Так вже сталося, що цьогорічний фінал Екстра-ліги буде ремейком минулорічного фіналу. Знову буде протистояння «Продексіму» та «Енергії». Більше того – серія за золоті медалі розпочнеться у Херсоні. Точнісінько як і торік. Тільки залишається одне питання: яким буде результат: таким же, як і у минулому фіналі чи трохи іншим? Ось у цьому поки що і є головна інтрига «золотого» протистояння.

Але є в нинішньому протистоянні і одна дуже важлива відмінність. Якщо торік фаворитом вважалась «Енергія», то цьогоріч – навпаки. Чинний чемпіон України, «Проексім», бажає захистити чемпіонський титул. І у підопічних Жоао Карлоса Барбози є все для цього. Цей сезон показав, що херсонці можуть додати у будь-який момент, особливо – у важливих поєдинках. Цей фактор, який також можна легко поєднати з хорошою лавкою запасних, безперечно, буде плюсом для «мельників». До того ж, вони розпочинатимуть серію двома домашніми матчами. Однак, «Енергія» у цьому сезоні показала, що здатна витиснути потрібний максимум, навіть якщо є скрутна ситуація – наприклад, коли існує кадрова проблема. До того ж, не будемо забувати «кубковий» характер львівської команди. «Зелено-білі» сповнені бажання повернути собі чемпіонський титул, і вони зроблять для цього все можливе і неможливе. Якщо підопічні Валерія Легчанова зробили правильні висновки з минулорічного фіналу, то вони гратимуть так, щоб не припуститися тих же самих помилок, які призвели до втрати чемпіонського звання.

З цього випливає один логічний висновок: два херсонські матчі «золотої» серії якщо не дадуть відповідь на те, хто більше гідний чемпіонського звання, то принаймні стане зрозуміло, у кого більше шансів стати чемпіоном України сезону 2017/2018 р. р.

«Продексім» (Херсон) – «Енергія» (Львів)
5 травня 2018 року. Херсон. Спорткомплекс ХВУФК – 14.00.  
Арбітри:
 Г. Гора, Ю. Кондратьєв, Р. Лутій (всі – Київ)

Хронометрист: С. Ягупов (Херсон)
Спостерігач арбітражу: Ю. Веремчук (Рівне)

«Продексім» (Херсон) – «Енергія» (Львів)
6 травня 2018 року. Херсон. Спорткомплекс ХВУФК – 12.00.  
Арбітри:
 Г. Гора, Ю. Кондратьєв, Р. Лутій (всі – Київ)

Хронометрист: С. Ягупов (Херсон)
Спостерігач арбітражу: Ю. Веремчук (Рівне)  

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу України
Фото: Євген Кравс

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.