішов на кардинальні зміни. Перш за все, він довірив місце у воротах не Пако Седано, а Хуанхо. Наполовину була перетасована і стартова четвірка «синьо-гранатових». Так, з тієї стартової четвірки, яка виходила на гра проти «Мовістар Інтера», залишились Адольфо та Рівільйос. Можливо, «коуч» «блаугранас» цим показав, що він зробив певні висновки з гри проти «інтеристів».

В принципі, з початку матчу було зрозуміло, що «Барселона» буде в цьому матчі фаворитом. Тільки «блаугранас» не вдалося забити так швидко, як це напередодні зробив «Спортінг». Тим не менш, віце-чемпіони Іспанії все одно володіли територіальною та ігровою перевагою, майже нічого не дозволяючи угорським опонентам. Хіба що в цей відрізок матчу можна згадати лише небезпечний удар Ролона, з яким впорався Хуанхо. А от біля воріт Олоштікса роботи вистачало. І часом тільки якесь диво рятувало «Дьйор» від голу. Втім, на 12-й хвилині Олоштікс все-таки капітулював. До голу призвів розіграш кутового, після якого Ескердінья відірвався від опонента і забив. Забивши, «Барса» продовжувала атакувати, але водночас вона наче свідомо давала своїм суперникам показати свої атакувальні навички. Тим більше, враховуючи те, що всі атаки угорців йшли через Алекса, то було, кому їх створювати. І саме Алекс на передостанній хвилині зрівняв рахунок у цій грі. Проте, раділи угорські футзалісти та їх вболівальники недовго – вже за кілька миттєвостей Ескердінья знову повернув «Барселоні» лідерство у рахунку – 1:2.

Угорцям, в принципі, вже не було, що втрачати. З одного боку – за поразку їх би ніхто не критикував, а з іншого – мінімальне відставання спонукало чемпіонів Угорщини атакувати. Тому, після перерви підопічні Хаві Родрігеса трохи пришвидшились та почали навіть іноді загравати п’ятого, щоб якомога швидше зрівняти рахунок. Однак, точного завершального удару ані Алекс, ані його партнери по команді організувати не могли. А вже ближче до екватору другого тайму Ескердінья оформив хет-трик. Російський бразилець легко відійшов від Хуанри та пробив по воротах Олоштікса – той явно не очікував удару, тому був змушений капітулювати. 

І після цього пропущеного голу «Дьйор» посипався. Чемпіони Угорщини пішли великими силами вперед, але замість цього пропускали м’ячі у свої ворота. Вже на 32-й хвилині рахунок був 1:6, і все було в цьому зрозуміло. Після цього темп гри поступово почав впадати, а після того, як Серхіо Лосано забив сьомий гол у ворота угорської команди, суперники по «бронзовому» фіналу фактично догравали цей поєдинок. Тому, фінальна сирена тільки офіційно зафіксувала те, що стало відомо ще під час матчу: «Барселона Ласса» стала бронзовим призером Кубку УЄФА.   

«Раба ЕТО Дьйор» (Угорщина) – «Барселона Ласса» (Іспанія) – 1:7
Голи:
Алекс (19) – Ескердінья (12, 20, 29), Рівільйос (29), Феррао (30, 32), Серхіо Лосано (35)

«Раба ЕТО Дьйор»: Олоштікс (Клчо, 36) – Хуанра, Давід, Алекс, Ролон – Клочак, Шахо, Мартінес, Богнар
«Барселона Ласса»: Хуанхо – Рівільйос, Толра, Ескердінья, Адольфо – Серхіо Лосано, Феррао, Айкардо, Хоселіто – Рожер, Рафа Лопес, Лео Сантана, Жоао Батіста

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: ФК «Барселона» (Іспанія)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.